judge.dread Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 ne razumem se bas u podesavanja tv-out grafickih kartica ali da li si pokusao sa disable directdraw u dxinfo-u?
dragon-attack Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 ne razumem se bas u podesavanja tv-out grafickih kartica ali da li si pokusao sa disable directdraw u dxinfo-u? Svaka cast, problem je resen. Samo reci mi ako znas sta gubim iskljucivanjem directdraw-a?
judge.dread Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 neces imati na monitoru dobru sliku prilikom uvecavanja filmova i to je to, mada to zavisi mozda i od graficke. mozda ce neki hdtv filmovi da jedi vise cpu resursa. uglavnom kada povecas film 2 puta on jede 2.5 vise piksela pa najcesce se ni ne isplati uvecavati film. nadam se da sa novim tv-om neces imati probleme.
dragon-attack Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 (edited) Evo proverio sam tonu naslova svakakvih formata i rade kako treba pa i HD klipovi od 720p i 1080p rade bez problema zauzece procesora na 1080p je oko 40-50 % na full sceenu. Uglavnom na monitoru slika je ok pa i na sadasnjem TV-u HD materijal ide samo sto ovaj krs od TV-a ne podrzava HD pa on normalno downscaluje sliku na svoju razoluciju ali ide.... Druze hvala na informaciji, vec nekoliko dana se zajebavam s tim. Edited January 18, 2009 by dragon-attack
ProgressiveR Posted January 26, 2009 Report Posted January 26, 2009 Hardware: P4 8400 (3.0ghz dual core) Gigabyte GA-P35-DS3L Asus GeForce 8500GT (256mb) 2 gb DDR2 (800mhz) Pa što 8400 na Gygabite!
Night Prowler Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 Je l' ima neko iskustva sa Radijus Vektor kablovskim internetom?
Nisko_Se_Mazim Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 Imam ja-koristi ga burazer a dosta cesto i ja kada sam kod njega OK je u prinicipu sem sto s vremena na vreme zna da nestane singala na par sati ili krace-okvirno otprilike jednom u dve nedelje
voodoo_ Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 Pa što 8400 na Gygabite! Šta fali, ploča je sasvim dobra. Jedino što je mašina do jaja neizbalansirana, mnogo jak procesor i mnogo slaba grafička...
Rle Posted February 7, 2009 Report Posted February 7, 2009 (edited) vec koju nedelju trazim kljuchice za kav 2009 i nijedan nemogu da nadjem koji zapravo radi , oni koji nisu blacklisted chim ih unesem i aktiviram , pochnem update odmah mi se pojavi da je i taj kljuch istekao i sve jovo na novo e sad zna li iko gde se mogu naci kvalitetni kljuchici ? Edited February 7, 2009 by Rle
Jabba the Hutt Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Imam problem sa MSN live messangerom(najnovija verzija), nece da se uloguje, pa crk'o majci, prijavljuje error "700806ba", za koji nigde na netu ne mogu da nadjem resenje! Ima li neko savet?
Nisko_Se_Mazim Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 (edited) vec koju nedelju trazim kljuchice za kav 2009 i nijedan nemogu da nadjem koji zapravo radi , oni koji nisu blacklisted chim ih unesem i aktiviram , pochnem update odmah mi se pojavi da je i taj kljuch istekao i sve jovo na novo e sad zna li iko gde se mogu naci kvalitetni kljuchici ? Poslusaj me i instaliraj Avast Home Edition(registracija je besplatna,treba samo da uneses podatke i mail na koji ce ti stici aktivacioni kod)a taj Kaspreski baci u kantu za djubre-za nista bolje i nije realno Koristim ga(Avast)vec godinu dana i prezadovoljan sam-nema krekovanja,nema zajebavanja,normalan update i sve Edited February 15, 2009 by Full_Metal_Yakuza
Denny Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 (edited) Poslusaj me i instaliraj Avast Home Edition(registracija je besplatna,treba samo da uneses podatke i mail na koji ce ti stici aktivacioni kod)a taj Kaspreski baci u kantu za djubre-za nista bolje i nije realno Koristim ga(Avast)vec godinu dana i prezadovoljan sam-nema krekovanja,nema zajebavanja,normalan update i sve Aj nabaci neki valjan link ako imades. edit: Jadan sam, skinuo sam sa njihovog sajta! xD Edited February 15, 2009 by Denny
MissionVao Posted February 16, 2009 Report Posted February 16, 2009 U cemu je fora s cudesnim izlecenjem kompjutera?? sinoc se protezem i papucom drmnem napajanje usred dizanja win-a. ukljucim, kreshuje i nikako da se digne ko covek, ni u safe modu. danas se vratim s faxa, reko boze pomozi, da ga spremim za formatiranje pa u servis kad ono radi. i to mi nije prvi put da nesto proradi cisto eto jer je prenocilo
ProgressiveR Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Ma daj Full_Metal_Yakuza ... Avast je najveće đubre ikada izmišljeno !!!!!!!! Aaaaaaaaaa! E nemoj me sad razočarati, imoa sam respect za tebe
MissionVao Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 tu se slazem moj decko se kleo u njega par godina a cudio se sto svakih malo ima neki virus. ja koristim kombo kaspersky anti hacker, nod 32 i spybot search and destroy, nisam ja smislila to nego su mi rekli. i stvarno vec 4 godine nisam videla virus.
ProgressiveR Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Ma realno ... najviše problema u vezi malware-a danas doalzi od USB fleševa ... ono je pošast!
Triad_1 Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 A koji besplatan AV bi preporucio? Kakav je AVG?
Triad_1 Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 (edited) Iskreno prvi put cujem za taj AV, ne pratim vec odavno nista na tom podrucju. Sad cu da ga skinem pa da isprobam. Hvala na preporuci Ako ima neko jos neki predlog neka javi (samo da nije Avast) Edited February 17, 2009 by triad1
Tomislav Sawyer Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Avira Antivir je ok, sto se tice tih free verzija.
Mita Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Avira Free, definitivno. skidam predlazite jos onaj Avast je sranje koristim ga i stalno nalazi neke viruse
José Luis Chilavert Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 skidam predlazite jos onaj Avast je sranje koristim ga i stalno nalazi neke viruse Pa sta je tu lose ? zar bi bio srecniji da ih ne nalazi ? AVG nikada ne koristiti . Vidjao sam slucajeve da on ne uspe nista da nadje , dok npr. NOD ili Avast nadju po 700-800 zarazenih fajlova . Kasperski koristi previse memorije i procesora . Mada danas je mnogo bitnije imati dobar anti-spyware program nego ( ili 2-3 ) , nego antivirus . Ja visim po warez sajtovima i glupostima , ali virus vidim jednom u 2 godine , dok spyware-a ima svuda . Valjda i oni kontaju da im je bolje da uzmu neciji broj kreditne kartice ili sifru za rapidshare premium nego da nekome brisu fajlove . I onaj ko zna da pravilno koristi firewall ( a ne da uvek ide na apply ) moze slobodno da izbrise antivirus . Evo , ja koristim outpost , i podesio sam ga da me o svemu obavestava . Nikakvih problema nemam .
ProgressiveR Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 Koleza iznad lepo reče ... Kaspersky je stavrno dobar ali uzima težak danak u krvi. AVG ti je šarena laža (barem iz mog iskustva jer smo u gde sam radio svima turali isti u free varjanti da se klijenti ne bi zezali sa licencama), Avast je očaj ... meni je već dugo godina NOD najbolje rešenja, najbolji balans između utroška resurasa i zaštite koju pruža. E sad, naravno, nijedan AV nije svemoćan i svuda se ponešto potkrade
Nisko_Se_Mazim Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 Cudno Avast Home se meni pokazao odlicno a i jos kod jednog ortaka kome odrzavam komp Ja sam se odlucio da ga probam posle hvalospeva na forumima i netu i iskreno nisam zazalio(pre toga sam koristio NOD)a velika motivacija mi je bila to sto je program besplatan i sto nema zezanja sa krekovanjem i sto update na naredne verzije i AV definicije ide bez ikakvog drndanja Kod drugara je bez problema par puta ocistio neki crap koji je dobio putem torrenta a bogami i kod mene je makao par trojanaca bez problema Takodje detekcija mu je koliko sam video na nivou pa je tako isto par puta i kod mene i kod ortaka otkrio neki mlaware i na fleskama a i na netu Jedino sto sam primetio je da je u odnosu na NOD slightly zahtevniji ali nista narocito-Kasperski je pak sa te strane za sve sampion Dakle ja sam zadovoljan-koristim FF,Comodo Firewall (verzijom 3.x nesto nisam odusevljen pa se drzim zadnjeg izdanja iz 2.x serije),Avast i Spybot(bez rezidentne zastite,sta ce mi pored AV-a)i za godinu dana sam imao mozda par puta problema koje su potonji uspesno utepali-uglavnom kada sam isao na xxx sajtove AVG je sranje po meni,NOD je odlican,Aviru nisam probao ali je mnogi hvale a Kasperski je za mene paranoicno smece koje zdere resurse masine,koje se redovno kolje sa nekoliko popularnih firewall resenja i kome je svaki 5 fajl na HD-u sumnjiv
José Luis Chilavert Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 (edited) Ne znam sto se ljudi toliko zale na Avast . Ja koristim NOD , ali ga ne preporucujem ljudima zbog smaranja oko krekova , posto ih 90% ne radi , pa mi je zbog toga Avast druga opcija . Imam jos Spybot , AdAware i Spyware Detector ( s' tim sto nista nije rezidentno , samo po potrebi ) , a kao firewall imam Outpost ( iako mi je ukljucen i onaj NOD-ov , ali ima u ovom da se podesi compatibility mod , pa kad treba da se biraju opcije za pristup programa netu ima na listi i NOD content filter . Prilicno lepo saradjuju i nikada nisu pravili ni jedan problem . ) Vecini ljudi kad rade na mom kompu smeta sto svaki cas iskacu pitanja tipa Allow to modify registry entries ? , allow to intercept keystrokes ? , switch to entertainment mode ? , allow to modify other application memory ? i sl. , ali ja to vise i ne primecujem . EDIT : i jedna stvar koju ni jedan firewall , antivirus , ... ne mogu da isprave : upotreba Internet explorera . Sto se tice sigurnosti , Operi niko nije ni prici . Edited February 18, 2009 by Surprise Buttsecks
Recommended Posts