vudun Posted July 10, 2003 Report Share Posted July 10, 2003 Napokon i ja nabavih "Heavy Metal Maniac". Sta reci,nisu nishta posebno> ovu temu bih pre stavio na Heavy forum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 10, 2003 Report Share Posted July 10, 2003 O, ljudi moji, zar niko ne zna da ceni prave vrednosti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 10, 2003 Report Share Posted July 10, 2003 Razmazili su vas mnogi koječime... to je to! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted July 11, 2003 Report Share Posted July 11, 2003 Album i nije losh,samo da je produkcijski malo bolje uradjen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 15, 2003 Report Share Posted July 15, 2003 Imajmo samo na umu da je to ipak bila godina 1982. i da je za to vreme produkcija sasvim solidna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lecter Posted December 19, 2003 Report Share Posted December 19, 2003 E ovako, novi album izlazi 02.02.2004 na isti dan kad i Exodus, to se mora u isti dan i nabaviti. Album se zove New Testament, bice na LP formatu he he a: a: a: Izdaju za Nuclear Blast. Pjevach je i dalje Jacques Belanger koji je u zadnje tri godine sigurno 5-6 puta napushtao i vracao se u bend.Imaju i novog basistu,zaboravio sam ime,muka mi da trazim. Pa ochekujem rokachinu shta drugo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted December 22, 2003 Report Share Posted December 22, 2003 Koja koincidencija....nadam se da ce dobro zvucati kao "Unveiling The Wicked" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 Uzgred, i Den Biler, bivši pevač i bubnjar benda, je napravio sopstveni bend koji izvodi i stare pesme od Excitera. Bend se zove Beehler, a adersa sajta je www.beehler.net. Sa njim je i stari basista benda i uskoro bi trebalo da snime prvi album. Imaju jedan demo sa prerađenim starim pesmama Excitera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted April 16, 2004 Report Share Posted April 16, 2004 Ne samo da su jedan od najboljih thrash bendova, verovatno i prvi thrash metl bend. Objavili su album još 1982. dok su ostali još jurili za ugovorima. Pa dobro prvi album jeste iz '83 ali nije thrash , pre bi se moglo reci da su Thrash Metal zapravo pokrenuli Metallica i Slayer , koji su svoje prvence objavili bas u to vreme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted April 18, 2004 Report Share Posted April 18, 2004 Зависи како гледаш на ствари. Како ја видим, они су пре ова два свирали мало жешћу музику, коју су после осталчи дигли на мало виши ниво. И албум је издат 1982, не 1983. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pharmaceut Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 Ovaj bend sam poceo slusati skoro i veoma je zanimljivo kako sam dosao do njega .svratih jednog jutra na berzu kod SKC i potapsa me odjednom neki matori po ramenu i upita me:"Mali,'oces da uzmes ovaj cd(Violence and force)?.Stari thrash,nesto tipa Testament"Ja pogledah omot,i mislim se u sebi*ovaj matori hoce nesto da mi uvali* ali kad sam cuo cenu (60din.) uzeo sam bez razmisljanja I zaista se nisam razocarao,dobro je cepanje,"sirova" produkcija,onaj pevac ima dobar scream i nije mi naporan za slusanje kao recimo Kreator,jedino bi bubanj(bar na ovom albumu) trebao da bude malo zesci. Moram nabaviti i ostale albume Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lecter Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 (edited) Ma vidis da se matori razumije u mjuzu, prosvijetlio te je i pokazao pravi put ka kvalitetu,da ti je nesto uvalio bio bi Nu Metal za 200din Exciter je trebao izdati novi LP 02.02 pa je pomjereno za April a onda 14.06 Mrzim ovo pomjeranje termina Edited April 19, 2004 by dr.lecter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Зависи како гледаш на ствари. Како ја видим, они су пре ова два свирали мало жешћу музику, коју су после осталчи дигли на мало виши ниво. И албум је издат 1982, не 1983. Released in 1983 by Shrapnel Records. Produced by John Belrose Stani malo,Beehler je i pevao i svirao bubnjeve na prvih sest albuma ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pharmaceut Posted April 20, 2004 Report Share Posted April 20, 2004 Ma vidis da se matori razumije u mjuzu, prosvijetlio te je i pokazao pravi put ka kvalitetu,da ti je nesto uvalio bio bi Nu Metal za 200din Exciter je trebao izdati novi LP 02.02 pa je pomjereno za April a onda 14.06 Mrzim ovo pomjeranje termina Privuklo me je kad je spomenuo Testament,Testament mi je jedan od omiljenih thrash bendova pa sam se zato i "popalio" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted August 21, 2004 Report Share Posted August 21, 2004 И вои ликови су у међувремену издали нови албум. Слушао неко? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Hansen Posted August 21, 2004 Report Share Posted August 21, 2004 ja kolko sam skapirao nije novi album, vec samo stare stvari ponovo snimljene sa novom postavom "New Testament" se zove. Ja sam inache nabavio "Violence And Force", i mnogo mi se jebeno svideo...thrash sa malo heavy, dobar scream vokal, milina! Kakav je HM Maniac..njega planiram sledeceg da dobavim ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted August 22, 2004 Report Share Posted August 22, 2004 To ti je tek čistokrvni NWOBHM Nema mnogo veze sa thrash-om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted August 23, 2004 Report Share Posted August 23, 2004 Па, не баш, али то је био тек зачетак треш звука који је мало касније добио своје препознатљиве обрисе. у суштини, коме се свиђају "Violence And Force" и "Unveiling The Wicked", нема шансе да неће волети и "Heavy Metal Maniac". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted August 23, 2004 Report Share Posted August 23, 2004 ja kolko sam skapirao nije novi album, vec samo stare stvari ponovo snimljene sa novom postavom "New Testament" se zove. Значи о томе се ради. Ја нисам то био укапирао. само сам на сајту видео слику и помислио да је то то. Вала, могли су после онолике паузе од задњег албума објавити неке нове песме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lecter Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Pa mjesec dana prije nego sto je izasao tek su na Nuclear Blast sajtu napisali da ce biti obrade, pa su pomjerili za juni a ja u junu odem kuci i popusim vinil koji je bio u 500 primeraka stampan,rasprodato za 3-4 nedelje Ko kaze da nema Thrash fanova. A ovo za nove pjesme,pa mogli su posle 5 godina i dupli LP izdati,zasluzili smo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Па, исто је могао и Тестамент да уради, па није. Ако је Чак био болестан, бар је Питерсон био жив и здрав и могао је писати песме и до сада бисмо добили троструки албум. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted August 24, 2004 Report Share Posted August 24, 2004 Umesto toga su vodili sladak život....većina njih svoje matične bendove doživljavaju kao zajebanciju i ne osećaju neku naročitu obavezu prema fanovima, nažalost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lecter Posted August 25, 2004 Report Share Posted August 25, 2004 Ma kod Excitera je druga pricha. Belanger je sigurno x puta napustao bend i vracao se. No 5 godina je 5 godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted August 25, 2004 Report Share Posted August 25, 2004 А какве директне везе Беланжер има са судбином бенда? Џон Ричи је шеф! Он је и реоформио бенд и у овој постави је једини оригинални члан. Остатак старе поставе, укључујући Билера и оног басисту, сад ради под именом Beehler. Урадили су један демо на коме су прерадили неке старе Exciter песме, али нажалост нису то слали људима, па нисам успео да добијем. Требали би ускоро да раде и нови материјал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lecter Posted September 10, 2004 Report Share Posted September 10, 2004 Kako nema?Neko mora taj album i odpjevati a Zak to radi odlichno. Vjeruj mi da pjeva visoke vokale ko Halford. E sad Richi je imao godinu ipo dvije da nadje adekvatnu zamjenu ali je na kraju ipak vratio Zaka jer niko nije zadovoljio i mogo tako dobro da se dere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts