sale 3sm Larry Flynt Posted February 27, 2013 Report Posted February 27, 2013 Dobro ovo za albume je razumljivo s obzirom da je sve sad instant, a i realno go kurac od kvaliteta, nema novih formi muzike koja bi bila popularna(vec vise od decenije se forsira neki DJ fazon,uz zenski vokal i malo repovanja uz bljestavilo spotova), CD polako nestaje poput ploca i kazeta sa mesta lidera(kod nas ne jer je kod nas CD poceo tek sredinom devedesetih da uzima maha,a tek poslednjih desetak godina zeljni smo uzimanja originala umesto fus bugara i rumuna svih prethodnih godina), dok na jutjubu koji je postao glavni izvor muzike moze sve da se pogleda i cuje.A i skoro sve se sada moze kupiti u elektronskoj formi(govorim o legalnom uzimanju) E sad i poret piraterije i torenata ja ne vidim da je bilo ko na gubitku.I sto se tice filmova i sto se tice muzike.Ako nesto iole valja procice dobro. Adel skoro 10 miliona prodatih albuma,ona kol mi mejbi,Gotje i PSY samo su preko 10 miliona singlova prodali.Gde je tu gubitak?Sta pre toga su zaradjivali 5x vise pa se sad oseti?Ili je u pitanju samo pohlepa kompanija sto nije jos vise zaradjeno? Novom Bondu nista nije smetalo da zaradi milijardu i pored svih torenata,blurej ripova,dvd skrinera,ts-ova.Ili mozda mogulima smeta sto nije zaradio vise.Kao ni jednom filmu koji je zaradio vise od onoga koliko je ulozeno. Cista laz i sviranje kurcu raznoraznih bogatasa koje treba jebati gde se stigne zbog svoje pohlepe da imaju jos vise. 3
salebghouse Posted February 27, 2013 Report Posted February 27, 2013 nije bas sve dostupno na jutjubu, i dalje postoje klipovi koji se ne mogu videti u odredjenim zemljama, a nije retkost da te doceka obavestenje kako je neciji nalog ugasen zbog prigovora nosioca autorskog prava. mi smo naravno izdvojen slucaj, cini mi se da je disk ovde umro pre nego u razvijenijim drzavama. tesko da srbija uopste predstavlja neki parametar kad se o tome odlucuje, za razliku od turneja. nesto sto valja prolazi, slazem se. ali ako pri postojecem stanju stvari to nesto zaradi 10 miliona dolara, u sredjenijim uslovima bi zarada bila bar (lupam) 30% veca. tesko da bi iko bacio 3 miliona krompira, a kamoli dolara. ne mislim da je to lose, ako mozes da napravis nesto sto ce skrenuti paznju tolikim ljudima, zasto da to i ne naplatis? zice kostaju, filmska traka takodje. korporacije se novca nece odreci, to je sigurno. bude li ovo zaista krenulo kako je najavjeno, mislim da ce to biti prvi krupniji korak. a posle sta bude.
Morphy Posted March 5, 2013 Report Posted March 5, 2013 Kako da vratim (nesto sam slucajno zeznuo, ne znam kako..) da kada pomerim bilo koji prozor u Windows-u, da se on ceo pomeri, a ne da se pojavi prozirna linija kao ovde na slici: Mnogo me iritira to.
B@K@ Posted March 5, 2013 Report Posted March 5, 2013 Nisam siguran baš da l' je moguće da ti se ne pomeri ceo prozor (kao što si rekao), ili ga samo ne vidiš dok ga pomeraš, ali je ovo rešenje za tvoje probleme, ako je ovo drugo u pitanju. 1
Morphy Posted March 10, 2013 Report Posted March 10, 2013 (edited) Nisam siguran baš da l' je moguće da ti se ne pomeri ceo prozor (kao što si rekao), ili ga samo ne vidiš dok ga pomeraš, ali je ovo rešenje za tvoje probleme, ako je ovo drugo u pitanju. Hvala ti, bilo je: Enable transparent glass odčekirano.. Edited March 10, 2013 by Morphy
SixStepsOnTheMoon Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 Ima li neko objašnjenje i lijek za situaciju u kojoj narežem disk u nero programu, u ovom slučaju je to .iso fajl, koji nakon završetka narezivanja i ponovnog učitavanja kaže da je disk prazan? .iso fajl je winodws 7 ultimate, koji će mi trebati prilikom brisanja linux: xubuntu-a koji koristim kao drugi OS. prazan
sale 3sm Larry Flynt Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 Jebes nero ImgBurn skini. Mene je nero mucio iźeo mi brdo diskova....mada je moguce da ti je i rezac geknuo.
SixStepsOnTheMoon Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 e ako je geknuo, onda je geknuo jer ništa nije radio.Ovo je možda 3 disk da narezujem...živjeli usb fleševi!
kuruz Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 јебеш дискове, користи флеш и Windows 7 USB DVD Tool
BLAGOJE Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 bas to htjedoh da kazem,dvd je prevazidjena tehnologija,davno jos kupih 2 sata hd-a od po 80giga za 1000din na limundu,ubacih bekape i u fioku.manje me mrzi da otvaram komp nego da se jebem sa dvd-jevima,narocito me nervira kad se,koliko god pazio i kakva god rjesenja za skladistenje kupovao,sjebu posle nedugo vremena a niko ih dirao nije. ne sjecam se kad sam zadnji put neki OS instalirao sa diskova,meni universal usb installer,win32diskimager i minitool partition wizard zavrsavaju sav posao,nikad ni najmanji problem. win 7 usb tool me nervira sto se instalira kao program,universal usb je 1 mb,a savrseno sljaka za sve win i veliku vecinu linux-a,za netboot-ove win32diskimager i cao zdravo.
Мајор Гашпар Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 Једном речју, професионалац из света рачунарске технологије.
kuruz Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 Мени поклонили лаптоп без CD-ROM-а, Бог зна кад ћу следећи пут користити дискове за било шта.
ShinigamY Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 ja trenutno u svom laptop-u imam dvd citac, bio mi je koristan jedino da ubacim neke ogromne biblioteke za audio produkciju koje imam na dvd-evima. Osim toga, vise ga nikad nisam upotrebio. Sledeca stavka, kupiti neki ssd (256 je dovoljan), i metnuti ga fiokicu od dvd citaca, a isti ukloniti. I naravno, externi hard neki od 1tb, i nema zime.
BLAGOJE Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 sa konacnim padom cijena vecih hardova ja tvrdim da i za bekap dvd i uopste optika pada u zaborav.i jedva cekam taj dan.
kuruz Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Prosuo sam jebeni jogurt po laptopu. Koliko može da košta čišćenje računara?
sale 3sm Larry Flynt Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Jebo racunar kako si mogao jogurt da prospes!!!!!Ciscenje od prasine znam da je 2000...bem li ga valjda je i ovo toliko... 1 1
kuruz Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Bah. Otvorio bih sam, ali tako ću izgubiti garanciju, a nervira me to što u servisu 'ladno mogu da mi kažu da je crkla tastatura ili nešto još gore, iako u stvari nije.
Dead Man Walking Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 A nećeš izgubiti garanciju ako ustanove da si prosuo jogurt po kompu?
kuruz Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Ne bi trebalo, ovlašćeni servis odradi šta treba i garancija ostaje.
Captain Spaulding Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Da li si 100% siguran? Mislim da ako se racunar sam sjebe od sebe da onda vazi garancija, ako ti fizicki slomis nesto, ili prospes nesto, tada ne vazi. Barem je tako i logicno
kuruz Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Ma ne mislim da će očistiti i zameniti nešto na osnovu garancije, to ću morati da platim, nego kažem da neću izgubiti garanciju za eventualne kvarove koji mogu da nastanu bez moje krivice.
-Mare Posted March 20, 2013 Report Posted March 20, 2013 Konačno sam se usudio da podignem Ubuntu 12.10, dual boot sa W7. Nisam se usudio da ga podignem jedinog. Ukoliko neko ima bilo kakav sajt/tutorial za početnike neka baci link. Fala unapred.
ShinigamY Posted March 20, 2013 Report Posted March 20, 2013 A jok, slackware... Ubuntu je najbolji za pocetnike definitivno, ima najveci community i sve sto zabagujes je neko vec prosao i ima na netu resenje.
Recommended Posts