MissionVao Posted November 27, 2010 Report Posted November 27, 2010 Ma oduvek je tako nego tek sad dovoljno pizdim da nadjem resenje Super, znaci to je normalno i mora tako. Hvata zalet kad treba, to je ok
Fapril ethereal Posted November 29, 2010 Report Posted November 29, 2010 jebem ti jebeni windows 7.. ima dva meseca kako sam kupio novo komp sa win 7,deseti put mi pada.. instalirao Partition Magic 8,da instaliram i Win XP nakon toga..instaliralo se,ali Partition nije mogao da se pokrene,pa sam krenuo da ga izbrisem..u tom trenutku mi pada sistem..kad se rastartovao,primetio sam da mi sistem nije registrovao D i E particije hard diska a particiju C jeste.. odem u Computer Management medjutim ni tamo nece da ih prepozna a samo prepozna C particiju..
necropol Posted November 29, 2010 Report Posted November 29, 2010 Ko se Partitiona laca, od njega i strada! Ne mozes bilo koji sistem (pa i Win) koji zavisi od bootloadera tek tako zajebavati particionisanjem sa nekim externim programom... Za dual boot koristi Easy BCD (freeware)
lemmy sixx Posted December 1, 2010 Report Posted December 1, 2010 jebem ti jebeni windows 7.. ima dva meseca kako sam kupio novo komp sa win 7,deseti put mi pada.. instalirao Partition Magic 8,da instaliram i Win XP nakon toga..instaliralo se,ali Partition nije mogao da se pokrene,pa sam krenuo da ga izbrisem..u tom trenutku mi pada sistem..kad se rastartovao,primetio sam da mi sistem nije registrovao D i E particije hard diska a particiju C jeste.. odem u Computer Management medjutim ni tamo nece da ih prepozna a samo prepozna C particiju.. Uzeo si gotovu konfiguraciju?!?!?Vat a mistejka ju mejka.I sta ce ti dual boot,stavi samo XP ako ti 7 toliko smeta.Ali ne vidim zbog cega bi ti toliko puta padao.
lemmy sixx Posted December 1, 2010 Report Posted December 1, 2010 Vec neko vreme imam problema sa hardom,ali u poslednje vreme su se malo intenzivirali.Pretpostavljam da HDD odlazi po kurcu.Naime,sistem se dize tek nakon 2-3 restartovanja (ne prepoznaje hard),kopiranja sa particije na particiju ili recimo na flash idu sa zastajkivanjima (ide normalno,pa padne protok i stane,pa onda nastavi normalno i tako u krug),rezanja diskova znaju trajati poprilicno dugo (danas mi rezao 4GB na 8x 25 minuta,a neki dan 1.5h!)...nisam proveravao dali je mozda problem u slotu na maticnoj ili mozda prsava SATA kabel,provericu i to,ali da li neko u medjuvremenu ima neki predlog ili mozda zna u cemu je problem?
Night Prowler Posted December 5, 2010 Report Posted December 5, 2010 Imam i ja slican problem. Meni se normalno pali, ali kopiranje i rezanje je jako sporo. Promenio sam DVD-rom i reinstalirao Windows ali nema napretka. Nareze mi se DVD9 posle sat i po ali nece da radi. Maltene pola narezanih diskova nece da procita, a rade mi na DVD playeru.
lemmy sixx Posted December 7, 2010 Report Posted December 7, 2010 Probah neki dan sa HDD Regeneratorom da skeniram i popravim eventualne bad sectore,ali mi je stao sa radom na nekih 40% i rekao da moram promeniti mode iz AHCI u IDE.Ja u BIOS-u tu opciju nigde ne nadjem,u picku materinu.
Guest Bata Životinja Posted December 15, 2010 Report Posted December 15, 2010 ok, radi se o laptopu Lenovo Ideapad S12, interna kamera radi samo jednom nakon što upališ lap, ako poželiš drugi put da razgovaraš preko skajpa više ne radi. Ako restartuješ komp opet radi samo jednom, drugi put neće i tako u krug. Drajvere sam tri puta reinstalirao, na Lenovo sajtu poslednji za Easy kameru su iz 2009. godine, a i sam lap je nov, kupljen nedavno. Drugo, dobio sam predlog da u Device Manageru internu kameru pretvorim u USB kameru i da bi to rešilo problem, što bih pokušao kad bi znao kako da to uradim. To su neka rešenja koja sam do sada dobio, nadam se da neko ima još nešto da kaže.
Baal Posted December 15, 2010 Report Posted December 15, 2010 Probaj i sa flashovanjem firmwarea za kameru, samo pažljivo.
Dead Man Walking Posted December 17, 2010 Report Posted December 17, 2010 Dakle imam ovu neku ploču MB Gigabyte intel ga-p31-s3g Link. E sad u specifikacijama piše "memory standard DDR2 1066". Da li to znači da ne može da se zabode DDR3 na nju?
Baal Posted December 17, 2010 Report Posted December 17, 2010 (edited) Ne može, treba ti ploča novije generacije. Edited December 17, 2010 by trenje 1
Dead Man Walking Posted December 18, 2010 Report Posted December 18, 2010 (edited) Zajebali su me za ploču kad sam kupovao, nisam hteo tu a onu što sam hteo navodno nisu imali a meni se nije čekalo... Klasika. Koju bih mogao sad da uzmem, šta valja a nije skupo? I koliko bih mogao dobiti za ovu gore ploču + 2x1gb DIMM DDR2 800MHz. Edited December 18, 2010 by Dead Man Walking
ShinigamY Posted December 18, 2010 Report Posted December 18, 2010 A zbog cega si zapeo za DDR3? Lepo uzmes 2x2gb DDR2 Hyper x i uzivas... Nemas potrebe da menjas maticnu. Nije ti neka razlika izmedju DDR2,3 ...
Џејсон Њустед Posted January 1, 2011 Report Posted January 1, 2011 Sta da radim da dobijem zvuk u Safe modu? Jedino u njemu hoce da radi komp, nemam pojma sta mu je. Ako je neko dokon pa ima zelju da probamo da resimo sta je u kvaru step by step?
necropol Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Nikako, drajver za sound ti nije učitan u safeu. Bolje ti reci kakav problem imaš da tisamo u safeu radi?!?
Џејсон Њустед Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Ne znam kako, srednji klinac je resio problem zvuka u safe modu a sto se tice generalnog problema, ukratko. Reinstaliran je XP, posle toga nikako nije hteo da se konektuje na net da poskidamo drajvere. Mada, razlog za reinstalaciju je bio sto je komp progutao neki fajl 32, to je prijavljivao kao error pa nismo mogli ni na net, ni da pokrenemo igre. Neka sugestija?
Ozziris Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 (edited) verovatno ti je "pojeden" neki sys32 fajl..a za sta ti treba drajver da bi isao na net...imas usb modem/ruter? ako ides preko ethernet kabla treba mu ethernet drajver za plocu. Edited January 2, 2011 by Ozziris
Џејсон Њустед Posted January 2, 2011 Report Posted January 2, 2011 Hvala na trudu, prenecu najstarijem da vidi i to, jebiga, zasto sam ih pravio ako nece i oni nesto da doprinesu
Dead Man Walking Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 A zbog cega si zapeo za DDR3? Lepo uzmes 2x2gb DDR2 Hyper x i uzivas... Nemas potrebe da menjas maticnu. Nije ti neka razlika izmedju DDR2,3 ... Ne isplati se kupovati DDR2 nikako zato što su cene DDR3 čak i do upola manje. A i nikada se ne isplati kupovati nešto što se više ne proizvodi...
dimmu1 Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 (edited) pa ako vec tako gledas onda ti treba i neka novija graficka barem da je ddr3 pozeljno ddr5,brzi hdd i barem neki i5 proc.ako vec hoces ddr3 onda ti je najbolje da menjas celu konfiguraciju jer ako vec imas novu maticnu i novu memoriju glupo je da na to bacas dual kor i ddr2 graficku....barem je to neko moje vidjenje.ja kada kupujem konfiguraciju uzimam sve zajedno jer kad kupujes deo po deo desava se da kada dodjes do poslednjeg dela dodje neka novija tehnologija i zameni onaj prvi koji si uzeo pa onda opet sve u krug.na svakih 4-5 godina nova konfiguracija i ja sam miran,a sto se tice ddr2 rama ja imam 2gb na jednom slotu,zadovoljan sam i uzecu verovatno jos 1gb jer nisam ljubitelj sedmice i drzim se klasike.mislim da jos nije vreme da se prelazi na ddr3,jedino ako se kupuje neka novija gejmerska konfiguracija Edited January 12, 2011 by dimmu1
Dead Man Walking Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 Grafička mi jeste ddr3 ali mi ne treba bolja jer ne igram igrice, a procesor mi je core 2 duo... Memorija mi je najpotrebnija trenutno jer imam 2x1gb na matičnoj od dva slota. Dakle ako poslušam gornji predlog daću oko 85+ eura i zakucaću se na 4gb (ne može više) ddr2. Ako kupim novu ploču i ddr3 (2x2gb 1600mhz) izaći će me oko 110+ eura i moći ću kasnije da proširujem do 8gb.
Ozziris Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 (edited) dead man je u pravu..ddr3 na 1600mhz (i to HyperX) kosta isto koliko i ddr2 na 667 ili ako vas usere 800mhz, a dobitak na performansama nije nimalo zanemarljiv sto opet dovodi u pricu potrebu tj u koje svrhe ce se masina koristiti. P.S. Sunce ti zarko koja je to ploca sa dva slota za memoriju! Edited January 12, 2011 by Ozziris
Dead Man Walking Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 (edited) Ova: Dakle imam ovu neku ploču MB Gigabyte intel ga-p31-s3g Link. Obišao sam nekoliko prodavnica u Novom Sadu, uglavnom od ploča nemaju ništa a od ram-a vrlo malo... Naručiću preko neta iz bg-a za koji dan, ja se nadam... Novi Sad je inače selendra. Kad sam kupovao ovu konfiguraciju napravio sam spisak komponenti koje sam hteo i nosio po prodavnicama. Na kraju nisam kupio ni jednu jedinu komponentu koju sam hteo, što zbog nedostatka što zbog "preporuke" prodavca. Ne znam šta bi bilo da hoću da kupim komponente u Babušnici ili tako negde... Bitno je da su radnje krcate monitorima i laptopovima. Jeb'li vas laptopovi... Edited January 12, 2011 by Dead Man Walking
Ozziris Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 ne ne verujem da ima samo mi se pri samoj pomisli na nedostatak slotova smracilo ako si lepo izracunao da je razlika samo oko 30e i ja bi isao na ddr3.
dimmu1 Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 ako je samo 30e razlika u ceni onda definitivno vredi uzeti. Naručiću preko neta iz bg-a za koji dan, ja se nadam... narucis preko Win Win-a,stize pre nego da odes do njih i kupis u radnji jer uobicajno u radnjama nemaju toliko komponenata..skroz su i ok sa cenama.
Recommended Posts