Jump to content

Recommended Posts

Posted

Их, одмах се љутиш. Никако га не хладим, имам пасивно хлађење на графици, немам додатне вентилаторе осим напајања. Искључен је максимум 24 сата месечно, немам климу, соба ми је на јужној страни, нисам имао проблема, температуру не проверавам.

Posted

Pošto sam overkloker-entuzijasta i proc/graf/memorija su mi uvek O/C, malo više pažnje posvećujem tome. Za procesor sam kupio Thermaltake Big Typhoon 120 VX hlađenje, ima kontrolu obrtaja na njemu, stavljen je na 1300 rpm i nečujan je (ima 12icu fan na njemu). Sa zadnje strane kućišta sam stavio jednu 12icu da izbacuje vazduh, sa bočne strane isto jednu 12icu da duva u grafiku i memoriju, a sa prednje strane jednu osmicu da ubacuje vazduh. Nemam nikakvu klimu u sobi, uglavnom mi je 36-37C (zavisi od vremena napolju) sobna temperatura i temperature su odlične. Uključen je 24/7/365, ne sećam se kada sam ga poslednji put isključivao (jedino kada menjam neki hardver).

Posted

ajde da pitam i ovde, mozda neko pomogne. nacuo sam da postoji fora da kad skidam neki torrent mogu nekako da maksimalizujem brzinu tako sto (navodno) moze skroz da se izbaci upload ? pa ako neko zna sta je u pitanju, bio bih zahvalan.

Posted
Никако га не хладим, имам пасивно хлађење на графици, немам додатне вентилаторе осим напајања. Искључен је максимум 24 сата месечно, немам климу, соба ми је на јужној страни, нисам имао проблема, температуру не проверавам.
Isti slučaj kod mene. Ne podnosim bučne konfiguracije, stare navike valjda :-)
Posted
ajde da pitam i ovde, mozda neko pomogne. nacuo sam da postoji fora da kad skidam neki torrent mogu nekako da maksimalizujem brzinu tako sto (navodno) moze skroz da se izbaci upload ? pa ako neko zna sta je u pitanju, bio bih zahvalan.

И у чему је фора???

То су тотално педерски фазони!

То убија торенте, то је тотално не-фер!

Са ким ћеш шеровати ако нико не шерује?

Од кога ћеш узимати ако нико ништа не даје или даје 1к-2к па скидаш један филм по недељу дана и више?

Мислим ...

+ једном за свагда - НЕ МОЖЕШ да узмеш више него што може да се узме, ти НЕ МОЖЕШ да превариш енкапсулацију, нити можеш да превариш порт на центали јер НЕ МОЖЕШ да га превариш.

Дакле ако је профилисано на 1024kbps тј. теоретских 128kBps не да не можеш да узмеш 130k већ не можеш ни 120k јер је подразумевани губитак 10-15% а то је опет, енкапсулација, удаљеност од централе, квалитет бакарне парице итд.

Posted

Slazem se sa govnosaurusom, ja i kad ne skidam nista ja pustim upload, pogotovo ako su u pitanju torrenti sa malo sidera, neka skidaju ljudi, i ja sam od nekoga skinui. Totalno je pederski nista ne serovati :(

Posted

:)

Majku mu.

Nego:

statistikaur2.jpg

E sad, bez obzira što je pederluk, red je da se ponudi odgovor na pitanje o zavrtanju uploada i uticaju te akcije na brzinu downloada...

NETAČNO.

Smanjivanje uploada je validno jedino u slučaju kad je veza takva da maksimalan (na granici ili iznad granice definisanog protoka internet paketa) upload guši download što može biti, u zavisnosti od tipa povezivanja na internet odnosno od toga kolike su ISP gnjide, ili ukoliko veza puca zbog maksimalnog... uploada, je li.

Ja sam, recimo na WADSL paketu 768/192, i po noći (kad legnem spavati) ostavim 22 ili 24 kb/s upload (ograničenje na uTorrentu), ali po danu držim od 16 do 20, zavisno od toga kako se veza ponaša i šta radim na netu (ne bih da čekam 5 minuta da se učita stranica sa golim ženama). Znači, eventualno to, ali, "izbacivanje" uploada odnosno maksimalno smanjivanje istog nema veze sa mozgom, a ni sa duhom P2P.

Sa druge strane, koliko vidim, neki trackeri su definisani tako da ako se smanjuje upload, isto tako se smanuje i download. Znači, od zavrtanja malo šta dobro.

Posted

Колико ми је познато, сваки торент клијент може да се подеси, мислим да преко 80% користи uTorrent (јер је мали, не заузима ресурсе итд.) е сад uTorrent има Speed Guide и, у зависности од постојећих капацитета, сетује се САМО upload тј. изабере се хх/64, хх/128, хх/192, што за конекцију хх/128 даје upload од 9к и неограничен download тј. максимум који конекција може да поднесе; на конекцији хх/64 (најчешћа код нас) торент ће најбоље радити на 24/4 (download/upload), на сваком другом сетовању неће радити довољно добро и константно.

То није до провајдера и сл. већ је сама та P2P технологија таква.

Мање-више, упола мање од номиналних цифри (за 128 је 16, за 64 је 8) ће дати солидне услове за скидање.

• 2 weeks later...
Posted

kako da obrisem neki fajl koji, kada pokusam da ga obrisem, prijavi da ga koristi neka aplikacija ili neki drugi korisnik?

inace, fajl je nesto lose skinut sa neta, velicina je 0 bajtova ali me nervira jer mi je na desktopu...

Posted

Sto se tice torrenta i download-a licno sam se uverio da kada se upload stavi na 0 u nekim slucajevima download postane brzi i to drasticno

Naravno ovo ne vazi generalno i to zavisi od samog torrenta,broja seeder-a i sl

Inace mene licno zabole stojko da li ce od mene neko da pokupi nesto ili ne ako ne racunamo emule-mislim ono da necu moci da zaspim zato sto neki tamo nije dobio jos par kb od mojih sjajnih 64k za upload :)

Posted (edited)

U win exploreru dvoklik na bilo sta izaziva neku usranu poruku. trokira i ie.

kapiram trojanac, ali ne vidi ga comodo av.

usrana poruka:

critical error attention [moj username]! Some dangerous viruses detected in your system. MS win files corrupted . blabla.

Click ok to download the antispyware. (Recommended)

Total Commander i Opera mi vrse posao, imam i Ubuntu na drugoj particiji... ALI IDE MI NA NERVE. Google ne pomaže.

EDIT: A EVO I RESENJA PROBLEMA.

http://blog.codesignstudios.com/how-to-fix...detected-virus/

Edited by DEDA VAPH
Posted

Зар тај лимит није 4ГБ? Можда је до плоче, можда не препознаје нове (а сигурно си нешто додавала скоро чим питаш) меморијске чипове...

Posted
Jel postoji neki nacin da se resi problem sto windows koji nije Vista ne konstatuje vise od 3Gb RAM-a? :(

da li si pokusala sa 64-bitnim XP-om?

Posted

Može da konstatuje, ali da koristi ne može. Može Windows 2003 Server. Ili kao što kaže imaginos, 64bitni XP ili Vista. E sad, koji softver koristiš na 32bitnom XP-u i da li će da radi na 64bit-a, to je druga stvar, reci šta koristiš, pa će da vidimo..

Posted
Зар тај лимит није 4ГБ? Можда је до плоче, можда не препознаје нове (а сигурно си нешто додавала скоро чим питаш) меморијске чипове...

Jeste limit 4GB, ali za kompletno memorijsko adresiranje. 32bit Windoze odvoji u startu nešto za sistem (imaš ploču sa raznim uređajima na njoj, grafičku, zvučnu, etc, sve to zauzima neki adresni prostor), tako da ako imaš sreće posle dizanja sistema imaš na raspolaganju 3.25GB RAM-a za "obične" operacije.

Ja sam iz tog razloga prešao na 64bit Vistu iveoma sam zadovoljan za sada.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...