Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pochinjem da razmishljam i da polako osmishljavam svoj diplomski rad. Pisatju o muzici - odnosno poetici - Johna Zorna, s tim da, naravno, josh uvek nemam predstavu koja tje tachno biti tema. Ovih dana tju da sastavim spisak muzike i video fajlova koji su mi na raspolaganju i skinutju sa neta ono shto josh uvek nemam od intervjua i recenzija (posebno novijih radova, toga mi fali).

E sad, ako neko ima (ili mu pada na pamet) neshto od Zornove muzike, koncerata itd. itd. neka bude ljubazan da mi dostavi spisak na pp ili mail, tako da mogu da ga kontaktiram ukoliko mi neshto od toga treba. Bila bih jako zahvalna!

Takodje, ako nekome pada na pamet neshto i od literature, neka mi predlozhi. Osnovne smernice: multizhanr, performativni element, integracija pop kulture u klasichnu muzichku praksu i studije, odnos akustichnog i elektrichnog medija, elementi tradicionalne muzike Jevreja u pop kulturi, saksofon kao noviji simfonijski instrument... To mi prvo pada na pamet, videtjemo shta sve ulazi u razmatranje, a shta ne poshto ishchitam neke stvari.

Posted

sestro, za tebe ce uvek nesto da se nadje icon_wink.gif

mozemo da napravimo najveci skup svih mogucih fajlova o Zornu ikada sto imamo svi mi i svi koje znamo i ne znamo i sve to bas kod tebe da sakupimo icon_smile.gif

let the Quest For Zorn begin! icon_smile.gif

Posted

to je ta ideja! icon_wink.gif

i dodatak: onda tjemo jednom svi da se skupimo, da chitamo moj rad i da mu se divimo... ja tju i sebi da se divim.. laugh.gif

Guest NepoznatiHeroj
Posted

Hvataj sad na brzinu dok ponovo ne budem banovan. John ZOrn je malo otisao u cudne vode u poslednje vreme, recimo na koncertima je prikazivan novi film Kenneth Angera.

Na ovo msajtu imas, ali ne detaljnmo, o nekim ovogodisnjim tribute koncertima.

http://members.tripod.com/~JFGraves/zorn-index.html

Guardina pise o koncertu John Zorna u Londonu:

http://arts.guardian.co.uk/reviews/story/0...rticle_continue

O novo mAstronome albumu )kojeg sam ja prekjuce tek skinuo i koji mi je odlican)

http://shopping.yahoo.com/p:Astronome:1922501980

Amazon o IAO albumu

http://www.amazon.com/I-O-John-Zorn/dp/B0000658MV

Inace odlican ti je izbor. Em Zorn, em jos st oradi sa Bill Laswell , sta ces bolje.

Inace uskoro ce u BGD, Aleksandar Zikic, verovatno, imati neko predavanje o ezotericnom i muzici. tako da ce mozda govoriti i o Zornu. U stvari verovatno i hoce. Gde i kada, ne znam, a buduci da necu doalziti u BGD nesto i ne jurim informacijeo tome. Ako saznam mogu uzeti neki novi nik, posto ce verovatno i ovaj biti banovan, pa ispostirati ovde.

Posted

super, hvala ti! nemam nishta shto je radio 2006, a videla sam spisak od jedno 4 ili 5 izdanja (chini mi se da je ponovo cheprkao neshto po filmovima).. a shto te stalno banuju?

Posted
Haha cool.

Ja mogu da doprinesem sa dokumentarcem Bookshelf in the Sky i 2CD mp3jki. Mada, možda sam ti to već dao, ne sećam se.

mislim da sam od tebe uzela to shto imash onda kad sam se pozdravila sa svojim CDovima koje sam dala ko zna kome i nikad mi nisu vratjeni... a taj dokumentarac tju da uzmem ukoliko nije isti kao onaj shto tju sutra dobiti od profesora estetike, ima neshto na DVD-u, pa tju tek da vidim shta je. Shta ima, bre, Chedo? hahaha

Posted

Ja bih, recimo, mogao da (ako zatreba) povremeno glasno uskliknem "Zorn!"

Šalim se, ali bilo bi lepo kada bi ga malo izvrnula negativnoj kritici. Moramo se već malo naučiti da se kritički odnosimo prema postmoderni. Mislim, Zorn je faca faca ali dobar deo njegovog angažmana odiše na usiljeni egzibicionizam. Probaj dotaći tačku gde postmoderna prelazi u cirkus.

Posted

Uspela sam da izbudzim josh poneshto! Josh 4 CD-a, DVD sa dokumentarcem (Chedo, josh uvek rachunam i na tvoj ako nije isti!), Zornovu knjigu O savremenoj muzici (zbornik tekstova), jedan njegov esej preveden na

srpski u Transkatalogu, jedan intervju za koji nisam ni znala a koji je super.. i magistarski rad Bojane Cvejic gde ima jedan deo o Zornu.

Imam sad i nekoliko tema:

Problem improvizacije u muzici Johna Zorna

Polizanr i citatnost u muzici Johna Zorna

Odnos filmske, koncertne i klubske muzike u opusu Johna Zorna

Pitanje jevrejskog identiteta u muzici posle postmoderne - slucaj Johna Zorna

Lokano i globalno, problem multikulturalnosti u muzici Johna Zorna

Uporedna analiza muzike Filipa Glassa i Johna Zorna: muzika postmoderne i

muzika posle psotmoderne

Moratju da se odluchim za neku sad u prvo vreme, pa posle eventualno da proshirim.

Jel pada sad nekome na pamet josh neshto?? Il' da budem zadovoljna i da tjutim, jer rekla bih da nisam losha s materijalom i idejama - mozhe onda i da se zakljucha tema i hvala svima koji su pomogli!!

Posted
elementi tradicionalne muzike Jevreja u pop kulturi

nesto sto svako IOLE pristojno domacinstvo treba da ima!!!

meni licno stoji izmedju NA DRINI CUPRIJA i SRPSKIH JUNACKIH

Guest ljubimrukusmorock2
Posted

Nepravedno banovani Gwydion ovde

Moja ti je sugestija da kod improvizacije budes oprezna jer sumnjam da iko ko to nije iskusio prakticno (i ko nije imao horror iskustvo pokusaja zajednicke improvizacije sa Tikmajerom recimo) tesko moze da shvati cisto intelektualno o cemu je tu rec i kakva tu pravila "pracenja" postoje. Sto se tice Glasa sto bas on? Najpre ja mislim da je Stiv rajh mnogo bolji u minimalizmu, a potom Zorn je umetnik, a Glas je covek hira, U ljubljani je vrteo 4 akorda ceo koncert sto nije smetalo da cela sala, sem 10-tak ljudi kojisu znali o cemu je rec, ustane i blamira se isfolirano aplaudirajuci.

Izvinjavam se sto ovo nisam ranije ispostirao, sprecil ame opet brza moderatorska ruka, ali evo sada i nadam se da ce ti makar malo koristiti:

Miller Theatre presents three world premieres by John Zorn on Thursday.

JOHN ZORN

Thursday, October 26, 8:00PM

With an all-star cast handpicked by John Zorn and three world premieres (one of which was written for Mike Patton, lead singer of Faith No More), this groundbreaking portrait is sure to bring down the house.

? (fay ce que vouldras) (World Premiere)

Evocation of a Neophyte and how the secrets of the black arts were revealed unto her by the demon Baphomet (U.S. Premiere)

Fourth Litany for Heliogabalus (World Premiere)

Éloges (Odes and Epitaphia for mediaeval ensemble — Derek Bailey in memoriam) (World Premiere)

Shibboleth

U svakom slucaju mislim da necu da pristanem da mi se skine ban sve dok Black_Totem/Silver_surfer

ne bude udaljen sa foruma, Axeanosilas skinut sa mesta moda, a King Diamond i Guardian of the Blind kao administratori ovog foruma e ne izvine javno, prvo meni a potom i jedno opste izvinjenej svima koji su n abilo koji nacin bili vredjani, maltretirani i nepravedno banovani na YUmetal forumu!

Posted

Glas zato shto je sasvim dobar predstavnik postmoderne, a i mnogo vishe znam o njemu nego o Rajhu. Rajh mi je onako.... blah. Mada mislim da netju ni izabrati na kraju te paralele.

Odakle ti ovo za premijere? Ima li neki link?

@heroinchic: Fakultet muzichke umetnosti u Beogradu, odsek za muzikologiju

icon_smile.gif

• 5 months later...
Posted

Jedno malo obavestenje koje vama verovatno nece mnogo znaciti, ali meni znaci. Zavrsila sam kratku prezentacionu verziju diplomskog, koja je nesto poput seminarskog rada po zahtevima (do 20 strana sa proredom 1.5 i standardnim marginama). Uvek mi je bilo teze da pisem krace forme, tako da mislim da mi je ovo bio najtezi deo posla. Lakse je kasnije prosiriti...

Radni naslov rada je 'Susret kulture, poetike, estetike i stilistike u pojmu identiteta - slucaj Johna Zorna'.

Ako nekog zanima kako to izgleda, moze da pogleda na mojoj myspace strani, postavila sam kao blog. Nisam mogla da se zezam sa uvucenim pasusima, italik slovima i ostalim stvarima, sto naravno postoji u samom radu. I napomene sam morala da obelezim zvezdicama i brojevima u tekstu, a u radu su standardne fusnote. Sto je sve nebitno :)

Bilo bi super kad bi neki imali strpljenja da procitaju i daju komentar. 'Fala lepo.

www.myspace.com/liquid_running

Posted (edited)

O_O Ono mi liči na još jedan od tl;dr blog post-ova koji kruže net-om ali potrudiću se da pročitam i dam kol'ko tol'ko koherentan komentar. =)

EDIT

Hmm, primećujem da si negde pisala "naša slova" a negde nisi... tj 'š' postoji, dok č,ć,ž,đ... Jbg upada mi u oči. XD

JOŠ JEDAN EDIT

Shit, nisam ništa razumeo... T_T

Edited by Jason_Voorhees
Posted

moram da priznam stvarno zanimljivo...sam rad se vishe obazire na njegovo ceprkanje po jevreskoj kulturi i psihi john zorna nego o njegovoj muzici...zanimljiva ideja da se pishe rad o zornu :)

Posted

e, da, to za slova. pisala sam svugde nasa slova, ali sam samo kopirala u blog i automatski neka ne prepoznaje. valjda se razume!

darthmaul, ima dosta o muzici u delu 'masada', bice notno zabelezenih primera, grafickih prikaza shema oblika nekih kompozicija i audio primera, tako da ce sve biti prosarano muzikom.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...