johnnyzzz Posted August 9, 2012 Report Posted August 9, 2012 Fala prijatelju, naručila curica acera, valjda će da valja...
Ozziris Posted August 9, 2012 Report Posted August 9, 2012 Ako ne igra igrice i ne radi 3d modeling posluzice i vise nego korektno
Morphy Posted August 10, 2012 Report Posted August 10, 2012 (edited) O jebem ti robiju. Pa je l' moguće ovo? Odnesem danas komp na servis da mi zamene kuler, jer me je iritirao koliko bruji već mesecima po ovoj vrućini. Uglavnom lik skine kuler i očisti ga kompresorom od prašine, podmaže nečim i vrati nazad (hteo je da pokuša prvo tako), upali komp da vidi da li je sada sve u redu, kad gle belaj počne grafička da mi bruji čudno (da napomenem da sam nedelju dana pre toga ja otvarao komp da se uverim da je kuler u pitanju, stavio prst onako na njega da ga zaustavim i zaista buka bi nestala, tako sam skontao da je on otišao). I sada lik prikopča komp na monitor i sistem neće da se podigne, kuler od grafičke se pati i kaže da mi je najverovatnije otišlo napajanje ili ako ne to onda grafička. A pre toga je normalno radio............ ((((( Edited August 10, 2012 by Morphy
Morphy Posted August 11, 2012 Report Posted August 11, 2012 ^Al' sam drama queen Anywayz. Odneo sam komp kod čoveka kod koga sam i kupio računar i u kojeg imam najviše poverenja, objasnio mu šta se desilo.. Inače nosio bih ja i kod njega na čišćenje komp, ali kada nema kompresor pa ne radi to. Prvo je bio izvadio memoriju, upalio, eliminisao neke moguće kvarove, iskopčao sve kablove od napajanja, spojio ih na neku spravicu i video da je okej sve sa njim, spojio ih ponovo na pc-u i gle OHOHO vratilo se sve u normalu. A vamo kod ovih, lik mi je tražio da ostavim komp kod njega na testiranje i tražio mi je 2500 za novo napajanje, jer bi najverovatnije bio to kvar kako on misli. Npr, ne da me je mogao zajebati opušteno. Sada rešavam onaj gore ranije navedeni problem sa paljenjem računara, stavio sam drugu grafičku kartu, da eliminišemo prvo nju kao mogući problem izbagovanog paljenja, jer se ona najglasnije čuje kada se to desi. Ne verujem da će ovo ikada biti ikome od pomoći niti ikoga zanima šta se dešava sa mojim kompom, ali eto
Morphy Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 (edited) Da se nadovežem na svoju priču Nedelju dana je bila druga grafička kartica kod mene i komp se palio normalno! Takođe, moja grafička je bila kod tog lika u računaru i kod njega je radila normalno. Što znači da nije do nje nešto, jedino što je moguće jeste da postoji sada neka nekompatibilnost između moje ploče i te grafičke.. Ono što smo provalili, jeste da, drugi put kada se digne sistem, onako izbagovano kada nema slike, jeste da kada prebacim kabl na integrisanu grafičku dobijem sliku... Kao da komp ne prepozna nju i digne sistem bez nje, a opet grafička se čuje kako bruji jače nego uobičajeno.. Pokušavali smo da update-ujemo bios, ali on je već update-ovan na najnoviju verziju, tako da smo pokušali reinstal biosa, ali nije lik uspeo.. Tako da je meni ostao taj problem oko paljenja kompa, gde su 50/50 posto šanse da će normalno startovati ili ću morati da mu dam restart. Pišem ovo, jer možda nekom padne na pamet šta bih još mogao da pogledam.. Edited August 20, 2012 by Morphy
Dead Man Drinking Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Jesu li grafičke koje ste menjali potpuno iste? Možda je stvarno napajanje, a tvoja grafička ima malo veću snagu, pa to pravi problem.
Јарослав Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Могуће да је то са напајањем, а можда је и до драјвера. Скини најновије драјвере, па пробај са њима.
Morphy Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Bila je slabija od moje, ATI Radeon 4650 ili 4670, ne znam tačno, sećam se kako je izgledala, a google mi za oba modela izbacuje iste slike haha. Dok ja imam ATI Radeon 4770. Što se tiče drajvera, update-ovana je na najnovije. Kako sada najlakše da proverim da li je do napajanja? Sad sam ih uporedio na netu, ova moja vuče max 80W, dok ova slabija max 60W, a moje ukupno napajanje je 480W?
Dead Man Drinking Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Ako je to napajanje jeftino kinseko može da izvuče maksimalno 330-340w. Ako je iz bolje serije vodećeg proizvođača, onda u redu.
Morphy Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Ne znam stvarno koliko je koštalo, ali jeste Made in China. Zove se IG Max, google mi ne izbacuje ništa o njemu, osim da ima na našem tržištu da se kupi ovaj od 500W: http://www.pcberza.rs/detaljnije/gauntlet/59-440/ Šta raditi?
Dead Man Drinking Posted August 20, 2012 Report Posted August 20, 2012 Znači jeftini kinez. Probaj da uzmeš neko bolje napajanje od druga ili sl, čisto da vidiš da li će sve raditi kako treba i tako proveriš da li je zaista u napajanju problem.
MegaDave90 Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 (edited) Ajde neko da mi preporuci neki servis, treba laptop da mi se ocisti. Ima ocigledno problem, u nekim igrama frame rate negde u toku igre drasticno padne, na nekih 10fps, a do tad je ekstra radila. Kontam da je do prasine unutar laptopa, nisam ga cistio od kad sam ga kupio, a to je bilo pre vise od tri godine. Edited August 24, 2012 by MegaDave90
Night Prowler Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 Nemam servis da preporucim, ali znam da je ortak ciscenje platio 4000 dinara, pa pazi da te ne oderu.
MegaDave90 Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 Uzas, nasao sam negde za 2000 hiljade, i to je mnogo, ali moram da odradim to.
Dead Man Drinking Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 I ja sam našao za 2000 i produžio dalje. Radije ću sam to da odradim
MegaDave90 Posted August 24, 2012 Report Posted August 24, 2012 Platio sam, bilo je neverovatno puno prasine, dobro da sam odneo.
Morphy Posted August 26, 2012 Report Posted August 26, 2012 Možete li mi preporučiti neko napajanje za ovu moju konfiguraciju: http://i99.photobucket.com/albums/l305/Morphymaniac/prints.jpg Cena, hm, pa da bude neka optimalna, dakle da ne bude jeftini kinez. Možda može i neko malo skuplje, ali da znam da će potrajati.
Ozziris Posted August 26, 2012 Report Posted August 26, 2012 http://itsvet.com/proizvod/lc-power-silent-lc5550-550w/comp_comp_powersupply/204/272 Imamo slicne masine, a ovo napajanje me dobrih 4-5 godina sluzi bez ikakvih problema. 1
B@K@ Posted August 27, 2012 Report Posted August 27, 2012 OK je to, možeš i za do jednu crvenu više: http://itsvet.com/proizvod/seasonic-ss-400et-400w/comp_comp_powersupply/725/622 http://itsvet.com/proizvod/chieftec-ctg-500-80p-500w/comp_comp_powersupply/48/484 1
sale 3sm Larry Flynt Posted August 30, 2012 Report Posted August 30, 2012 uzo danas http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-holiday-special.11.html?productId=25602 1
Baal Posted September 2, 2012 Report Posted September 2, 2012 Malo je glupo uzimati te gotove konfiguracije, pogotovo što napajanje uglavnom bude sranje.
cronnin Posted September 2, 2012 Report Posted September 2, 2012 Morphy ima standardna 2 jezgra i 4770, to moze da izdrzi i najjefitniji kinez.
Recommended Posts