Dersu Uzala Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 Ja u zivotu nisam imao ilegalnu kopiju OS-a. Kakav li je to feeling? Doduse, ne koristim nikakav krekovan softver sem kad hocu da djanim da li mi treba, pa da pazarim. Ali ovi obicno daju full trial verzije likovima kao sto sam i ja. Ako i ne, lepo ih covek okrene i zamoli, da podatke i nema problema.
Tomislav Sawyer Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 (edited) Ja u zivotu nisam imao ilegalnu kopiju OS-a. Kakav li je to feeling? Zao. Pomalo i truo. Kao kad opusteno cirkas u drzavnoj firmi sa nogama na stolu i super ti je, al` kapiras da si ustvari mogao i nesto pametnije da uradis. "ikonostas" - prajsles! :) E, ali meni stvarno nije jasno kako frikovima to dosada nije palo na pamet Edited January 16, 2009 by Tomislav Sawyer
Dersu Uzala Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 Zao. Pomalo i truo. Kao kad opusteno cirkas u drzavnoj firmi sa nogama na stolu i super ti je, al` kapiras da si ustvari mogao i nesto pametnije da uradis. Kapiram, ali po toj logici i cirka bi trebala da je firmina.
Tomislav Sawyer Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 Sve u svemu, dva su Diznilenda.
judge.dread Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 Ja u zivotu nisam imao ilegalnu kopiju OS-a. Kakav li je to feeling? kao podmazan
Dersu Uzala Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 kao podmazan Verovatno ne ocekujes u zivotu da ti neko plati za nekakav posao koji im budes odradio? Znaci, ili ne radis nista u zivotu, niti planiras (rodjaci, familija, apanazha, te fore, dedovina) ili si po zanimanju volonter?
Zoidberg Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 (edited) Ko jos daje pare Micro$oftu Edited January 16, 2009 by Nolff
judge.dread Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 (edited) pa, ne, moji su posteni uglavnom. samo znam osobe koje su se obogatile od muljanja sa kompjuterima. npr. prodaju windows koji izleda kao original upola cene i usput podese windows da radi sto bolje, trguju sa sateltiskim atenama za internet, uz to rade u djindjicevoj firmi... a koriste retke graficke kartice iz inostranstva iskljucivo na linuxu ili windowsu sa dva firewalla. ko je radio ilegalno uspeo je da zaradi dobru kintu i da mu uz to ljudi veruju. Edited January 16, 2009 by judge.dread
Tomislav Sawyer Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 (edited) a koriste retke graficke kartice iz inostranstva... A ko koristi domacu karticu? Tako nesto nazalost ne postoji. Nema retkog hardvera, sve se moze i ovde nabaviti i sve stize iz inostranstva, ukljucujuci i najjeftiniji hardver. (sem one pazova-memorija nekoćne ujdurme). Edited January 16, 2009 by Tomislav Sawyer
judge.dread Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 (edited) nazalost kasnimo za inostranstvom, pre ce neki hardver da se pojavi npr. u italiji nego ovde, da ne pominjem zemlje u razvoju gde su laptopi dosta jeftiniji. ovde bi teze nasao overklokersku graficku sa 4 gb memorije npr. i slicno ce biti jos neko vreme. Edited January 16, 2009 by judge.dread
Tomislav Sawyer Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 A zasto bi je trazio ovde, kad ona svakako nije ovde, razumes? Sve dolazi iz inostranstva, zato nadjes tamo, dopremis ovde.
Dersu Uzala Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 Ko jos daje pare Micro$oftu Pa, ja batice. Zto sto je to legalni (i moralni) nacin da koristim njihov softver pisuci softver za svoje klijente kojima onda ja naplatim jelda. Onda klijenti naplate svoj proizvod krajnjem kupcu/raji (koja je opet placena za nesto drugo sto radi). I tako se vrti kapital, svima dobro. Kad se ne vrti kapital, samo gamad i lopurde imaju koristi od toga. Posten co'ek nikako. znam osobe koje su se obogatile od muljanja sa kompjuterima. npr. prodaju windows koji izleda kao original upola cene i usput podese windows da radi sto bolje, trguju sa sateltiskim atenama za internet, uz to rade u djindjicevoj firmi... a koriste retke graficke kartice iz inostranstva iskljucivo na linuxu ili windowsu sa dva firewalla. ko je radio ilegalno uspeo je da zaradi dobru kintu i da mu uz to ljudi veruju. Ja bi te lopurde (ne postene trgovce, jer mora se i trgovati i placati porez ali i zaraditi, jebes posao bez neke zarade, odakle leba ispod miske da se pazari) postrojio uza zid. Ne bih ih naravno streljao, nije to toliki zlocin jelda, nego bi doveo umesto streljackog voda 'pisajuci vod' pa bi ih javno zapisavali preko televizijU recimo jednom nedeljno. Isto toliko godina koliko su krali. Tog dana kad je zapisavanje, nema da se peru do jutra.
Tomislav Sawyer Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 Isto toliko godina koliko su krali. Tog dana kad je zapisavanje, nema da se peru do jutra. Jes da bi to zapisavanje trajalo decenijama, ali word. Stvar se ovde uglavnom dize do nivoa "posao - legalno ; kuca - pirat", a pada mnogo duboko. Grabez "brate, ja cu da ti odradim" strucnjaka, slabo ko tu misli o obrtu kapitala, sem onako, kratkovido, u svoj dzep i fino. Slabo sam nesto raspolozen danaske, bolje da idem da spavam
judge.dread Posted January 17, 2009 Report Posted January 17, 2009 (edited) mozes u inostranstvu da kupis sta hoces ali je tamo laptop 500 evra a ovde 900, flash memorija od 16 gb 10 evra. ja sam skoro kupio novu ddr1 kingstone memoriju od 512 mb za prihvatljivu cenu. Edited January 17, 2009 by judge.dread
Dead Man Walking Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 (edited) Mozila mi strašno zapucava od juče. Jako sporo otvara strane. Naprimer ovde na forumu, za svaku novu stranu (temu) kao da ponovo skida svaku ovu sličicu za svako dugme i svaku pozadinu... Jel zna ko u čemu bi mogao biti problem? Nisam ništa dirao maajke mi... edit: izgleda da je samo do ovog foruma ipak Edited January 18, 2009 by Dead Man Walking
judge.dread Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 (edited) jebem li ga. kesiranje treba podesiti na onom najgore i pri tome bi trebalo da kesira i ucitava bez problema, ako nije nesto zabagovalo ili kes mozda treba smanjiti, povecati koriscenje ram memorije... Edited January 18, 2009 by judge.dread
Dead Man Walking Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 Ček' svima forum radi normalno? Skontao sam i ja da ne ostaje u memoriji ništa od prethodne posete ali ne znam gde to da podesim. U opcijama u Fajrfoksu ne mogu da nađem ništa.
judge.dread Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 kmeleon ovako je kod mene ali ne koristim firefox.
Dead Man Walking Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 Vidiš ja sam stavio malopre da koristi 500mb za cache ali džaba. Sve mi se čini da ću brisati firefox pa ga ponovo instalirati... Ovako kod mene izgleda po tridesetak sekundi nakon što otvorim stranicu. Dok se ne učita jedno po jedno
judge.dread Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 (edited) u firefoxu bi trebalo da radi kesiranje bez problema a i ovo podesavanje kesiranja nije ispravno kod mene. meni kes nije veci od nekih 300mb, pokusaj da smanjis pa vidi da li radi. moze biti i ovo: http://img.imageshack.us/img48/738/clipboard03fm7.png Edited January 18, 2009 by judge.dread
Baal Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 Vidiš ja sam stavio malopre da koristi 500mb za cache ali džaba. Sve mi se čini da ću brisati firefox pa ga ponovo instalirati... Ovako kod mene izgleda po tridesetak sekundi nakon što otvorim stranicu. Dok se ne učita jedno po jedno Ctrl+shift+delete u FF i izbriši Cache i Cookies pa probaj ponovo.
Dead Man Walking Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 (edited) I dalje isto. I sve addone sam pogasio i izbrisao sve cookie i cache i izbrisao mozilu i ponovo je instalirao i ništa se nije promenilo. Upalio IE i radi savršeno. edit: Sad sam je izbrisao sa svim personal setingsima zajedno i ponovo instalirao i evo radi normalno... Edited January 18, 2009 by Dead Man Walking
dragon-attack Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 Imam jedan problem sa racunarom ali ne znam gde da postujem, pa moze i ovde, stoga molim za pomoc ako neko zna... Naime cim pustim bilo koji video fajl u bilo kom video plejeru ekran se zamrzne, tj pojavi se plavi ekran sa porukom "... begining the dump of phisical memory..." nakon cega moram pritisnuti dugme restart. Problem se pojavio cim sam spojio graficku sa tv-om i odredio "clone view" (ista slika na monitoru i tv-u). Slika sa monitora se lepo prikazuje na tv-u mogu sve ostalo da radim osim da pustam bilo koji video fajl (bilo koju ekstenziju u bilo kom plejeru). Probao sam da smanjim hardware acceleration ali bezuspesno. To jest ako smanjim do kraja mogu pustiti video fajlove i idu ali jako lose slika stuca secka a i treba plejeru jako mnogo da uopste pokrene fajl. a ako manjim do pola ili za 1-2 polja racunar se opet zamrzava. Probao sam reinstalacijom svih kodeka plejera i ostavljanjem samo jednog plejera.... svakakve kombinacije. Skiunuo nove drajvere za graficku sve bezuspesno. Hardware: P4 8400 (3.0ghz dual core) Gigabyte GA-P35-DS3L Asus GeForce 8500GT (256mb) 2 gb DDR2 (800mhz) ... TV sam spojio sa S-Video kablom Ovaj problem me jos vise nervira znajuci da sam narucio Samsung LE46A656 (treba da stigne za koji dan) (samo se hvalim ) koji mislim spojiti sa DVI-HDMI kablom Hvala unapred
Recommended Posts