Baal Posted September 23, 2009 Report Posted September 23, 2009 Ne-toliko-vezano-za-problem: Što si stavio Vistu, a ne Windows 7?
Nisko_Se_Mazim Posted September 23, 2009 Report Posted September 23, 2009 (edited) Pa hteo sam da sacekam jos malo dok se ne sredi situacija sa drajverima(mada cujem da rade drajveri za Vistu bez vecih problema),nije da sam neki ljubitelj Viste,pre bih uvek stavio XP,ali reko da probam bas da vidim na sta lici s obzirom da sam je do tada koristio sporadicno-i mogu ti reci da nije nista spec Hvala za sugestije svakako cu probati i Win 7,pored XP-a Edited September 23, 2009 by Full_Metal_Yakuza
Morphy Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 Ovako, treba mi pomoc ASAP!!! Dobio sam novi monitor sa rezolucijom 1920 x 1080, a pre toga sam imao obican monitor sa 1024 x 768! Fazon je sada sto mi je sve sitno i malo! Jedva vidim sta kucam sada! Stavio sam u Visti ono 120 DPI, Larger Scale i povecale su mi se ikone i folderi u my computer, ali ne i slova recimo u Mozzili, Winampu, Total Comanderu... Jel postoji jos neka opcija kako to da povecam u Windowsu?! Jbg, n00b sam. Oslepecu...
necko Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 desni klik na desktop -> personalize -> display settings
Nisko_Se_Mazim Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 Hehe znam da deluje trulo,ali-navici ces se Secam se kako je meni bilo cudno kada sam prvi put seo ispred monitora od 20" a do tada sam radio samo na 15 i 17" monitorima Medjutim posle nekog vremena,tipa nedelju dana sve je doslo na svoje mesto i kada god sam radio na crt monitoru manje dijagonale sve mi je nekako delovalo zamuceno Iako ti se cini da je drugacije LCD monitor dosta manje napreze oci i prakticno ne zraci,to tek uvidis kada se posle nekog vremena vratis na crt I jebem mu kako ne vidis-ne kucas valjda sa 5 metara ,sem ako nemas bezicnu tastaturu i misa
Morphy Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 @necko: I sta tu da radim jos? @Full_Metal_Yakuza: Pa pazi, ovo je meni sitno:
necropol Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 Na desktopu, u Mozili i jos par programa dovoljno ti je da drzis ctrl i tockicem misa radis zoom +/-. Namesti font na 120 i to je to. 1
necko Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 @necko: I sta tu da radim jos? hahah, loše sam skapirao šta si hteo @Full_Metal_Yakuza: Pa pazi, ovo je meni sitno: pa kolika tebi slova trebaju ako ti je ovo sitno? meni ovo deluje taman...
Morphy Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 Evo povecao sam malo, sada je bolje! A meni je ono sitno bilo, oci bi mi ispale
WIZARD OF GORE Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 Da li sme da radi pojacalo, a da nisu prikopcani zvucnici na njega (ili mini linija)? Cale i ja imamo neki spor... kako to misliš? pustiš neki CD preko pojačala a nemaš zvučnike?
Night Prowler Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 Gde imaju da se kupe citaci hard diskova, i koliko otprilike kostaju? Imam jedan hard disk sto sam izvadio iz nekog starog kompa kome je crklo napajanje, ali hard disk radi normalno, pa bi da ga povezem sa mojim kompom.
Јарослав Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 једноставно погледаш у свим продавницама рачунарске опреме. ВинВин, МБ Софт, Паком, Деск, Гигатрон... мада, колико сам разумео, теби требају они каблови који повезују матичну и хард. провери прво колико слободних утора имаш на матичној.
Baal Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 Čitači hard diskova, wtf? Misliš na rack?
Night Prowler Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 Sta je to utor? Meni treba onaj citac koji izgleda kao kutija, ubacim HD u tu kutiju povezem ga sa kutijom nekim kablicima i onda samo utaknem USB u komp, i onda ga tretiram kao flash memoriju. Necu ja da dizem sistem sa njega.
Јарослав Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 ?!?!?! претпостављам да не мислиш на екстерни ХД?! пошто, то што си рекао веома звучи да екстерни хард.
Simadin Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 (edited) To su rackovi, i imas da ih nadjes za 10ak eura. Edit: Ovo. ^ Mada se taj konkretno montira u kuciste. Bolje ovaj. Edited September 28, 2009 by Simm A)))
Night Prowler Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 Pa da, hocu da ga koristim kao eksterni HD.
Ајлин Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 (edited) Tako reci šta zbunjuješ narod Mislim da je Canyon svojevremeno proizvodio mnogo dobre kutije za HDD standardne, ne znam da li ih još uvek ima po radnjama. Edit: Uf Simo otkad ne videh tu fiokicu. Mnogo pametna stvar. Pogotovo ako imaš kafić pa tu držiš.. svašta Edited September 28, 2009 by Ајлин
Јарослав Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 е па ето онда, лепо ти је Симм А))) рекао. само, кад будеш узимао то, понеси хард са собом, да би ти дали одговарајући модел. и ако ћеш као екстерни ХД да га користиш, узмеш неки који се не монтира у кућиште.
Ајлин Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 A što da ne u kućište? Ova fiJoka je baš zgodna, bar time eliminišeš šanse da ga oboriš sa kućišta kao neki što stalno rade svojim eksternim hddovima Plus, retro je skroz - ko voli... Možda i neki telefon poprikupi usput objašnjavajući šta je to što liči na ceger a vidi se da je iz računara izašlo
Simadin Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 Plus ima handy drsku, pa moze da je fura kao torbicu
Јарослав Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 па да не би морао да сваки пут расклапа комп кад хоће да носи хард са собом (а и са предсобљем)
necropol Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 Interni HDD rackovi (fioke) su golo govno, u njima hard crkava duplo brze zbog pregrevanja i losih kontakata. Uzmi USB rack i to neki brendirani (tipa Transcend, Chieftec), OBAVEZNO metalni zog hladjenja, a bilo bi dobro i da ima ventilator. Poz!
Ајлин Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 (edited) Zavisi za šta će ga i koliko koristiti. Ja imam već 4-5 godina jedan u kućištu bez ventilatora i sve savršeno radi. Ako će svakodnevno da ga arči, slažem se treba mu kutija sa ventilatorom. A oni canyonovi što sam ih pominjala su bili metalni tj aluminijumski. Edited September 28, 2009 by Ајлин
Recommended Posts