johnnyzzz Posted October 13, 2012 Report Posted October 13, 2012 (edited) meni je komp pucao zadnjih nedelju dana konstantno, kako ga upalim kreće da izbacuje delayed write failed... gledao sam nekad ranije sajt na kome je nabrojana gomila mogućih razloga za dwf... e pa izgleda nije ni jedan od njih jer sam problem rešio tako što sam istesterisao zadnju ploču stola za kompjuter... izgleda je krenuo da flešira kad sam počeo da puštam grejalicu, spreda je uvlačio topao vazduh a nije mogao da izbacuje vruć vazduh pozadi jer zadnja ploča stola ima samo neke rupice pri sredini pa je to rezultiralo malo višom temperaturom (ne znam čega ali biće da je hdd u pitanju) i onda mi se non stop javljao delayed write failed... sad sam mu napravio veliku rupu pozadi (no homo) i radi k'o zmaj... Edited October 13, 2012 by johnnyzzz
Јарослав Posted October 14, 2012 Report Posted October 14, 2012 meni onaj adobe stalno kresuje...pokusavao sve i da instaliram kako su savetovali,ali dzaba.i na starom racunaru na kom je xp isto puca. То се и мени на Хрому дешава. Није до претраживача, до Адоуба је. Чека се апдејт, ваљда ће средити проблем.
sale 3sm Larry Flynt Posted October 14, 2012 Report Posted October 14, 2012 (edited) Al pazi meni na hromu prede.Otkad ga imam nikada nije puklo.al nekako mehanicki uvek krenem i upalim jebenu mozilu A za mozilu imali su kao "resenje" http://support.mozil...improve-firefox http://support.mozil...ash-113-crashes i to sam i uradio na ovaj nacin i puca i dalje. Edited October 14, 2012 by sale 83 Larry Flynt
Dead Man Drinking Posted October 15, 2012 Report Posted October 15, 2012 Flash je đubre i umreće kao što zaslužuje. Long live html5 1
Night's Blood Posted October 15, 2012 Report Posted October 15, 2012 Kod izduvavanja kompresorom pazi na ventilatore na kuleru procesora, zatim čipseta i ostale u kućištu, ako postoje, tj. prilikom izduvavanja njih i oko njih, zadrži ih rukom i spreči da se okreću, jer bi pod pritiskom mogli da "nabiju" preveliki broj obrtaja i tako da im se slome "krilca". Znači samo paziš na pokretne delove i fiksiraš ih i nema da brineš, kompresor je keva. Nisam ni bila na temi od tada. Kompresor super izduvao svu prasinu, i radila sam tako kako si napisao a nisam ni procitala ovo.
Vitamin K Experience Posted October 15, 2012 Report Posted October 15, 2012 @ Sale Meni je downgrade na 11.2 rešio problem. Crash log mi je bio katastrofa do juna kad sam to uradio, sad je sve kul. I isključio sam auto update, ne interesuje me više da mi flash brlja u pozadini pored reprodukcije ubogih sranja na netu.
Dead Man Walking Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 Krv ti božju, samo 250$ za Google laptop. http://www.google.com/intl/en/chrome/devices/landing.html Mislite li da je čemu?
Ozziris Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 Pa...sestra za posao koristi acer aspire one koji je oko 220e. samo sto ne vidim procesor ovde. Mozda je fora uzeti ga samo zbog google-a
Dead Man Walking Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 Mislim da se ovo sa Acer-om ne može porediti ni u kom smislu. Jedino ne znam kakav je ovome OS i kako radi generalno...
Ozziris Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 sto da ne? dijagonala je vrlo slicna, ovaj aspire ima atom dual core..doduse 1gb ddr, isto 320gb hard... ne vidim po cemu bi ovaj google-ov mogao ozbiljnije da parira hardverski
Dead Man Drinking Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 Ne bi mogao. Za tu cenu ne može mnogo šta da se ugura unutra, sve je to slično. Pri tome, Chrom OS je bez pristupa internetu, k'o riba bez vode. Kad bi lepo prikazali specifikaciju, pa da znaš da možeš da makneš to đubre i staviš neki kršten OS
Dead Man Walking Posted October 18, 2012 Report Posted October 18, 2012 Pa moj jedini argument bi bio da je Google ozbiljna firma i da se ne bi blamirala sa nekim kršem. A ja sam i inače bez interneta kao riba bez vode Treba mi neki laptop a nemam pojma da li da puknem pare za neki MacBook Air ili da kupim neki mnogo jak Dell/Hp ili da eksperimentišem sa nečim kao što je ovo gore...
Dead Man Drinking Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Ma za 500-600€ možeš da nađeš odličan računar. Ne treba mnogo trošiti na ove kante.Čak i rangu 300-400€ ima dosta računara koji lepo završavaju posao (naravno, zavisi od posla kojim se baviš)
Dead Man Walking Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Treba mi pre svega pouzdana mašina, koja radi brzo, stabilno, ne pregreva se i može da me služi bar naredne dve godine. U obzir dolaze samo Mac OS ili neki Linux. Dakle SD disk, najmanje 4gb ddr3, hard disk mi je nebitan skroz, kao i grafika ali da ima dobar display, 15 inči dosta. Radim web develop, ali često imam susreta sa velikim bazama npr... Idealan bi mi bio MacBook Air al' nisam spreman dati tolike pare trenutno za sekundarni komp, eventualno ako uleti neka kombinacija iz US za manje para...
ShinigamY Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Za 600 evra mozes nabaciti neki Lenovo (veoma pouzdana marka), sa 8 gb rama, 16incha display, 1 gb grafulju, i5 procesor, i 1 tb podataka. Za server ce biti vise nego dovoljno. Ja uzimam ovu konfiguraciju uskoro, iz istog problema kao ti, web development, velike baze, a i, smucilo mi se vise sedenje za stolicom, pa hocu da se zavalim u krevet u radim (kada sam kuci a ne na poslu naravno).
sale 3sm Larry Flynt Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Gde ima za te pare duzmem odma' 3 komada?
Dead Man Walking Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Evo i ja bas gledam, za 700 vec mozda al za 600 ne nalazim. A opet za te pare mozda mogu da navatam polovnog meka 2011.
sale 3sm Larry Flynt Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 ma kakvi kurac polovnjaci,ni ne pomisljaj na to.Ganjaj neki laptop sa i5 ili i7 procom ako 'oces da se isprsis i da je bez operativnog sistema,pa mu rokni koji zelis linuks i teraj.
Dead Man Walking Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Imao sam dosta dugo MacBook Pro, neka Core 2 Duo verzija 2009 i ostao sam odusevljen kako radi naspram mog desktop i3 8gb rama, doduse Windows 7. Osim toga laptop star 3 godine drzi bateriju 5 sati opusteno, tastatura odlicna, display fantastican... A i taj komad je bio kupljen kao polovan...
BLAGOJE Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 zna ko dje ima da se uzme i da nije preskupo prazan double layer dvd,onaj od 8 i kusur gb-a,trebaju mi tri komada,a nadjoh samo 25 komada djuture koji mi ni za kurac ne trebaju i to na e kliku
sale 3sm Larry Flynt Posted October 19, 2012 Report Posted October 19, 2012 Imao sam dosta dugo MacBook Pro, neka Core 2 Duo verzija 2009 i ostao sam odusevljen kako radi naspram mog desktop i3 8gb rama, doduse Windows 7. Osim toga laptop star 3 godine drzi bateriju 5 sati opusteno, tastatura odlicna, display fantastican... A i taj komad je bio kupljen kao polovan... ne znam,ja se sa polovnim ne bi igrao,pogotovo ne za tolike novce,ako za to ima novo takodje jako dobro
Lou Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 zna ko dje ima da se uzme i da nije preskupo prazan double layer dvd,onaj od 8 i kusur gb-a,trebaju mi tri komada,a nadjoh samo 25 komada djuture koji mi ni za kurac ne trebaju i to na e kliku Ja sam ranije to nalazio na buvljaku, stotinak kinti po komadu.
cronnin Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 Specifikacije za Samsung Chromebook, starting at: $249. Specifikacije za Samsung Chromebook 550, starting at: $449. Evo nesto o Exynos 5 Dual procesiru koji se nalazi u jeftinijem modelu.
Dead Man Drinking Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 (edited) Samsung Chromebook za 250 dolara Ma kakav ARM za ozbiljan rad, to je samo za sprdnju, zajebanciju, trange frange... Ovaj 550 možda i valja nečemu, pod uslovom da se makne Chrome OS Edit: sad vidim preciznije specifiakcije - možda malo precenjeno Intel Celeron 867 Processor 1.3GHz 4 GB RAM 16 GB Solid State Drive 12.1-Inch Screen, Intel HD Graphics Google Chrome OS,color: Silver Poneta je valjda cloud storage, što sa kod nas i nema mnogo smisla, s obzirom na dostupnost i brzinu interneta Mada na 16GB može lepo da stane neki linux, a memorijska kartica bi mogla da se koristi za podatke Edited October 20, 2012 by Dead Man Drinking
Recommended Posts