LotusEater-- Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=N22SCbzzycU 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 pesma me je iznenadila iskreno al svidja mi se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoll Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Sudeći po svemu, ovaj album će biti dosta drugačiji od... pa, svega na šta smo "navikli" od Stratovarius-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Super je pesma, bolje da probaju nesto novo nego da recikliraju sami sebe kao Tolkki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chicken Little 420 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 http://getmetal.org/power-metal/31122-stratovarius-nemesis-2013.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LotusEater-- Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 skida se, hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 hvala za link ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chicken Little 420 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 192 je.. za sada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slobodans86 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 @320 http://uploaded.net/file/epo1ggtp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 dobar je album, pogotovo stand my ground i over the top elektronika u halcyon days Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LotusEater-- Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 bas mi je lego novi album. zarazan je, hitican, odlicno isproduciran, malo sporiji od onog na sta smo navikli od njih, ali sve u svemu odlican. svidja mi se sto su opet uspeli da se ne ponove, a da ostanu nekako "svoji". vrtim ga vec treci put i jako mi je drago sto su uspeli da predju preko svih teskoca iz prethodnih godina i zvuce novo i sveze (Tolkki who?). definitivno ce da se nabavi na originalu, ja sam prezadovoljan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Sada je već jasno da je Stratovarius postao bend Matiasa Kupiainena, i to jako dobar. Nadam se da je čovek srećan što su mu u bendu Kotipelto i Jens. Baš mi prija album, ima puno pamtljivih melodija i super ideja, pogotovo pri početku. Negde od Castles in the air prestaje nažalost da mi drži pažnju, ali zato je tu sjajna pesma da zatvori album, što je uvek važno. Favoriti: Haclyon days, Out of the fog, Nemesis, Stand my ground, Abandon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
..charlie.. Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) Kotipelto je uradio jako dobar posao sa Matiasom. Prethodna dva su bila dobra, Polaris mozda malo bolji od Elysium-a, ali dobra oba, uspeli su da ne upadnu u samorecikliranje. Kotipelto je potencijalni problem za njih... Jasno je da su najbolji dani prosli za njega, ali je tesko ocekivati da ce on jos dugo moci da gura turneje cak i na iole pristojnom nivou... Edited February 11, 2013 by ..charlie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 (edited) Sada je već jasno da je Stratovarius postao bend Matiasa Kupiainena, i to jako dobar. Nadam se da je čovek srećan što su mu u bendu Kotipelto i Jens. Baš mi prija album, ima puno pamtljivih melodija i super ideja, pogotovo pri početku. Negde od Castles in the air prestaje nažalost da mi drži pažnju, ali zato je tu sjajna pesma da zatvori album, što je uvek važno. Favoriti: Haclyon days, Out of the fog, Nemesis, Stand my ground, Abandon. Meni se cini da i ovde ima Jensa dosta, ali sacekacu da vidim credits :] Slazem se za Castles, posle toga samo jos Nemesis dobra, mogla da se isece pesma-dve, pa da bude album dobrih 45-50 minuta, ovako lecka predugacak. Ali super album, nastavili su sa slightly proggy touch-om sa poslednjeg, samo mnogo interesantnije. Evo sad sam pustio "Elysium" posle dugo vremena, jedva se tri pesme secam. Druga polovina albuma kao da je nema. Sa Polarisom nisam imao taj problem, a cini mi se da necu ni sa novim. Zadovoljan. PS. Favoriti za sada glavni Halcyon Days i Out Of The Fog. Edited February 13, 2013 by Angelystor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Nemesis_%28Stratovarius_album%29 Evo credits, ako ćemo da verujemo wikipediji. I kao što sam pretpostavio - sve pesme koje su mi najjače na albumu je pisao Kupiainen. Izuzev One must fall, ona mi je malčice dosadna. A ni ove dve Johanssonove pesme me nisu mnogo zabavile. Matias mastermind, hands down. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 Bogme da, Kupinanen definitivno izneo album. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Baš mi je trebalo dosta vremena da se naviknem na ovaj "novi zvuk", ali evo posle nekog vremena mogu da kažem da su napravili fenomenalan potez sa ovim albumom Iako su mi se Halcyon days, Unbreakable i Out Of The Day izdvojili kao favoriti na albumu prilikom prvih preslušavanja, sada mi je definitivni favorit Castles in the Air Jako lepa i moćna pesma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chicken Little 420 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 ovde valjda ima i bonusa.. http://www.mediaboom.org/385010-stratovarius-nemesis-taiwan-edition-digipack-2013.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Tolkki lopov nastavlja da krade tudje ideje. 6 od 9 najavljenih gostiju je snimalo sa Avantasiom a i logo je maltene isti, plus naziv klipa je "The new Metal Opera". Kako ga nije sramota jbt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 cak ima slicnu frizuru kao sammet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 hhaha da, i ja sam primetio frizuru. Ali iskreno, briga me sto je kopija, samo neka bude dobar album. Ako bude krsh sa ovakvom postavom, treba mu zabraniti da snima vise. Ovo mu je poslednja sansa, po ko zna koji put Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 http://www.facebook.com/visiondivineofficial/posts/10151259194440518 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
..charlie.. Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Tolkki ne zna kada je dosta, a dosta je bilo pre 5 godina. 6 meseci nakon izlaska albuma cemo da citamo kako je ovaj put zaista kraj, jer ne postoji zainterenost organizatora sa njihove koncerte, kako je muzicka industrija surova, kako je muzika propala jer nema prodaje diskova i ... Steta, srozao se maksimalno, ocekivanje od albuma jako niska, ali bih se jako obradovao ako bi album iznenadio i za promenu bio dobar... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LotusEater-- Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 okupio je i sada sjajnu ekipu, ali od albuma ne ocekujem nista. preslusace se cisto iz postovanja prema starijim radovima... ali kontam da ce u najboljem slucaju biti na nivou Symfonia-e. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts