Baal Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Lemi, koje napajanje imaš? Nije isto 400W LCPower i 400W Chieftec/Seasonic/Corsair.
Baal Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Menjaj to smeće. Ako hoćeš dobro napajanje sa poprilično fer cenom onda idi na Chieftec GPS-550W. Ja ga imam već par godina, mašina mi je overklokovana, grafika/memorija/procesor i nikada nisam imao problema, poprilično su mi stabilne sve grane.
lemmy sixx Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ma ne pada mi napamet da dajem vise od 60 eura za pisljivo napajanje.Za te pare mogu uzeti komplet novo Chieftec kuciste.Videcu kako ce se ponasati,i shodno tome reagovati,ali sigurno necu dati 60+ eura za napajanje.
-Mare Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) Ako se to napajanje zapali ili crkne moze da povuce jos koju komponentu sa sobom. Pricam ti iz iskustva, posle toga sam presao na Chieftec GPS 500w cini mi se. Edited January 21, 2011 by -Mare
Baal Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ma ne pada mi napamet da dajem vise od 60 eura za pisljivo napajanje.Za te pare mogu uzeti komplet novo Chieftec kuciste.Videcu kako ce se ponasati,i shodno tome reagovati,ali sigurno necu dati 60+ eura za napajanje. Klasično razmišljanje anonimusa. Uvek treba uzeti kvalitetnije napajanje, čak i po cenu uštede na nekoj drugoj komponenti iz upravo ovih razloga koje je Mare naveo. Dakle, napajanje nije "pišljivo" već je najbitnije da ti napajanje bude stabilno i dobro da ti komponente ne bi crkavale. Baci taj Codegen u smeće.
Vitamin K Experience Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ovo i ja potpisujem. Moj poslednji upgrejd: UPS star 6-7 godina krenuo da se sjebava CoolerMaster napajanje, i ono posle određenog vremena puštalo sranje na jednoj grani, što mi je ubilo jedan USB port na ploči. Naravno, problem otriven tek kada je primećeno to sa USB portom. Kupio novu platformu (ploča/proc/RAM), napajanje (Corsair) i UPS. Ne štedim na tim stvarima od kada mi je 2001. JNC goreo u kućištu, a požar većih razmera izbegnut samo zato što je sestra bila kući da išteka govno iz zida.
Schneider Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Klasično razmišljanje anonimusa. Uvek treba uzeti kvalitetnije napajanje, čak i po cenu uštede na nekoj drugoj komponenti iz upravo ovih razloga koje je Mare naveo. Dakle, napajanje nije "pišljivo" već je najbitnije da ti napajanje bude stabilno i dobro da ti komponente ne bi crkavale. Baci taj Codegen u smeće. Potpisujem.Jebo lim i ventilaciju ako te napaja Codegen. Bitna su oba, ali prioritet je jasan.
lemmy sixx Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Klasično razmišljanje anonimusa. Uvek treba uzeti kvalitetnije napajanje, čak i po cenu uštede na nekoj drugoj komponenti iz upravo ovih razloga koje je Mare naveo. Dakle, napajanje nije "pišljivo" već je najbitnije da ti napajanje bude stabilno i dobro da ti komponente ne bi crkavale. Baci taj Codegen u smeće. Klasicno proseravanje benchmark frika. Samo za napajanje dati 60 eura jeste preterano i nepotrebno,kada za neznatno vise para mozes uzeti kompletno Chieftec kuciste od 450-500W,koje ce odlicno raditi posao.Codegen ce se menjeti ako bude bilo potrebe,ali uzecu samo i iskljucivo komplet kuciste za te pare. Pozdravlja te Kuruz,kaze da te ceka u Dubrovniku sa ostatkom skvadre. 1 2
necko Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 u kućišta tog cenovnog ranga se ugrađuju lošija napajanja, tako da ti je bolje da poslušaš šta ti Baal govori umesto da budeš i dalje anonimus. ja sam upravo uzeo Cooler Master kućište za otprilike te pare u koje je bilo ugrađeno neko kinesko Thermal Master napajanje i riknulo je posle manje od dve godine. sad sam lepo uzeo LC Power od 420W jer nisam imao para za neki Chieftec ili tako nešto i miran sam na duže staze...
dimmu1 Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) bas tako.ako na necemu ne treba stediti to je sigurno napajanje.kvalitetno napajanje+ups pa onda tek jaci upgrade racunara.dzaba jak komp kada je napajanje kanta.to je isto kada bi imao porsea,a u njemu ajde da lupim motor od fiata jer hoces da imas dobar auto,a taj motor kao vrsi posao. Edited January 21, 2011 by dimmu1
lemmy sixx Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Koja komparacija,ti si neki zajebani auto-moto inzinjer? u kućišta tog cenovnog ranga se ugrađuju lošija napajanja, tako da ti je bolje da poslušaš šta ti Baal govori umesto da budeš i dalje anonimus. ja sam upravo uzeo Cooler Master kućište za otprilike te pare u koje je bilo ugrađeno neko kinesko Thermal Master napajanje i riknulo je posle manje od dve godine. sad sam lepo uzeo LC Power od 420W jer nisam imao para za neki Chieftec ili tako nešto i miran sam na duže staze... Da,ugradjuju se losija,ali su sasvim dovoljna za rad i u potpunosti su pouzdana.Chieftec kucista imaju odlicna default napajanja,pricam to iz iskustva posto vec godinama u firmi uzimam njih i nikada ni jedan jedini problem imao nisam.A racunari rade neprestano. 2
Baal Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Nisu sasvim dovoljna za rad i nisu dovoljon pouzdana, a ti budi i dalje tvrdoglav, kad ti bude napajanje spržilo 2 harda i grafičku setićeš se svega ovoga. Nek te dugo služi i grafika i napajanje.
lemmy sixx Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Pa dobro,mozda me i grom sprzi sutra pa to ne znaci da cu ici okolo sa gromobranom.Ja lepo rekoh,10 godina radim sa default Chieftec napajanjima i nikada nijedan jedini problem nisam imao.A ko radi u medijima zna koliko racunari rade u televiziji i radiju,i samim tim nesto sto im savrseno fercera 10 godina nece okarakterisati kao sranje.
dimmu1 Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) Koja komparacija,ti si neki zajebani auto-moto inzinjer? ne. a ti budi i dalje tvrdoglav, kad ti bude napajanje spržilo 2 harda i grafičku setićeš se svega ovoga. samo sto ce onda biti kasno ok ti samo radi sa tim default kinezima,ja sa kinezima nemam uopste lepa iskustva.dva napajanja su mi gorela(a bila su prikljucena na ups) na staroj konfiguraciji sva sreca pa nisu sjebala nista drugo,a poslednje koje sam imao godinu i kusur dana nije pokazivalo nikakvih problema.to sve zavisi kako kome zapadne koji komad ali opet radije kupujem malo bolja napajanja kada vec imam priliku. Edited January 21, 2011 by dimmu1
lemmy sixx Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Slazem se ja u potpunosti oko kineza,ali samo hocu reci da preterujete kada kazete da konkretno Chieftec kucista imaju losa napajanja i da to kurcu ne valja.To nije istina i to je tesko preterivanje. Na kraju krajeva,moja iskustva to ne govore.Menjao sam 3-4 racunara do sada,i apsolutno nikada ni u kakvom obliku nisam imao problema sa napajanjima (ni sa kinezima cak).U firmi sam racunare menjao milion puta (a u firmi imam po nekada i 20 komada),i nikada nisam imao problema sa napajanjima (uvek chieftec default).Pa sada ako za 10 godina nikada nisam imao problem,ne mozes me ubediti da je nesto lose.Jebiga,uvek se moze desiti nesto neocekivano.Moze pasti napon pa otici sve u kurac,moze autobus profuljati kroz crveno pa napraviti supu od tebe,moze rat poceti sutra pa ces dobiti metak u celo...to sve spada u domen "sta bi bilo kad bi bilo",i opterecivanje time ima svoje ime:paranoja.
kuruz Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Мене фасцинира чињеница да рачунар који користим још није умро. Југодатина (је л' то још постоји? ) конфигурација, стара 8 година и даље ради као змај. Промењена једино меморија, убачен гига Кингстона и графичка пре две недеље.
lemmy sixx Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Pa zbog cega bi umro?Ako ga mazis i pazis,i ako su komponente dobre,nema razloga za smrcu.To sto je zastareo je druga prica.
kuruz Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Мажен је и пажен, али ми је невероватно да га струја није убила.
Baal Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) Slazem se ja u potpunosti oko kineza,ali samo hocu reci da preterujete kada kazete da konkretno Chieftec kucista imaju losa napajanja i da to kurcu ne valja.To nije istina i to je tesko preterivanje. Na kraju krajeva,moja iskustva to ne govore.Menjao sam 3-4 racunara do sada,i apsolutno nikada ni u kakvom obliku nisam imao problema sa napajanjima (ni sa kinezima cak).U firmi sam racunare menjao milion puta (a u firmi imam po nekada i 20 komada),i nikada nisam imao problema sa napajanjima (uvek chieftec default).Pa sada ako za 10 godina nikada nisam imao problem,ne mozes me ubediti da je nesto lose.Jebiga,uvek se moze desiti nesto neocekivano.Moze pasti napon pa otici sve u kurac,moze autobus profuljati kroz crveno pa napraviti supu od tebe,moze rat poceti sutra pa ces dobiti metak u celo...to sve spada u domen "sta bi bilo kad bi bilo",i opterecivanje time ima svoje ime:paranoja. Tvrdoglav si i uopšte ne kapiraš zašto pričamo da uzmeš bolje napajanje. To nije paranoja, već činjenica, svakodnevno radim na poslu sa dijagnozom kvarova kompjutera i najviše crkavaju stock napajanja koja dođu sa kućištem, tako da kada već spominješ neko iskustvo sa napajanjima čisto da kažem da imam više iskustva nego ti, samim tim sam kompetentniji od tebe što se tiče toga, a ne "paranojičniji" što bi ti rekao. Chieftec koji dođe sa kućištem jeste bolji nego Codegen, ali uzimati nešto ispod 500W za noviju mašinu je ludilo. Pametan čovek će da ušteka 20ak evra više da kupi kvalitetno napajanje, a ovaj drugi će da ispilićari. Btw. za računar nije preterno bitno koliko dugo radi, već šta se radi na njemu, može neko da nonstop igra Solitaire na kompjuteru i da mu bude ok i kada jednog dana pusti nešto zahtevnije vidi da mu nešto ne štima. Edited January 21, 2011 by trenje
Dead Man Walking Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Evo ja imam Čiftekovo default napajanje već dve godine i mesec dana ravno, desi mi se nekad da ne gasim komp po nedelju dana i više i nikad nisam imao problema sa napajanjem (da kucnem u drvo). Meni čak za 11 godina od kako sam kupio prvi komp nikada ništa nije crklo (osim rezača) al' sam se zato naslušao svega i svačega što se toga tiče. Kad sam došao u ovaj stan gde sam sada mislio sam da je samo pitanje vremena kad će nešto da mi crkne jer su instalacije stvarno loše pa npr svaki put kad palim/gasim svetlo u sobi pukne nešto do jaja u zvučnicima i pojačalu, al' eto imam dva kompa u stanu već šest meseci i radi sve idalje... Da imam neke do jaja skupe komponente onda bih više brinuo o tome, ovako bi bilo jebeno samo kad bi mi hard otišao...
lemmy sixx Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) @benchmark baal Ja sam pricao o svom iskustvu u njihovom radu,a ne o dijagnosticiranju eventualnih problema.Brkas loncice.I gde sam ja rekao da treba uzeti nesto ispod 500W?O cemu pricas ti? Naravno da ce pametan covek da uradi to sto si rekao,ali pametan covek nece puknuti 70 eura na napajanje,vec ce to uraditi onaj covek kome to treba ili neka paljevina koja misli da mu to treba.Opterecivanje time se upravo zove paranoja. Ajde,ma nemoj mi reci!Zaista je tako?!? Pa nisam ja pricao o redakcijskim racunarima na kojima se kucka u wordu i outlook express-u,niti o racunarima na kojima se igra soliter,vec o montaznim i emiterskim racunarima,na kojima svakodnevno bez prestanka rade programi kao sto su Airbox i VT4,na kojima se svakodnevno radi u programima kao sto su Premiere,After Effects ili 3D Max....i nikada nijedan jedini problem sa napajanjem (pricam o Chieftec kucistima sa default napajanjem). ludilo. Drago mi je sto si veliki Oroz fan. Edited January 21, 2011 by lemmy sixx
-Mare Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Dajte vi meni neki dobar CS5 tutorial za pocetnike, resih time da se poigram malo.
vudun Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Pa sve stvari kоје nisu "grafičke" Sa integrisanom grafikom može i fotošop lepo da se radi, a osim toga sve što uključuje bilo kakvo programiranje, IT, obradu zvuka itd... Koliko ja kontam grafička ti treba za programe tipa premiere, after effects, maya, 3d max, i nebrojeno mnogo sigrica. tacno. photoshopom svakodnevno radim i it mi je takoreci profesija , a ako 1gb pa makar bila i integrusa nije dovoljna , onda da ga jebem. resio sam da uzmem malo slabiji procesor i onaj benq polovan , manje cu finansijski da se isprsim. ne mogu vise da kalkulisem... A ako radis obradu na xhamster, onda ti ne treba opaka graficka ne treba , ionako vec imam oko 100gb raznih perverznih stvari (dominantan je naravno pissing). Naravno da dobra graficka nije potrebna svugde,ali momak je formulisao recenicu tako da je ispalo da je nabudzena grafika potrebna samo za igrice. kupi novo napajanje , mister cepidlaka.
lemmy sixx Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 Dajte vi meni neki dobar CS5 tutorial za pocetnike, resih time da se poigram malo. Kojim konkretno CS5 programom? kupi novo napajanje , mister cepidlaka. Hocu,ali jos losije od ovoga koje imam.Sa tim zelim reci kinezima : "Mozda nemate podrsku nase sugave vlade,ali moju imate,ja nisam prisustvovao dodeli nobelove nagrade!"
Recommended Posts