Jump to content

Opšta tema o računarima


Vlaja Buraz

Recommended Posts

Treba mi pomoć oko formatiranja particije na kojoj se nalazi sistem. Imam dva OSa: Vistu na jednoj i XP drugoj particiji, kao jako dugo nisam koristo XP hteo bih da da izbišem, ali Iz Viste ne mogu da formatiram particiju na kojoj je XP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj da pomocu Vista instalation dvd-a bootujes u instalaciju. I onda pomocu boot-a da formatiras tu particiju, i kada zavrsis, ne nastavis instalaciju windowsa. Sve u svemu, bootuj neku OS instalaciju, formatiraj tu particiju gde je XP, i prekini na tom koraku kada se formatiranje zavrsi.

 

E da, takodje sada sam se setio, mozes u CCLeaner (koji je free za download) da upotrebis opciju, Drive Wiper, koji fakticki radi to sto tebi treba ;)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flash je nekako automatski upakovan u Chrome i ne može da se reinstalira i da se instalira verzija koju želiš. Instalirao sam 10.3 verziju, ali u Chrome imam 11.3, pa ne pomaže ni reinstall Flasha ni reinstall Chromea, pošto on automatski apdejtuje Flash xD Evo na Chrome forumu kažu da je problem taj Flash 11 i da Adobe radi na rešavanju problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, да, хоће тако некад да зајебава. Зимус је Хром имао баг да ти цео browser убагује када затвориш таб са Тјубом. Требало им је добрих недељу дана да то среде.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na ovo se cekalo godinama i think... A i malo ljudi zna da je prvi touch pad predstavio microsoft jos davne 2001 godine (doduse imao je windows xp na njemu, ne svoj OS). Sad konacno imaju win8 koji je pravljen za touch pad, i moram priznati, elegantniji od iPad-a :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, postoji XP Tablet PC Edition. Mada su glavni adut bili zapravo notebook računari sa touchscreen ekranom koji je mogao da se rotira i preklopi. Prilično funkcionalno, ali prođoše, na žalost, bez većeg uspeha. Svakako da Surface cilja na premium segment, i mislim da je bolji izbor od iPad-a. Jedina mana je još uvek nepostojanje dovoljno velikog broja programa (slično kao i za WP7). U kategoriji do 200-300€ jeftini androidi su jedni izbor (ne računajući polovne jabuke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pre nego što počnem verovatno uzaludno da googlam, hteo bih prvo ovde da se obratim za pomoć. Imam dva problema, od kojih me jedan muči od kako sam pazario komp (3 years ago).

 

1. Promenio sam ruter, neki stari dvoportni (gde mi je stalo pucao net kada bi dva računara skidala sa npr. torrenta) i uzeo novi četvoroportni Tp-link TD-8840T, gde nemam više problema sa pucanjem neta, ali me sada muči driver za mrežnu karticu. Nekad kada upalim komp imam net, nekad ne. Pa onda čačkam tamo u Manage Network Connections i idem Enable/Disable na Local Area Connections dok mi se ne konektuje, a inače prijavljuje kako LAN kabl nije spojen.. Ili čačkam tako što menjam između driver-a (da li ću Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0) ili Realtek PCIe GBE Family Controller Verziju od neke najstarije, do neke najnovije i između, koje sam skinuo dok ne proradi nešto od tih..., trenutno je ova prva podešena NDIS 6.0 i radi..). Je l' ovaj problem rešiv uopšte i kako da znam koji driver najbolje odgovara mojoj mrežnoj? Da, OS je Vista x64 SP2, razlog zašto ne prelazim na 7, je zato što nisam nikada imao problema sa Vistom, evo do sada.

 

2. Dakle ovaj problem me prati od kako sam uzeo računar, mislim da ovom problemu prethodi to što mi nisu ufleširali bios kada su mi dali računar. A onda kada sam im vratio nazad i odradili su mi to, možda nisu to uradili kako treba, moje neko laičko nagađanje. Kada upalim komp šanse su 50/50% da će se normalno startovati. Pod nenormalnim mislim na to da se računar upali, ali se ne upali monitor i kuler (mislim da je kuler) se čuje glasno, pa onda moram da ga ručno restart i onda se normalno upali. Evo danas mi je prvi put izbacio ovakav error posle takvog jednog restarta:

07072012227.jpg

 

Da se odmah ogradim da nisam nikada čačkao nešto vezano sa overklokovanjem niti se razumem kako se to radi. Eto... Ako neko ima iskustva sa ovim mojim pc problemima bio bih mu jako zhvalan u pomoći da ih rešim.

 

Detaljniji opis računara, možda će značiti nešto:

 

prints.jpg

Edited by Morphy

Share this post


Link to post
Share on other sites

trazi restore defaults u biosu,ako ne pomaze digni xp ili neki linux sa usb-a vidi dal radi normalno net da iskljucis mogucnost da je do kompa,ako sljaka sve regularno,onda te vista jebe i mijenjaj to.8mica radi odlicno,a za dz je trenutno

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Hp probook sa i3 procesorom šifra je lw859ea, cena na sajtu emmi je ~45000, probaj da iskopiras deo koji je prepoznao kao link i dodaš ovaj tekstualni možda tako otvori, nisam pri kompu napatih se poštujući sa fona...

 

http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet/laptop/laptop-hp-probook-4530s-lw859ea-15-6-intel-i3-2330m-2gb-320gb-intel-hd-3000.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa...Hp ima novije komponente, pogotovo procesor koji je sandy bridge a i graficka je bolja. E sad, glavno je pitanje cemu bi ti sluzio racunar? ako je net, muzika, surf, office oba mogu da posluze podjednako, s tim sto bi trebao da onda ides na acer jer ima i vise rama i veci hdd i jeftiniji je.

Edited by Ozziris
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...