Jump to content

Recommended Posts

Posted

Evo da vratimo jos jednu nestalu temu.

Iskreno, mnogo mi se vise svidja Johansson ovde nego u Astral Doorsima, ovde mnogo manje podseca na Dia, vise ima neki svoj stil, muzika je takodje daaaleko bolja i originalnija. Ne znam za ostale ali meni je "Far From the madding crowd" jedan od najzaraznijih albuma koje sam ikada chuo..izuzetan album.

Ove godine je izdat "The Shadow Cabinet" i sta reci..nastavlja se dobra serija! Uz novu Manticoru ovo mi je u ovom delu godine najbolje power/prog izdanje. Danska is the future! bre. Demon Desire, Beautifool, I shall not yield, seize The night su mi vrh pesme sa novog za sada..

koments?

Posted

Wuthering nestao ... c c c .

Novi album je nastavak njihovog rada i ni po cemu ne zaostaje za prethodnicima. Ko je voleo prethodne albume volece i ovaj. Nils peva bolje nego ikada i pokazuje da nije samo Dio klon kako ga mnogi smatraju slushajuci Astral Doors...

Muzika je i dalje meshavina svega i svacega sa neobicnim pricama. Ceste promene ritma donose dinamici pesama ali razbijaju ustaljene strukture pa pesme malo gube na identitetu. Mnogim "neiskusnim" slushaocima ovog benda ovo moze predstavljati problem.

Overall: 8.5/10

Ne bi smetalo da bude koncert Astral Doors sa predgrupom Wuthering Heights icon_smile.gif) (Mislim da bi Nils crko...)

• 2 weeks later...
Posted

Imam ovaj The Shadow Cabinet i totalno sam se odusevio kada sam ga prvi put cuo!!! Vec duze vreme zelim da nabavim njihove ostlao albume ali nikako da se nakanim da ih skinem :D

Posted

Zadnji album im je predobar! :muzicar:

Vec 10 dana ga ne izbacujem iz winamp-a zajedno sa novim Dark At Dawn (btw, ima li negde teme za ovaj bend?)

Jedino o 4. pesmi nemam neko misljenje, zato sto mi ista ne radi :no:

I prosli albumi su im dobri. Mislim da predstavljaju osvezenje na power/prog sceni.

Posted

Ja vala nisam imao toliko strpljenja. Ionako sam ga bio dobio za recenziranje sa jos 50 drugih albuma i nije bilo vremena da mu dajem vise prilike. Mozda bih se sada predomislio, ali udaljio sam se od te price.

• 7 months later...
Posted

Odlican bend!

The shadow cabinet i Far from mading crowd su mnogo dobri albumi. I prvi je fin ali sa njega mi se samo jedna pesma urezala u glavu(Neveshining Stones) dok su mi ova dva odlicna od pocetka do kraja.

Posted

Ma da, samo što su oba benda u razvitku.. baš još treba da se pročuje za njih...da dobiju popularnost... jer jbg setimo se koncerta Astrala u Bgdu... To je tako siromašno ispoštovano sa strane fanova da mogu samo klimnuti glavom > :no: :no:

Posted

eh da su bar Wuthering Heights bila predgrupa

Astral Doors su me bas smorili, a glavni razlog je zato sto sam sat vremena ulazio u skc + ono guranje, pretpostavljam da je zbog toga bila slaba reakcija publike

mada moram da kazem da AD za mene nisu ni blizu WH

Posted

@DragonHeart

eh kad bi svima SOAD i Rhapsody bili omiljeni bendovi al' dobro

postojem ja tudja misljenja ali e sa njima ne slazem :D

Pa dobro ajd' nisu AD bas tolki smor, ima mnogo, mnogo losiji i dosadnijih ali zato ima i mnogo boljih bendova

Posted

Мени на памет падају само King Diamond, Make A Change...Kill Yourself и Pretty Maids, a нисам фан ниједног од наведених.

Posted

Гледао сам мало на Метал Архивама, нема пуно black и death бендова које сам слушао, а то је оно што ме занима.