Dersu Uzala Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Nero nazalost nije ono sto je nekada bio Jes' vala. Bloatware svukuda oko nas. Nego, secam se kad smo sljakali sa Adaptecom i odradili prve dve komercijalne verzije softvera za narezivanje CD-a. To su bila vremena. Radilo ko zmaj. Imali smo u firmi Pionirov Jukebox tower, 100 CD-a ubachish, ima 4 CD-unita od kojih su 2 i rezaca. Tu su me opako izradili za pare, inace bi od '96 bio u penziji. Motherfuckers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 imam problem sa bitcommet-om. od sinoc mi u donjem desno uglu stoji blocked i svetli zuto.otisao sam na njihovu stranicu ali nigde nema setting za moj acess point,a on je Senao EL-2611CB3 PLUS.sta sad da radim? torenti mi uopste neidu,sve nesto malo krenu pa stanu i tako dalje.to mi se i pre desavalo,ali je prolazilo posle par sati,a sada vec postaje iritantno jer nemogu da nadjem neke linkove za rapid,a vamo ima dovoljno seedera .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ne volim da predlažem prelazak na druge programe, niti sam pročitao ceo tvoj post, ali sam video da koristiš BitCommet, zašto njega jebote pored uTorrenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Probaj ti lepo Nero 6.6.1.15a koji je ujedno poslednja verzija iz te serije i koji kod mene radi odlicno http://rapidshare.com/files/212839638/Nero_v6.6.1.15d.rar Inace verzije 7,8 i 9 ti ne trebaju ni pisljivog boba sem ako ne koristis Blue Ray ili DL RW diskove Nero nazalost nije ono sto je nekada bio skidam, javljam jel zeza moguce da je do verzije jer ovo mi je prvi put da imam bas nov nero. mrzim sva ona dodatna sranja, uvek cekiram samo 'nero burning rom', onaj 'start smart' je toliko kretenski da cak ne znam ni da radim u njemu a trebalo bi da olaksava stvari Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) ok, 4. put je pukao na 99%. mislim da cu kupiti novi pisac. pioneer ili plextor? Edited March 26, 2009 by Double Fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nisko_Se_Mazim Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) Pre nego sto posegnes za novcanik pogledaj sledece Idi u Device Manager i pogledaj IDE kontrolere-imas primary i secundary i vidi u properties/advanced da nije koji od njih na PIO modu(inace treba da stoji DMA) Valjda imas IDE rezac a na SATA a kazacu ti sta treba da radis ako ti stoji PIO Ako stoji DMA onda probaj da flesujes firmare i da narezes iz ovog starog Nero-a ili nekog drugog programa(ImgBurn ili CdBurnerXP)i vidi da li radi ok Ako nece ni tada-onda jbg trk nov rezac Edited March 26, 2009 by Full_Metal_Yakuza Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 jbg nov rezac ovaj je star jedno 2-3 god, nije da mu nije vreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokopelli Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ne znam kakav je taj drugi, ali ja imam pioneer-ov na lap topu i dekstop računaru i nikakvih apsolutno problema nisam imala. E, ako sada i ovo izbaksuziram, sjajno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ne volim da predlažem prelazak na druge programe, niti sam pročitao ceo tvoj post, ali sam video da koristiš BitCommet, zašto njega jebote pored uTorrenta? probao sam ga pre par dana ali dzaba kada sam navikao na bitcommet i sad mi se utorrent nesvidja,tj ceo njegov raspored i izgled.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 @kokopelli: erm ovaaaj znas musko misljenje maaalko vise znaci tj preporuka za takve stvari ne ide po principu 'meni radi' nego se tacno zna koji proizvodjac trenutno pravi dobre modele. ja nisam trenutno u toku pa zato pitam plextor je nekad bio naj (od pristupacnih mada mnogi 100eur ne nazivaju pristupacnim za pisac ) ali sam na vise mesta procitala da je sad njah. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokopelli Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Apsolutno se slažem da muško mišljenje znači u ovom slučaju, ali isto tako valjda znači i iskustvo. Ma, nebitno.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Sve je sada isti kurac. Isti jeftini delovi, tako da ti je svejedno koji ćeš rezač kupiti, ionako su svi istog cenovnog rana, oko 16-17e čini mi se. Kupiš dva da imaš jedan u rezervi ako vrisne prvi i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nisko_Se_Mazim Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) Ja imam Pioneer 112d vec nekih godinu i po dana i radi OK Eto uzmi Pioneer ionako kao sto covek rece svi kostaju slicno Inace Asus rezaci su ustvari prepakovani Pioneer samo imaju drugu sito-stampo i masku/plastiku-eto tek da se zna Edited March 26, 2009 by Full_Metal_Yakuza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 E, upravo to što si napisao, ta poslednja rečenica, tako je uglavnom. Jedan proizvođač prepakuje i prodaje kao svoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 trenutno sam kod druga i vrlo sam p lej najiima neko javu za downloadt eba mi nesto da mu namestim na komup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nisko_Se_Mazim Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Sta rece? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Je li, da ne radite ti i drugar nešto sem toga što čačkate na kompu u isto vreme? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Apsolutno se slažem da muško mišljenje znači u ovom slučaju, ali isto tako valjda znači i iskustvo. Ma, nebitno.. nemoj da se ljutis, sam lepo rekla sta pitam, ko je generalno bolji a ne za individualne utiske imam i ja Pioneer i lepo je radio do sada. Ima i cale Plextora koji mu jos nije crkao (proslo je 5 godina) al izgleda da to sve vise nije bitno, odem lepo i kupim onaj od 26eur i cao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Cale bre zna znanje. Plextor je makina svih baja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 jeste pisao je 40x cdove kad smo mi ostali 10ak al again, cujem od svih koji pricaju o tome i prate da se bukvalno izjednacio sa ostalima... sad ne znam kako stoji kad su nove tehnologije u pitanju (npr BluRay, kod nas vec za 90eur) ali one me i ne zanimaju... imam ogroman problem sto imam tonu slika jer svaka fotka koju slikam ima 14Mb + skidam filmove 4-10Gb... plus slike bi bilo pozeljno da negde storujem a filmove i serije moram uvek da imam sa sobom (svaki dan s drustvom gledam nesto, svi nosimo sve sto imamo maltene). mislim da cu uzeti 1Tb eksterni uskoro. ili skresati prenosive podatke samo na ono sto jos nisam gledala i uloziti te pare u interne Caviar Black... da, to je pametnije koje DVDove preporucujete za duze cuvanje? mislim da je Verbatim skroz ok ako rezes sve ponovo za 2 godine recimo. ne vidim kako bi propali podaci na taj nacin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 NAS. Network array storage. Pa samo dodajes TByte-e. E. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 trenutno sam kod druga i vrlo sam p lej najiima neko javu za downloadt eba mi nesto da mu namestim na komup bio sa kod ortaka na rodjendanu pa sam mu nesto namestao na kompu dok ne stignu svi. a bio sam i pijan recenica zato tako izgleda :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 mislim da cu uzeti 1Tb eksterni uskoro. to. ja sam se preporodio od kad sam uzeo taj 1TB. ne zelim vise nikad u zivotu da narezem DVD,CD ili bilo sta slicno i da punim kucu diskovima. dakle, 1TB za kucu, plus 320GB dzepni za poneti, i to je to. kad se napuni 1TB, uzmes jos jedan (do tad ce vec da bude 2TB), i to je to... --- dersu: NAS je konza, naravno. moze neki stari komp da se super iskoristi za to... ima freeware OS-ova za koje sam cuo da lepo rade i podrzavaju svasta.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 a sto eksterni za kucu? bolje da za iste pare imam 2-3 interna od po 1Tb. a vec ima i externi od 2Tb, kosta 270-280eur, WD Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudriPanj Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 da stvarno, sta ce ti eksterni od 1tb. ne treba drzati ne-bekapovane stvari na eksternom, sta ako ti ispadne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts