Jump to content

Opšta tema o računarima

Vlaja Buraz

Recommended Posts

Imam jedan problem koji me izluđuje. Iz određenih razloga sam prinuđen da povremeno koristim Internet Explorer, ali u njemu mi iz meni potpuno nejasnih razloga ne rade naša slova. Da budem precizniji, kada kucam ČĆŠ i ostalo u address bar ili search bar, sve radi normalno, ali kada pokušam da ih ukucam u bilo koji formular na konkretnoj web stranici, dobijam sulude reakcije (tipa umesto Š mi kuca A, umesto Č mi kuca prored, a Ć kompletno ignoriše). Ima li neko predstavu šta bi ovo moglo da bude? Sve sam pročešljao od podešavanja, i Internet Options, i Regional & Language Options, sve je namešteno najnormalnije na Serbian (Latin). Isti problem imam i sa IE8 i sa IE9.

Pritom mi sva naša slova najnormalnije prikazuje, samo neće da ih ukuca, dakle nije do enkodinga (podešeno je svuda na UTF-8).

Možda je suludo ali jesi probao sa alt+numpad kombinacijama? Znam da je š alt+0154

Probao sam, i IE interpretira taj unos isto kao da sam ukucao samo Š. Jedini način je da kopi-pejstujem.

Koristis za neku vrstu online banking sistema? Ja poludim kada trebam da vidim stanje na racunu, ili odradim neku transakciju... Na jebenom IE.

Pa upravo, koristim Intesin online banking koji radi samo sa jebenim IE, i poludim što nemam mogućnost da koristim srpska slova kad pišem naloge i uplatnice.

• 2 weeks later...

ljudi,sjeban mi je komp samo tako.naime,nesto me sprecava da pokrnem instalaciju bilo cega ili deinstalaciju,daje mi errore kako nemam dovoljno kreditiva da ih pokrenem,cak ne mogu ni jebeni device manager da pokrenem.ni malware0byte ne da da instaliram.eset nista ne prijavljuje,sve sam skenirao i sipak.

neda ni jebeni internet explorer da pokrenem da probam onaj esetov online scan

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...