Jump to content

Opšta tema o računarima


Vlaja Buraz

Recommended Posts

Zato vi slusajte moderatore koji kazu da je FF bolji i da je chrome sranje.

 

Zato ti nauči da čitaš. Rekao sam da je Chrome počeo da biva Throme - i to nije samo moje iskustvo. Probao na više različitih mašina. Sem toga FF brže renderuje strane. Hajd' ostavi u Hromu u pozadini da otvara 6-7 tabova i probaj da skroluješ na trenutnom tabu, videćeš kako će seckati kao ludo.

 

Jedan primer ti je da otvoriš http://www.someecards.com/ na Hromu i na FFu pa vidi koliko će dugo da otvara u Hromu, a koliko u FFu i koliko će ti vremena trebati dok ne počne da radi scroll u Hromu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije problem sa otvaranjem, već sa skrolovanjem sadržaja. Evo probao sam na još 3 kompjutera u firmi, probalo par ortaka, isto je. Zabode na nekoliko sekundi, dok na FF-u možeš gotovo odmah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Хајде да питам овде - не знам која би друга тема била одговарајућа...

 

Где да набавим онај исправљач, шта ли је, који омогућава да се лап-топ користи у колима, на DC, 12V? А баш би било најсуперкул и ако би неко знао да ми каже где има USB каблић за NokiaC3 - онај мали, најмањи...

 

Нисам имала времена да потражим по граду, а како стоје ствари, нећу скоро, па је свако упутство драгоцено.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ту еротику сада вероватно мож да набавиш у много већој количини од 1.2мб и у много већој резолуцији од 20х10 пиксела.

 

али ти треба честитати на сентименталности.

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo i ovde da pitam.

Hoce reci da ima komp na kom je prikacen Wi Fi antena. E sad on hoce da taj Wi Fi razvuce po celoj kuci, da bi mogao lap topom ili mobom da se kachi?

interesuje me bas to sto je shinigamy rekao.da napomenem da mi je potrebno najjeftinije resenje jer mi je wifi potreban za telefon i to da instaliram neke aplikacije sa marketa i da sredim neke stvari na telefonu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bas to i ja gledam.polovnjaci su uglavnom oko 1500din+postarina manje vise sve izadje oko 2000din,a u win win-u npr evo tp link za 2100din nov. e sad molio bih za savet da li je bolje da uzmem Tenda ruter sa 5dbi antenom ili je bolje da uzmem onaj vec pomenuti tp link sa 3dbi pa da samo dodam 470din i kupim 8dbi antenu? i da li moze neko reci koliko su velike razlike sa 3 na 5 i sa 3 na 8 dbi? kuca mi je jednospratna,a povezao bih onda pored telefona jos jedan laptop(koji je u susednoj sobi) na wireless od rutera,a i koliko tih 8dbi moze da baca? da ne kradu komsije net :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 dbi uzmi ako mozes. Jaca antena = Jaci signal = veci domet, manje gubitka paketa prilikom kacenja. A za ruter i komsije, samo zakljucaj sa WPA2PSK sifrom i ako hoces, stavi MAC zastitu (ali to je isto kurac, kao da si obmotao tenk wc papirom, ko sto rece neki kolega ovde). Sve u svemu, ako i ne mozes nista da uradis sto se tice tih podesavanja rutera, mozes da me cimas, mogu preko neta sve da ti to sredim :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

koliko ti ruteri valjaju za višespratnu kuću? koliki domet imaju?

 

Zidovi smanjuju domet, ali recimo za dvospratnu kuću to može da radi ako staviš na prvi sprat na pravom mestu. Imaj na umu i dijagram zračenja tih omni direkcionih antena, najgrublje rečeno je da odašiljaju signal u obliku jabuke.

 

pattern_hg2458rd.gif

 

Ovo je dijagram za štap antene, ovaj usek na vertikalnom preseku je mesto gde je antena (naravno, ne zrači direktno ispod i iznad nego bije zgračno sa strana). Dodatno mislim da ovi kućni ruteri imaju malo deformisan vertikalni presek sa donje strane, tj malo slabija je pokrivenost bliže anteni.

 

Idealno bi bilo da nabaviš ruter sa dva ili tri antenice, njih možeš da okreneš po različitim osama i dobiješ skoro stopostotnu pokrivenost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zna li neko gde mogu da nađem u bg-u neki solidan, neskup ruter? ne znam apsolutno ništa o njima :)

 

Tek sad videh da ti niko nije odgovorio na ovo.

 

Imaš u Netiksu veliki izbor wireless kućnih rutera, prve četiri kategorije u ovoj grupi. Takođe, par rutera cene oko 3k dinara u 4. kategoriji imaju kartice od 100mW (ako ne piše snaga kartica znači da su snage 50-65mW), to je vrlo jeftino. Ako si u nedoumuci slobodno ih okreni i iznesi svoj problem, sigurno će ti preporučiti pravu stvar, ili pomoći da se odlučiš između više modela.

Edited by Vitamin K Experience

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...