Jump to content

Recommended Posts

Posted

da emmi je dobar ali iz prostog razloga sto nemaju prodajne objekte (koliko ja znam).

Imaju, Kozjačka 4 (tamo su pre bili Bench House, Control Point, Eurolink...).

Posted

Od svih koje sam ja gledao čini mi se da su najpovoljniji "emmi computers". Razlika u istom modelu ploče sa win win-om je 300 dinara a u memoriji bogami oko 1500 dinara.

super je ova radnja ali nigde da nadjem PCI graficke izgleda imaju samo VGA oO

cene su negde mnogo jeftinije nego u win win-u ali opet negde su mnogo vece..

Posted (edited)

Ljudi..pobrkali ste pojmove :D postoje pci i agp slotovi tj varijante kartica! vga je input adapter, kao i dvi.a i oni se nisu lepo izrazili..ne znam sta ce im to vga u naslovu.

Edited by Ozziris
Posted (edited)

hteo sam napisati AGP,gledao sam neki monitor sa tog sajta i napisah VGA.elem imaju samo AGP kartice u ponudi.

Edited by dimmu1
Posted

ja kada sam kliknuo na racunarske komponente bas na tom mestu su bile AGP kartice.jos sam se cudio zasto nema PCI.mozda su apdejtovali sajt u medjuvremenu :haha:

Posted (edited)

Ajd kad je vec vecina online da priupitam nesto. Kolika je normalna radna temperatura za AMD Phenom X2 Black Edition? Nije klokovan jer nisam siguran kako se to tacno radi, inace bih ga cepao sve u 16. Citam nesto na guglu i izgleda da treba da se zabrinem tek kad dodje do ~65 stepeni. Idle mu je navodno 35-40 a meni se penje na 47-48, a kad se igram na kompu dodje do 55. Uostalom:

123.png

Pitam jer mi se komp 2x za 3 dana sam od sebe iskljucio pa polako pocinjem da panicim.

Edited by -Mare
Posted (edited)

pokusaj sa drugim programom..npr core temp, ali sumnjam da ce pokazati drugacije ocitavanje. jel imas box kuler? izduvaj prasinu, a ako te ne mrzi skini kuler i promeni termalnu pastu..ali ako u full loadu ne ide iznad 55 pa i 60 nemas razloga za brigu.

Edit: Sad sam video da se ne preporucuju temperature iznad 70c

btw koji phenom II black?

Edited by Ozziris
Posted (edited)

I mislio sam da ocistim kuler, veceras cu to srediti. Box kuler je u pitanju, da. Phenom II X2 550 Black Edition. Steta sto ne umem da klokujem. :(

Edit:

123.png

Tek mi sad nista nije jasno. :haha:

Edited by -Mare
Posted (edited)

procesor po sebi je ok a ako ne znas..bolje ne diraj :) a i sa box kulerom ne bi mogao da nasviras vise od 500mhz sa def.voltazom... vece rezultate bi dobio podizanjem voltaze..al to sa sobom nosi posledice u smislu da ti treba dobra ploca za OC i bolji hladnjak.

sad vidim da ti je procesor u jednom trenutku dostigao 70c..kao sto rekoh negde sam procitao da je max load temp po biosu 70c i zato ti se verovatno gasi komp...proveri to podesavanje u biosu i ako je tako znas zasto ti se gasi ;)

Edited by Ozziris
Posted

Imam jedno oitanje za poznavaoce materije ovde :)

Sklapam sebi neku skalameriju kja ce prvenstveno sluziti za uzivanje u HD sadrzaju (znaci igrice dovidjenja, to me ne zanima) i nasao sam sve komponente, samo jos razbijam glavu oko procesora, ne mogu da se odlucim. Naime, uzeo sam plocu sa AM3 soketom i tu nema dileme, ali dvoumim se izmedju procesora AMD Phenom II X2 560 3.3GHz i AMD Phenom II X4 920 2.8GHz 8MB (ili neki slican).

E sad, razlika u ceni je prilicna, ne bacaju mi se pare, ali mi je frka da kupim jeftiniji, pa posle moram da ponovo kupijem i darivam mnogo vise para nego sto sam odmah mogao. Meni je bitnije da recimo pare dam za sto veci HDD, da mogu da narokam gomilu HD filmova, raznih koncerata, picke materine.

Posted

Imam taj Phenom i integrisanu grafiku i bolje mi za gledanje 1080p i Blu-ray filmova nije potrebno. Sa 2Gb rama sve radi ok mada cu eventualno dodati jos 4, Sedmice radi - pola memorije mi uzima. :haha:

Posted

Koji Phenom? Ja sam naveo dva, jedan je X2 a jedan X4.

Uz njega bih uzeo neku Asusovu integrusu sa integrisanom ATI 4200 grafikom (ima i DVI i HDMI), i lepo roknem jedno 6GB DDR3 RAM (1333). Sistemski HDD 1 TB na 7200rpm, a uzmem jod jedan od 2 TB na 5400 rpm da bude kao neki storidz. Naravno operativni je W7 X64 Ultimate :pivopije:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...