Ozziris Posted July 14, 2009 Report Posted July 14, 2009 @Necro: Hej, uspeo sam da se izborim i za Kingston HyperX memoriju 2x po 2GB!!!! :pivopije: Stavicu Windows XP SP2, rekli su mi da SP3 hoce da baguje pri instalaciji drajvera. A i vec duze vreme koristim SP2. Prvi put cujem da sp3 baguje sa drajverima...64bit win xp ima bag sa drajverima (u sta sam se i sam uverio) ali sp3 nikad cuo!
voodoo_ Posted July 14, 2009 Report Posted July 14, 2009 Pre će SP2 da baguje sa drajverima. Drajveri za HD zvuk neće da se instaliraju na SP2 bez odgovarajućeg hotfixa. Na SP3 hoće bez ikakvih intervencija. I nemoj da serete nego stavite Vistu, osim ako nemate neki Pentium 4. Kome Vista ne radi lepo, taj je nublar koji ne ume da namesti.
Mita Posted July 14, 2009 Report Posted July 14, 2009 meni Vista skroz ok radila nego sam sjebao sa tim updateovima
necropol Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 @Necro: Hej, uspeo sam da se izborim i za Kingston HyperX memoriju 2x po 2GB!!!! :pivopije: Stavicu Windows XP SP2, rekli su mi da SP3 hoce da baguje pri instalaciji drajvera. A i vec duze vreme koristim SP2. Super za Kingstona, kad budes pazario neko jace napajanje i hladjenje ima da ga naklokujesh k'o besan. Taj Black je stvoren za to! Sto se sistema tice, zaboravi na XP (sp2 ili 3), nece ti citati vise od 3GB RAMa, a i gomilu drugih stvari on iz te masine ne moze da izvuce. Stavi Vistu 64 Ultimate SP2, ima da leti na toj masini, onda za par meseci Win7 (isto 64 bit) i bog da te vidi! 'Ajd, pa javi koji su ti framerateovi u necemu zahtevnijem (Crysis, Far Cry2, GTA4...) Pozz!
voodoo_ Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Kad smo kod toga, jel ima neko link za torent za MSDN ISO Viste SP2, znači ne ove varijante sa ubačenim aktivatorima i slično.
Satyr Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 ja vistu x64 imam otkako je izasao sp1 i imam oem (piratsku verziju) kod koje ne moram da koristim aktivator instakliram apsolutno svaki update i win i dalje radi bez problema...
Јарослав Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 ма виста је срање тешко. пиратске верзије кол'ко-тол'ко и могу да прођу, али далеко ти било да имаш оригинал сп2 за ИксПе је закон.
Јарослав Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 ово обећава... иако нисам неки велики љубитељ Линукса. http://www.blic.rs/blic_it.php?id=101720
Morphy Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Super za Kingstona, kad budes pazario neko jace napajanje i hladjenje ima da ga naklokujesh k'o besan. Taj Black je stvoren za to! Sto se sistema tice, zaboravi na XP (sp2 ili 3), nece ti citati vise od 3GB RAMa, a i gomilu drugih stvari on iz te masine ne moze da izvuce. Stavi Vistu 64 Ultimate SP2, ima da leti na toj masini, onda za par meseci Win7 (isto 64 bit) i bog da te vidi! 'Ajd, pa javi koji su ti framerateovi u necemu zahtevnijem (Crysis, Far Cry2, GTA4...) Pozz! Mora da sam smorio lika Sada sam ga zvao i stavice mi tu Vistu!
voodoo_ Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Samo Vista mora da se tvikuje posle instalacije. http://www.yumetal.net/forum/index.php?sho...p;#entry1948865
niking Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 ма виста је срање тешко. пиратске верзије кол'ко-тол'ко и могу да прођу, али далеко ти било да имаш оригинал сп2 за ИксПе је закон. :) samo da naglasim post
necropol Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Mora da sam smorio lika Sada sam ga zvao i stavice mi tu Vistu! Opusteno, nista tesko. Sljusti sa nekog torrenta instalaciju, za ako nesto zajebesh, za aktivator imas link na nekoj od prethodnih stranica. Poterash ga, samo ukucas koju verziju imash, malo cekas, restart i vozi. Posle toga slobodno ukljuci automatic updates, stavi na auto, i instaliraj sve sto ti nudi! Ako ti lik nije instalirao service pack 2, svucices ga sam, automatski, za dan - dva. Od nekog bitnog podesavanja u cPanelu, namesti da te (ipak) ne obavestava security centar za svaki kurac, OBAVEZNO u User Accoounts iskljuci UAC (user account control, zahteva restart). Od antivira ti preporucujem AVG 8.5 FREE, odes na sajt i skinesh, sljaka k'o besan i ne jede sistemske resurse. Kad to odradis idi na performance u sistem properties i rate-uj masinu, trebalo bi da ti Windows experience bude iznad 5.5, pa javi, cisto reda radi (for the record, ja sa [email protected], 2 gb na 800 i 8800gt imam 5.2). I obavezno skini najnovije drivere za plocu i grafu i instaliraj ih (ako je lik pre tebe to vec uradio, no harms done ) Cheerz!!!
voodoo_ Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Ja preporučujem Aviru Personal, ima veći detection rate od AVG-a (a i nema one module za monitoring procesa što su ranije umeli da prave probleme sa nekim programima).
necropol Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Monitoring procesa pravi sranje samo ako si vec nesto pazario, onda zna da ukuca masinu na 100% u iddleu a to MISlim (nisam siguran) na x64 sistemu ne moze ni da se desi. Anywayz, necu da advokatisem razne programe, svaki antivir ima pro et contra. Meni se AVG svidja sto je free, internet security mi ne treba jer znam kako da se izborim sa takvim threatovima i bez antivira. Anywayz, cekamo Morphya!
Morphy Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 Opusteno, nista tesko. Sljusti sa nekog torrenta instalaciju, za ako nesto zajebesh, za aktivator imas link na nekoj od prethodnih stranica. Poterash ga, samo ukucas koju verziju imash, malo cekas, restart i vozi. Posle toga slobodno ukljuci automatic updates, stavi na auto, i instaliraj sve sto ti nudi! Ako ti lik nije instalirao service pack 2, svucices ga sam, automatski, za dan - dva. Od nekog bitnog podesavanja u cPanelu, namesti da te (ipak) ne obavestava security centar za svaki kurac, OBAVEZNO u User Accoounts iskljuci UAC (user account control, zahteva restart). Od antivira ti preporucujem AVG 8.5 FREE, odes na sajt i skinesh, sljaka k'o besan i ne jede sistemske resurse. Kad to odradis idi na performance u sistem properties i rate-uj masinu, trebalo bi da ti Windows experience bude iznad 5.5, pa javi, cisto reda radi (for the record, ja sa [email protected], 2 gb na 800 i 8800gt imam 5.2). I obavezno skini najnovije drivere za plocu i grafu i instaliraj ih (ako je lik pre tebe to vec uradio, no harms done ) Cheerz!!! Imas beer sto posto, ako se ikad sretnemo!!!! :pivopije: A i voodoo_ Sto se tice anti-virusa stavicu Avira Premium Security Suite, koristim ga vec duuuzeee vreme i odlican je!
Morphy Posted July 18, 2009 Report Posted July 18, 2009 Stigao mi je racunar, mada sam od pocetka vec imao problema. Cim sam ga doneo kuci, sve sam lepo povezao, upalio racunar, a kad ono ne mogu sliku da dobijem na monitoru! Par restarta i opet nista, proverim da nisam nesto pogresno zakacio, sve je u redu! I nista, reko ajde da pokusam da promenim mesta nekih usb kablova i ono proradi :S Moguce je da je to bila slucajnost. Naravno, nisu mi stavili SP2 -.- Pa sam odradio koji update. Ugasim racunar posle toga i odem na neko slavlje Vracam se kuci, palim racunar, kada opet ono monitor ne radi!!! Tu popizdim, otvaram racunar, gledam da nesto unutra nije slucajno odkaceno i tako pokusavao neke gluposti i na kraju mi padne na pamet da imam neko cudo sto povezuje kabal od monitora i moju graficku karticu! Pokusam tako i ono radi! To sam uradio pre pola sata xD E sada, da li je to dobro sto sam uradio i sta to moze biti zasto moj monitor ne radi na standardnom ulazu? Imam neku Asusov 17incni TFT monitor.
+GoThDOLL+ Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 gramaticka digresija gledam da nesto unutra nije slucajno odkaceno imam neko cudo sto povezuje kabal
ProgressiveR Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 ... To sam uradio pre pola sata xD E sada, da li je to dobro sto sam uradio i sta to moze biti zasto moj monitor ne radi na standardnom ulazu? Imam neku Asusov 17incni TFT monitor. Da ti nije monitor sa DVI ?
Morphy Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 (edited) gramaticka digresija Hahaha, tnx Da ti nije monitor sa DVI ? Pa ako je DVI, kako mi je onda radio na starom racunaru normalno? I jos jedno pitanje! Kako da znam koji DirectX imam instaliran, ako uopste imam? Cini mi se da ovaj ATI 4770 podrzava 10.1 verziju? Edited July 19, 2009 by Morphy
voodoo_ Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 DX 10 dolazi uz Vistu (start -> run -> dxdiag) i ne treba da ga apdejtuješ, ali treba da apdejtuješ devetku zbog najnovijih igara koji traže zadnji DX9. http://www.filehippo.com/download_directx/ Radeon podržava DX 10.1 ali preko drajvera, a i igra mora da podržava te funkcije. Jedina za koju znam da to radi je Assassin's Creed i to samo u verziji 1.0, a dobici su čisto brzinski, ne i vizuelni.
Vic Rattlehead Posted July 19, 2009 Report Posted July 19, 2009 Jedno pitanje; koristim wireless i treba mi neki program ili način da zajebem Rapidshare, da ne moram jedan po jedan link i da ne čekam između linkova?
+GoThDOLL+ Posted July 20, 2009 Report Posted July 20, 2009 moras jedan po jedan. uvek. ako hoces besplatno...
necropol Posted July 20, 2009 Report Posted July 20, 2009 Stigao mi je racunar, mada sam od pocetka vec imao problema. Cim sam ga doneo kuci, sve sam lepo povezao, upalio racunar, a kad ono ne mogu sliku da dobijem na monitoru! Par restarta i opet nista, proverim da nisam nesto pogresno zakacio, sve je u redu! I nista, reko ajde da pokusam da promenim mesta nekih usb kablova i ono proradi :S Moguce je da je to bila slucajnost. Naravno, nisu mi stavili SP2 -.- Pa sam odradio koji update. Ugasim racunar posle toga i odem na neko slavlje Vracam se kuci, palim racunar, kada opet ono monitor ne radi!!! Tu popizdim, otvaram racunar, gledam da nesto unutra nije slucajno odkaceno i tako pokusavao neke gluposti i na kraju mi padne na pamet da imam neko cudo sto povezuje kabal od monitora i moju graficku karticu! Pokusam tako i ono radi! To sam uradio pre pola sata xD E sada, da li je to dobro sto sam uradio i sta to moze biti zasto moj monitor ne radi na standardnom ulazu? Imam neku Asusov 17incni TFT monitor. Auuuuuuu, al' ga ti zakomplikova! Nisi napisao koji tacno monitor imas (sem da je Asus 17'' tft), ali pretpostavljam da ima samo obican VGA ulaz. Vecina novijih kartica ima samo DVI izlaze, tako da ti je za kacenje na starije/jeftinije monitore potreban adapter DVI/VGA koji se dobija uz skoro svaku karticu (osim ako nije neki teski retail). Anywayz, redosled povezivanja je sledeci: stavis adapter u kartu (na DVI1), zasrafis, monitor steknes u adapter, zasrafis i vozi! Nije mi samo jasno kako si uspeo da VGA konektor stavis u DVI prikljucak, razlikuju se k'o nebo i zemlja?!? Ukoliko problem nije do gore navedenog, moraces da uslikas zadnji deo karte, prikljucke na kablu i ulaz na monitoru, kao i to "cudo" koje si stavio izmedju da bi mogli da ti pomognemo. Cheerz!!! @Vic Koristi proxy-e, ukucaj na googleu nesto tipa "free proxy servers/sites" i citaj uputstva. Za svaki fajl ce ti trebati drugi proxy, sto i nije neki problem jer ih ima k'o sitnih svetaca. I ne moraju svi obavezno da rade, istrazi malo. Moras obavezno za RS da na proxy sajtu enejblujes skripte.
Recommended Posts