Jump to content

Recommended Posts

Posted

October 31st 2008 (exactly, Halloween!) is a date all dancefloor metal gourmets should mark in red: workaholic und cult figure Peter Tägtgren will return with a brand new PAIN album! It will be the band`s first for Nuclear Blast since their departure ten years ago - and it`s a comeback worth waiting for! Entitled "Cynic paradise", Tägtgren`s latest opus features eleven gems offering a vast variety of styles and influences which are even new for PAIN. Western slide guitars, anyone? Also, NIGHTWISH`s Anette Olzon will star on two tracks - namely the super-catchy "Follow me" and "Feed us". To round off this chunky treat of riffs`n`beats, the icing on the cake will be the deluxe artwork: coming from none other than renowned cover artist Travis Smith (AMORPHIS, OPETH, SLAYER and many more) his work echoes the album title just perfectly. "Cynic paradise" will be available as a limited edition digipak incl. bonus CD - just in time to save your annual Halloween bash!

• 1 month later...
Posted

Iz Lupa promotion stiže vest koja će obradovati mnoge fanove. Naime, službeno je potvrđeno da će Nightwish nastupiti 2. aprila 2009. u dvorani Dražen Petrović, 2, u okviru svoje svetske turneje Dark passion world tour kojom promovisu svoj poslednji i posebno uspešan album iz 2007. godine - Dark passion play!

Kad je Tuomas Huolopainen, spiritus movens grupe, 1996. godine otišao na kampovanje s nekoliko prijatelja, verovatno nije ni slutio da će ideja koja mu se tada ukazala – prerasti u bend sa svetskom slavom i milionima obožavatelja – NIGHTWISH.

Nightwish je osnovan 1996., a tadašnji članovi benda bili su Tarja Turunen (vokal), Emppu Vuorinen (gitara) i već spomenuti Tuomas Holopainen (klavijature). Melodično i lepo ime bend je dobio prema jednoj od tri akustične pesme koje su u to doba snimili: Nightwish, The Forever Moments i Etiäinen. Sledeće godine pridružio im se Jukka Nevalainen (bubnjevi) s obzirom da su hteli malo žešći zvuk, a zbog istog su razloga i akustičnu gitaru zamenili električnom. Godine 1998. grupi se pridružuje Holopainenov prijatelj, basist Sami Vänskä.

Kad je Nightwish nedugo zatim nastupio u legendarnoj rock dvorani Lepakko u Helsinkiju (Finska), verovatno ni publika u Lepakku još nije naslućivala da se pred njom nalazi nešto što će uskoro prerasti u najpoznatiju finsku muzičku grupu koja nastupa na gigantskim turnejama i koja širom sveta ima milione poklonika. Do današnjeg dana, Nightwish albumi prodani su u šestocifrenim tiražima, a spotove poput onog za pesmu Amaranth na youtube videlo je gotovo 16 miliona ljudi.

Nakon mnogo kontroverzi oko otpuštanja prve pevačice Tarje Turunen i dolaska nove pevačice Anette Olzon, grupa nastupa u sledećem sastavu:

• Tuomas Lauri Johannes Holopainen - Klavijature

• Erno "Emppu" Vuorinen - Gitara

• Marco Hietala - Bass, Vokal

• Jukka "Julius" Nevalainen - Bubnjevi

• Anette Olzon - Vokal

Pre nego što na stage stupi Nightwish, atmosferu će „zagrejati“ dve posebno hvaljene grupe koje u Hrvatskoj svakim danom imaju sve više obožavatelja a to su

švedska grupa PAIN i finska INDICA.

Svi oni koji su imali priliku poslušati tu odličnu kombinaciju Nightwisha, Paina i Indice 4. ožujka 2008. u Ljubljani, znaju da je bilo odlično, a skromno smatramo da će 2. aprila 2009. u Zagrebu biti - veličanstveno.

Ulaznice za koncert možete kupiti putem interneta na www.eventim.co.yu te na svim ovlaštenim mestima Eventima u Srbiji.

Cene su rangirane prema datumima na sledeći način:

do 31.12.2008.

FAN PIT – 2.450,00 din

PARTER – 2.250,00 din

TRIBINE – 2.050,00 din

od 1.1.2009.

FAN PIT – 2.800,00 din

PARTER – 2.5500,00 din

TRIBINE 2.350,00 din

Posted

Zvali ga kao gosta, a ti bi kao odbio ortake, i pride da od njihovih fanova napravis svoje? :P

Nego da li bi isao neko odavde na cert? Mene mrzi da se cimam sam (stra' od nepoznatog :D )

Posted

Sa Hypocrisy-em se naizdavao albuma da komotno moze da napravi dugacku pauzu, vidis da mu je Pain trenutno zanimljiviji od maticnog benda i da zeli covek da se pokaze u drugacijim muzickim vodama.

Elem, tek sam sada video naziv novog albuma Cynic Paradise, po zvucnosti imena obecava, e sada da li ce biti kao Psalms ili pak eksperimentalniji (daj Boze!) videcemo kada procuri na netu. :D

Posted

Pain-Rebirth-Reissue-2008-GRAVEWISH

Artist: Pain

Album: Rebirth

Year: 2008

Rel. Date: 2008-05-31

Genre: Metal

Label: Mazzar/Mystic Empire

Source: CD

Type: Reissue

Encoder: LAME v3.97 -V2 --vbr-new

Quality: VBR, 44.1kHz, Joint Stereo

Re-issue with an exclusive bonus track.

1. Supersonic Bitch 3:44

2. End Of The Line 4:03

3. Breathing In, Breathing Out 3:35

4. Delusions 4:03

5. Suicide Machine 4:16

6. Parallel To Ecstasy 3:58

7. On And On 3:55

8. 12:42 1:52

9. Crashed 4:01

10. Dark Fields Of Pain 5:00

11. She Whipped 4:51

12. Suicide Machine (Kamikaze Remix) 3:23

46:41

http://rapidshare.com/files/119241747/Pain-Rebirth-Reissue-2008-GRAVEWISH.rar

Tracklist za Cynics Paradise

01. I'm Going In

02. Monkey Business

03. Follow Me (feat. Anette Olzon)

04. Have A Drink On Me

05. Don't Care

06. Reach Out (And Regret)

07. Generation X

08. No One Knows

09. Live Fast - Die Young

10. Not Your Kind

11. Feed Us (feat. Anette Olzon)

• 2 weeks later...
Posted

2f52e12959e234539ab4f9cb6e52fc1b.jpg

Genre: Industrial Metal

Country: Sweden

Bit Rate: Mp3@CBR320 Kbps

Size: 132 mb

01. I'm Going In

02. Monkey Business

03. Follow Me

04. Have A Drink On Me

05. Don't Care

06. Reach Out (And Regret)

07. Generation X

08. No One Knows

09. Live Fast / Die Young (It's A Cynic Paradise)

10. Not Your Kind

11. Feed Us

12.Here Is The News

13.Follow Me (Peter Vox Version)

14.Clouds Of Ecstasy (Bassflow Remix)

15.No One Knows (Rectifier Remix)

http://rapidshare.com/files/157105201/Pain_-_Cynic_Paradise_www.mediaportal.ru.part1.rar
http://rapidshare.com/files/157105442/Pain_-_Cynic_Paradise_www.mediaportal.ru.part2.rar