Divlji Tigar Posted September 16, 2007 Report Posted September 16, 2007 Ja sad stvarno ne znam sta da radim, na burek forum su neki pisali da im je sjebao sistem, nekima je sve OK.
SixStepsOnTheMoon Posted September 16, 2007 Report Posted September 16, 2007 Pa moguce je da ce i tebe sjebati,zato se ne igraj,jer ja sam najebo sto ne moze da mi se izbrise iz sistema,i ti ces najebati svi cete najebati...
Divlji Tigar Posted September 16, 2007 Report Posted September 16, 2007 To za brisanje je prosto kreiras restore point pre instalacije. To je jedini nacin da se izbrise.
Baal Posted September 17, 2007 Report Posted September 17, 2007 Transformation pack instalirati u safe mode-u, i iz istog ga brisati ako ima potrebe, onda će sve proći u najboljem redu.
SixStepsOnTheMoon Posted September 17, 2007 Report Posted September 17, 2007 Kompanija Microsoft zbog zloupotrebe monopoloskog položaja moraće da plati rekordu kaznu koju je izrekla Evropska Unija. To je ishod današnjeg zasijedanja koje je na dnevnom redu imalo žalbu ove kompanije. Microsoft će ubuduće morati da dijeli dio komunikacionog koda sa rivalskim kompanijama, da distribuira Windows bez Media Player-a, a drsko ponašanje kompanije će Bila Gejtsa koštati 613 miliona dolara. "Sud ovakvo ponašanje smatra neprihvatljivim jer korisnici nijesu bili u mogućnosti da nabave Windows operativni sistem bez Media Player-a čime je narušen položaj konkurencije. Smatramo da su opravdanja u smislu da korisnicima nije naplaćivano ništa za taj paket kao i to da nijesu bili prinuđeni da ga koriste totalno nebitna", rečeno je u saopštenju. Na ovakvu odluku Microsoft ima pravo žalbe pred Evropskim sudom pravde u roku od dva mjeseca.
SixStepsOnTheMoon Posted September 18, 2007 Report Posted September 18, 2007 google.com Podržimo Blackle! Štedimo zajedno energiju! Ekologija - Kada je tvoj ekran bijele boje ( na primjer na strani sa tekstom) potrošnja energije tvog računara približno je 74 wata. Kad je crn prosječna potrošnja je 54 wata. Zbog toga je prije nekoliko mjeseci Mark Ontlush napisao članak o količini energije, koja bi se mogla uštedjeti, ako bi google imao crnu pozadinu umesto bijele. S obzirom na popularnost strane Mark Ontlush je ocijenio da bi ušteda energije bila približno 750 megawatt sati godišnje. Kao pozitivan odziv na taj članak Google je odmah napravio crnu verziju svoga pretraživača, koja se zove Blackle.com > http://blackle.com/ Ona djeluje na isti način kao orginalni pretraživač, ali troši znatno manje energije.Zato vas molimo da I vi ovu dresu pošaljete vasim prijateljima, porodici i raznim forumima ... Podržimo Blackle! Štedimo zajedno energiju!
niking Posted September 18, 2007 Report Posted September 18, 2007 pa sad... niti je google napravio blackle, niti su meni isti rezultati kad trazim preko blackle-a (zato sto mi je gugl na srpskom pa prvo nase strane izlista), niti je dokazano da to zaista stedi energiju... tj, stedi, ali na nekim monitorima, uglavnom CRT... http://techlogg.com/content/view/360/1/ http://techlogg.com/content/view/317/31/ http://techlogg.com/content/view/341/1/
imaginos Posted September 18, 2007 Report Posted September 18, 2007 "Sud ovakvo ponašanje smatra neprihvatljivim jer korisnici nijesu bili u mogućnosti da nabave Windows operativni sistem bez Media Player-a čime je narušen položaj konkurencije. Smatramo da su opravdanja u smislu da korisnicima nije naplaćivano ništa za taj paket kao i to da nijesu bili prinuđeni da ga koriste totalno nebitna", rečeno je u saopštenju. pazi, nisam ja neki advokat niti ljubitelj m$-a, ali mi nije jasno ovo... ko nece wmp, ne mora da ga koristi, ima 100 drugih resenja (boljih) koja su cak besplatna. to sto wmp dolazi sa win-om i nije neki problem - uvek ima uninstall, zar ne? meni ova fama oko wmp-a deluje kao skretanje paznje sa bitnijih stvari pomocu trivijalnosti kao sto je "jadni korisnici, dobijaju wmp".
Dersu Uzala Posted September 23, 2007 Report Posted September 23, 2007 (edited) Ja imam utisak da posto Evropa ne moze da dohaka politicki i vojno Amerima (a ipak su ih siti) malo im smaraju te korporativne gigante. Medjutim igra je dvosmerna, drndaju i u Ameriji sve sto je iz Evrope, samo kad im se moze. WMP tuzba je totalni debilizam (uzgred, samo u Evropi i postoji ta Windows XP 'N' verzija bez WMP) ali u pitanju je potpuno druga stvar (AD i COM). I, generalnije, dokumentovanje i predavanje na uvid svoj konkurenciji, u javni domen stavise, strogo interne funkcije softvera. Tuzi ih niko drugi do Sun Microsystems ali preko grbace evropskih poreznika. Nisu ni oni sisali vesla. A, da, link pa 'Judgment'. Edited September 23, 2007 by Dersu Uzala
Селектор Posted October 1, 2007 Report Posted October 1, 2007 Другари,треба ми помоћ! Скинуо сам филм који се састоји из 8 "пакетића",али до сада нисам радио са екстензијом: avi.001 avi.002 ... avi.008, па не знам којим програмом да га "отпакујем", тј. "спакујем" у један avi. Унапред сам захвалан на потенцијалном решењу проблема!
lemmy sixx Posted October 2, 2007 Report Posted October 2, 2007 WinRAR resava taj problem.Extract prvog,i on automatski poveze ostale.
Baal Posted October 2, 2007 Report Posted October 2, 2007 (edited) dupli post Edited October 2, 2007 by BaalBehrit
Divlji Tigar Posted October 2, 2007 Report Posted October 2, 2007 (edited) Imali neki program za "razbijanje" sifre? Skinuo sam neki fajl sa rapidshare i trazi sifru, a ja je nemam sifru. Edited October 2, 2007 by Divlji Tigar
SL Posted October 2, 2007 Report Posted October 2, 2007 ...WMP tuzba je totalni debilizam (uzgred, samo u Evropi i postoji ta Windows XP 'N' verzija bez WMP)... Pa, ako razmislish o prethodnim potezima MS-a, i nije bash debilizam... Zashto je IE toliko zastupljen browser i kako je to postao? M$ ga je integrisao kao default browser u Windows i ljudi su (po default-u) upotrebljavali IE... Isto planira da progura i sa manje bitnim (kako kome) programima (default player) pa su im odma lupili zabranu... Jer, ne znam kako je vama, ali meni WMP trazi registraciju Ja sam odregovao tako shto sam stavio VLC kao default, ali razmislite: koliko ljudi nece zeleti da se smara oko toga ili prosto ne ume niti zeli... Na to puca M$... Kao i guranje samo sopstvenih standarda... Kada bi recimo za 5-10 god. WMP bio toliko rasprostranjen, oni bi sami mogli da forsiraju (kroz kompatibilnost) koji kodeci da budu u upotrebi (shta bi kome vredeo film koji ne moze da odgleda u defaul playeru) p.s. danas MS prokushava da progura svoj standard OOXML, tako da nemojte misliti da ovo iznad skucano nije moguce da se desi... Monopolista je to...
Baal Posted October 2, 2007 Report Posted October 2, 2007 Imali neki program za "razbijanje" sifre? Skinuo sam neki fajl sa rapidshare i trazi sifru, a ja je nemam sifru. Mo'š da pustiš neki RAR password cracker da razbija šifru, ali to može da potraje i do 300 godina.
Селектор Posted October 2, 2007 Report Posted October 2, 2007 WinRAR resava taj problem.Extract prvog,i on automatski poveze ostale. Није WinRAR фајл у томе је цака,пријављује их као непознате фајлове (у смислу да немам програм који би могао да барата њима),зато сам у ребусу.Да га препознаје WinRAR,снашао бих се лако. Пробаћу са овим другим програмом који је BaalBehrit поменуо ... Хвала!
lemmy sixx Posted October 2, 2007 Report Posted October 2, 2007 Ako ti to ne uspe,probaj sa combine files u Commanderu.
Dowla Posted October 10, 2007 Report Posted October 10, 2007 Zeza me rezac.Obicne cd-e normalno reze, a narezao sam nekoliko dvd-ova,sve ih je normalno narezivao, a kad sam ih posle otvarao, oni su bili prazni...Juce mu je trebalo 40 minuta da nareze jedan dvd.
MarcusS Posted October 10, 2007 Report Posted October 10, 2007 (edited) Другари,треба ми помоћ! Скинуо сам филм који се састоји из 8 "пакетића",али до сада нисам радио са екстензијом: avi.001 avi.002 ... avi.008, па не знам којим програмом да га "отпакујем", тј. "спакујем" у један avi. Унапред сам захвалан на потенцијалном решењу проблема! Definitivno HJ split. Go here: http://www.freebyte.com/hjsplit/ Edit: kad pokreneš program, imaćeš opciju join, samo nađi prvi fajl tj 001, odaberi ga, pa klik na "join" i to je to. Iako ga ne volim, u suštini bolje od rara, nikad mi se nije desilo da ne mogu da spojim, kao što mi se x puta desilo da me akaju neke arhive. Edited October 10, 2007 by MarcusS
Sisus Posted October 11, 2007 Report Posted October 11, 2007 Jel moze meni neko da objasni kako je moguce da RAM memorija ima 248 mb?
VooDoo Chile Posted October 12, 2007 Report Posted October 12, 2007 Zeza me rezac.Obicne cd-e normalno reze, a narezao sam nekoliko dvd-ova,sve ih je normalno narezivao, a kad sam ih posle otvarao, oni su bili prazni...Juce mu je trebalo 40 minuta da nareze jedan dvd. Ma to je gotovo, izvučeš iz njega šta još može da se izvuče i onda kao i ja izvadiš ga iz kućišta i počneš da skupljaš kinu za drugi!
Recommended Posts