VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted October 17, 2006 Report Posted October 17, 2006 Izvol'te, 3 ...pa, ne tako slichne pesme VENA© Gledamo u tamno nebo. Moj prijatelj i ja. Sat žuri? Ne, prijatelju moj. Ja ne mogu da stignem da zakasnim. Podijum za igru večeras je naš Pozdravljam nehajno mladića Koji mi je pre neko veče pravio društvo u krevetu Da li da ti kažem da te volim? Plašim se. Zvučace grubo i otrcano Jer znaš dobro da sam ovu haljinu obukla Jer ti voliš dodir, prljavi dodir čipke I crne mreže Prijatelju moj. Ako vidiš nešto čudno. Upozori me! Stavi mi šaku u usta Ujedi mi za prste Zgazi moje nove sandale Koje mirišu na urme i karamelu Ti znaš dobro da u meni leži samo klovn Pajac Sećaš se onih sa tužinim očima i izmišljenim osmehom? Nemoj me zato mrzeti. Ja sam sva napravljena od vetra I brzo se raznosim I nestajem U tami kluba I zato često bežim od tebe Sakrijem se u najbučnijoj ulici Sakrijem se tamo gde je najviše ljudi I onda sam neprimetna..... Venac je ispleten...... A, ti me ne vidiš. RASIZAM (Ropstvo njeno ) Čudno osećanje da usahne neće. Sedi mladić tu na poljani I broji travke Sedi on tu od prvog osvita Do smiraja dana Gde je sada ona? I nije mu bitno. I neka, neka ga nadju. I, neka mu kožu ogule I oči izvade Gde je sada ona? 'Gde si maleno moje?' - jadikuje mladić. A, ona, nikad se vratiti neće. Jer iz varoši te. Robinje ne vraćaju. VOZ U ovom velikom gradu našla sam te. Lepo je to. Ovo je metropola. Nekropola, mili moj? A, ti prepoznao si moj crveni lak U prljavštini gradskog prevoza Medju svim pohabanim noktima, sa prašinom ispod pločice Nokta Moji su bili izglancani i savršeni Ne, to ne znači da su uvek. Ja se tako spremam, samo kada znam Samo kada znam da idem pod.... Na voz. Baš je dobro što smo se našli Jer zubi su ti oštriji danas I lakše cepaš mi haljinu. Baš je dobro što smo se našli.
tovar Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 metrika, sreco... znam da paziti na stvari nije u tom fazonu, ali makar minimalno ritma cini pesmu citljivijom. inace, suvise konfuzije za moj trip.
Баба_Јага Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 (edited) Stavi mi šaku u usta kol'ka su ti to usta jebote suvise (opet,kao i kod svakog drugog) poznat stil,trip,kako god. ja usamljena, on ravnodusan, nema ljubavi, chipka, svila, haljine (goca trzan, covece ) tralala...smor Edited October 18, 2006 by Zla_Veshtica
Bejbe Kompajler Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 Mozhda glupo pitanje, ali --> Shto se, dodemona, pesma zove RASIZAM kada nema veze sa istim?!?! pozz
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted October 18, 2006 Author Report Posted October 18, 2006 @anya- lestate's quote- @lestate- egzekli, ja ti tu pratim neka romanticharska nachela, rushim metriku, rimu, cezuru Ali, hvala za sugestiju @zla veshtica- Hvala! Ali, opet, realno- o chemu su pisali Dis, Miljkovic, Prever , Bodler i svi drugi, ne poredim sebe, haha. Bilo bi neskromno, nego samo kazhem da generalno svi pesnici kad obradjuju ljubavnu temu nemaju puno izbora, shto se tematike tiche ' obozhavanje drage/og', ' patnja'.
tovar Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 zapravo, vizuelno mi lici na futurizam, ali i tu ima neke testeraste metrike.
gavrosaurus Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 Znas da gotivim da citam tvoju poeziju, ovo sam vec rekao i stvari se nisu promenile. Dopada mi se jer mogu da ih procitam u dahu, nemaju uspone i padove, nisu haoticne ili nedovrsene, koherentne su i to je OK. Ima ponekih naivnih pristupa ("Pozdravljam nehajno mladića Koji mi je pre neko veče pravio društvo u krevetu") gde se vidi da si jako mlada ali primecujem napredovanje u tvojoj poeziji. E sad, jedan iskren savet: Pokusaj da se udaljis iz te tematike, pisi o drugim stvarima, drugim jezikom, dozvoli im da se lome, da izvoljevaju i sl. Tvoj svet je uredjen i to se dobro vidi, ti si generalno vrlo stabilna licnost i to je sasvim OK. Radujem se nastavku i novim radovima.
People before Profits Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Ja se tako spremam, samo kada znam Samo kada znam da idem pod.... Na voz. Baš je dobro što smo se našli Jer zubi su ti oštriji danas I lakše cepaš mi haljinu. Baš je dobro što smo se našli. nekako mi se ovo posebno dopada...ima stila, duhovito je, a onda ovo "bas je dobro sto smo se nasli" me asocira na "so good to see you, i've missed you so much" (tool - third eye) i dopada mi se ponavljanje i bas je nekako...super
STARSHOOTER_SUPREME Posted October 21, 2006 Report Posted October 21, 2006 HEHEHE MA seljacki rasista iz Shiljegovca /me podize slushalicu i cuje Voz TU TU TU TU eto pojasnio sam vama :PPPP
blondie Posted October 21, 2006 Report Posted October 21, 2006 ja se javno ovako izvinjavam sto sam zaboravila (ali stvarno jesam) na onaj pp.... pa evo ovdje da odgovorim.. kad budem imala zivaca da ti isjeckam radove - uradicu to, u medjuvremenu sam na National Geographicu (200 strana brate sestro) i nisam za poeziju. na prvi pogled djeluje bas suvise (opet,kao i kod svakog drugog) poznat stil,trip,kako god. ja usamljena, on ravnodusan, nema ljubavi, chipka, svila, haljine (goca trzan, covece) tralala...smor na drugi bi mozda bila neka losija verzija sladjane milosevic, ali ne bih se sad u to upustala. bice dana za megdana
Recommended Posts