Jump to content

Recommended Posts

Posted

@ Blagoje

Uzmi WD Blue bilo kog kapaciteta (500 je best buy), isti su po performansama, razliku bi trebalo da osetiš momentalno. Inače, ostatak konfiguracije ti je za muzej, sačuvaj tu 8800 (za početak) a ostalo menjaj pod hitno (neki i3 i H55 ploča su okolo 200e). Što se sysa tiče, samo odradi image u Norton Ghostu na bilo koju particiju harda koji ćeš zadržati (Partition to Image) i posle, kad ukopčaš novi HDD je istim putem vratiš na novi disk (Partition from image).

:pivopije:

Posted

Ovako bez brige uzimaj Blue ili Samsung F3, imas odgovarajuce prikljucke na ploci, radice fino, a preporodices se sto se tice brzine.

Licno sam pre par meseci presao sa ATA (80GB star 5-6 god. ore, urla i stuca) na F3 i kao da sam skinuo kamen od 15kg sa ledja :haha:

@necko:

jeste Black serija bolja, ali ako ti komp ne sluzi za profesionalnu upotrebu (a sudeci po njegovoj konfiguraciji ne sluzi mu :da: ) ne znam koliko se isplati za tih par % u performansama, ipak je dosta skuplji (barem 15evra). Za tu kintu moze i neku memoriju da nadogradi a to bi mu najvise znacilo uz HDD

Posted

vrlo rado bi ja sve ovo niz rijeku bacio,ali se ispruzam za pojacalo i za jos par stvari pa to nije ocija.gledam da uz sto manje ulozenog dobijem sto vise,pa mi palo na pamet diskove da mijenjam.koliko mogu da uvalim ova dva?

maxtor 6Y080L0 i WDC WD800BB-22JHC0.oba po 80 gb,rade super sve kako treba.

Posted

pa ne znam sta da ti kazem, najbolje ako znas nekoga.

ako ne, onda ostavis oglase na pc berzu, krstaricu i itsvet pa ako se neko javi

trazi 1500 po disku, ali prihvati ako ti neko da 1300 :da: mada tesko ces to uvaljati, ali nikad se ne zna

Posted

sta mislis da stavim da prodajem ili mijenjam ova dva za jedan sata II uz moju doplatu?koliko se krecu najjeftiniji po pogledu kapaciteta?posto mi ne treba neki preveliki kapacitet,jer bi mi ovo bio sistemski disk.

Posted (edited)

wd je bas pojeftinio.ja sam ga letos platio 4300din.sto se njega tice sve preporuke,radi za sada savrseno.

sto se tice moje situacije sa benq-om uzeo sam svoje pare nazad i toj prodavnici rekao dovidjenja.9 dana sam cekao da mi stigne 'neki lg' kako su mi oni rekli koji je trebao da bude zamena za onaj benq i naravno nikada nije ni stigao.danas sam u win win-u uzeo LG E2240S-PN LED za 13.990din.jos mi je i bolje sad barem imam led,a ne lcd koji sam trebao dobiti u zamenu.

zaboravio sam pitati da li cu imati bolji kvalitet slike ako kupim vga to dvi kabel? posto mi monitor ima samo vga ulaz da li ce ako ga prikacim na dvi to imati nekog znacaja ili je to samo bacanje para jer na grafickoj imam vga,dvi i hdmi ulaz.

Edited by dimmu1
Posted

Ja sam nedavno uzeo Samsung BX2231 LED,18.000 je bio.Full HD,2ms odziv.Ima 2xHDMI i 1 VGA.Na HDMI sam ga spojio naravno,i slika je odlicna,zaista velika razlika u poredjenju sa starim monitorom.Preporuka sa moje strane.Jedina mana mu je touch panel koji malo slabije "hvata",ali nije nista strasno.

Posted

Jbt kod nas sennheiser hd202 slušalice koštaju 45 evra, a svuda po inostranstvu maksimalno 20 evra, u kurac! Jel može neko da preporuči neke u tom rangu kvaliteta ali po mogućnosti da nisu duplo skuplje nego što bi trebalo.

Posted

Možda da probaš AKG, oni imaju odličnih sluški. Lično posedujem ove:

upload_7474_1.jpg

One su u Mitrosu oko 7000 zlatnika, ali zvuk je fantazija, verovatno za manje novce možeš naći neki model koji će ti odgovarati što se cene tiče, jer zvuk mnogo bolje od ovoga što AKG radi ne može.

Posted

Idi bre čoveče nemam ja 7000 a i da imam odakle mi :bigblue: verujem ti za zvuk, plus što izgledaju fantastično ali jbg nema se para.

Posted

Uh, pitao sam se gde kod nas mogu da se pazare neke AKG. Dosta je to novaca, ali znam da vredi.

Kakva je ergonomija, kako te služe po tom pitanju?

Posted

Ako nosim naočare, imam malo problema pošto mi stisnu uši na cvike pa zaboli posle sati slušanja :D Mislim da napredniji AKG modeli imaju sunđer umesto ove veštačke kože, što bi trebalo da malo smanji pritisak na glavu. Taktika mi je 'slušaj muziku 4 sata, skini sluške na 5 minuta, ili eventualno jedi nešto ili idi u toalet, pa ponovo 4 sata' :D Sem toga, izrada je neverovatno dobra, evo 3-4 godine prođoše i sluške izgledaju kao nove, ne primećujem nikakvu tendenciju opadanja kvaliteta, ni zvuka ni samog hardvera. Naravno, lepo se razvlače, odlično prilagođavaju glavi, bez ikakve škripe i gluposti posle godina upotrebe. Pazario sam ih u Audio Plus prodavnici u Novom Sadu, rade oni isporuku po Srbiji, pa ako ne nađeš nigde drugde, evo link:

http://www.audioplus.co.rs/

I kod njih su Sennheiser HD202 44 Evra, jbg Oak :)

Posted

Zvuči odlično. Sve dok mogu lepo da obuhvate uši, bez žuljanja i dok ne greju - milina. :)

Posted

Vidim da je akg k512 tu negde po ceni sa hd202, samo shto 202 ima veci sensitivity (115db).

Posted

Odeš lepo i isprobaš oba modela. Šta znam, Sennheiser je ipak dominantna marka na tržištu, možda to malo i podiže cenu, pa valja isprobati i modele drugih proizvođača koji su slični po ceni. Eto tako sam ja prošao sa ovim Roccat mišem, možda je on u rangu po ceni sa Logitech MX Revolution i ostalima, ali, eeeeej, koliko je bolji, samo zato što je proizvođač relativno nov pa ima obavezu da pravi baš baš baš kvalitetan proizvod i da daje vrhunsku podršku korisnicima. Znači Roccat > Logitech po interfejsu, preciznosti, podršci, po kvalitetu izrade su tu negde, ali kad se Roccatu doda i Sense podloga, sistem postaje jedna sprdnja s Logitechom icon_smile.gif

Posted (edited)

kad sam pre 4-5 meseci jurio sestri sluske (i uzeo na kraju senhajzerice) citao sam dosta i o njima i ljudi su ih hvalili..rekose da su jeftinija i srednja klasa modeli sasvim solidni i da nude dosta za te pare. e sad koliko su kostale i koje su modele pomenuli stvarno ne mogu da se setim!

Edit: izbunarih sad :D rec je o Koss Porta Pro ali su se u to vreme tesko nalazile! btw to je malo skuplji model, ali mnogo hvaljen.

kad bi imao nekog da mi poruci iz inostranstva ne bih se uopste razmisljao :(

Edited by Ozziris
Posted (edited)

Imam najdebilniji problem, čuje mi se neko šuštanje u zvučnicima kao reakcija na najobičnije radnje na internetu, tipa otvaranje novog taba, click najobičniji isto. Do sad sam ustanovio da je problem pozvezan sa kablom od intrenta koji ide u komp. Kad izvadim kabl šuštanje prestaje. To nije konstantno šuštanje već se pojavljuje kao reakcija na poteze na netu. Do sad sam uspeo da to redukujem tako što malo pomerim računar (priznajem, debilitet teški) i tako neke glupe akcije. Zvučnici su neki 5.1 altec lansing ništa preterano.

I komp i net i zvučnici su se dosad dobro slagali, niko tu nije nov, to je sad nešto krenulo da se dešava.

Potpuni sam duduk za tehniku pa ako neko ima neki savet ili slično iskustvo kako da rešim ovaj problem ne koristeći feng šui za računar bio bih mu duboko zahvalan.

Edited by Лука
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...