Jump to content

Recommended Posts

Posted

Да ли морам да инсталирам први па други па трећи SP за XP Pro, или је довољан само трећи?

Posted

Са Мајкрософтовог сајта: To install SP3, either Windows XP Service Pack 1a (SP1a) or Windows XP Service Pack 2 (SP2) must already be installed.

Ко ли је сад у праву, да ми је знати. :)

Posted (edited)

again ja sa mojim problemima :)

gde god da odem nisam ulogovana, kao da su cookies disablovani a nisu :confused: nisam nista menjala u bilo kakvim podesavanjima. probala sam da nadjem na google-u odgovor al za sad nista :zuba:

Edited by Double Fire
Posted

Ako koritiš FF, da ti nije isključena opcija Tools/OPtions/Privacy/Cookies ... jedino mi to pada napamet ili da su ti svi sajtovi stavljeni na Exception listu sajtova ...

Ako nije to onda možda imaš neki plugin koji smara ...

Posted

hvala svima na preporukama za laserski, ali prosto nisam bila spremna da sahranim blizu 200 jura za nešto što koristim 4 puta mesečno :) za te pare registrovaću automobil :D trebala mi je kolor štampa i vrlo je korisno što ima skener+kopir.

tako da sam kupila canon mp140 za 4,5krsd i prezadovoljna sam.

e da, da ne zaboravim. gigatron ne ažurira redovno svoj sajt novim cenama. zato, ako vidite nešto i naručite, obavezno štampajte ponudu sa sajta ili se pozovite na sajt i daće vam po toj ceni! u prodavnicama obično žure 1 ili 2 nivelacije pa su cene više. :D

Posted

HEheh .. nemoj mi reći da je to bilo ...

to Ajlin: pa gde baš Canon ... AAAAAAAAAAAAAAAAA ?!?!?!? Svaki put kad ti se istroši kertirdž moraćeš da kupiš novi, jer kod Pixme nema refila .... a 2 nova > skuplje nego štampač koji si platila! Argh!

Posted (edited)

Дакле, будим вам се ја јутрос, укључујем комп и имам шта да видим. На екрану ми је све некако црвено, боје су се скроз појебале. Урадим print screen, пребацим фотку на телефон а боје нормалне. Значи није до монитора. Да ли се некоме нешто слично десило и како да поправим то? Хвала унапред.

edit: Заправо, јесте до монитора, извињавам се. Пробаћу нешто са драјверима, па шта ми Бог дâ...

Edited by Шарки
Posted (edited)

Imas na monitoru funkciju 'Degauss'. Bazicno, namagnetisan ti je ekran i desava mu se pomak u crveno.

Elem:

1. Simply turn the monitor off and turn it back on. Most modern monitors degauss themselves automatically each time they are powered on. When the monitor is turned on, you should hear a distinctive "dwoing" sound. If you hear no sound when you turn the unit on, it may not degauss itself automatically. If that is the case, proceed to the next step.

2. Look for a button labeled DEGAUSS. This may be combined on an EXIT button.

Otherwise, locate the menu button on the front of the monitor.

1. Bring up the on-screen menu, locate the degauss option (the ohm icon), and select it. You should now hear the degaussing noise, and the screen will probably display a brief burst of color.

Oce to kad se drzi ili magnet ili slabo (magnetno) izolovani zvucnici blizu monitora. A oce i samo od sebe kad je monitor piece of shit.

Edited by Kalifa nad kalifama
Posted

Ako nije to, onda ti je crkao kondenzator za RGB tj. boju. Desilo se mom komsiji, monitor mu je bio zut.

Sutra cu ga pitati, pa cu opsirnije o tome.

Posted

Хвала на помоћи, људи, у питању је био кабл који ми је био мало лабав, поправио сам. ;)

Posted
HEheh .. nemoj mi reći da je to bilo ...

to Ajlin: pa gde baš Canon ... AAAAAAAAAAAAAAAAA ?!?!?!? Svaki put kad ti se istroši kertirdž moraćeš da kupiš novi, jer kod Pixme nema refila .... a 2 nova > skuplje nego štampač koji si platila! Argh!

videla sam, koštaju od 35-40 dorala taj par PG40 i CL41 (crni i kolor), ali pre kupovine sam i porazgovarala sa dark miss i otkrila da su dosta trajni kertridži. ja baš ne štampam bogzna koliko, bukvalno jednom nedeljno do jednom u dve nedelje odštampam ponešto kod kuće.

ali, pazi moj cost breakdown:

glavna stvar zbog koje mi treba štampa u boji su radovi koji imaju po 20-25 strana, a napišem jedan stručni papir mesečno štp me u kopirnici izađe 400 kinti minimum i to sa onom seljačkom forom da listove na kojima nema kolora odštampaju na b&w, a grafike i slike na kolor štampaču. tako da se može reći da ja odštampam mesečno oko 50 listova hartije što bi me u kopirnici koštalo 1000 dinara plus maltret do tamo i nazad i čekićanje... a ovako kertridž će trajati minimum ... 30 meseci .. ili, prevedeno na kopirnicu, 30.000 dindži (sunce ti! pa se pitam gde mi pare odoše)... ipak to što je štampač izuzetno jevtin nije reper da kertridži treba da budu next to nothing.

plus, imam skener koji mi je od neverovatne upotrebne vrednosti jer mi se previše puta desilo da za delove hardcopy ugovora, svoja nova dokumenta itd, trčkaram okolo po fotoradnjama i tražim obavezno vikendom kako i gde da skeniram dva lista papira. gunđ.

ali što se tiče troškova eksploatacije u pravu si, pixma nije isplativa za nekoga ko štampa mnogo.

Posted

Microsoft je danas objavio Windows 7 RC, dakle 99,9999% verzija koja će biti finalna. MOže da se downloaduje, treba da se registrujete u dobijate validan ključ koji će da traje do 10.juna 2010.godine ... veličina ISO fajla je oko 2.35 GB

Šta reći .... novi Win je stigao !

Posted

Šta znam .. ne mogu ja reći sigurano da li će biti ili ne ... samo, ako su ovo pustili i objavili da će da važi do juan 2010. to mi nekako zvuči ako finalno ... a gomila RC-ova je već objavljivana ...

Posted

Da, nonstop se pojavljuju novi buildovi, kažu da će biti RTM u avgustu/septembru, testiraću ovih dana win7 i uporediću rezultate sa XP i Vistom pa ću ostaviti ovde, zanima me koliko je brži/sporiji u odnosu na XP/Vistu.

Posted

Nije samo tu stvar gole brzine ... već i udobnosti u radu i mnogim novinama koje bi trebale da se osete u radu ... ono što mi se dopada je to što je ovo prvi Windows koji je toliko customizable :D

Posted

Instalirao sam danas Windows7 .. ne mogu da prestanem da se duševljavam koliko ovo dobro izgleda i radi! Ahh! Idem u ponedeljak da kupim još 2GB i da onda ne razmišljam! Sve radi besprekorno, doduše, malo se treba navići na to da stavri nisu više tamo gde smo navikli, ali je sve ostalo sjajno. Dosata brže radi od Xp-a i to se primetno oseti u svim aplikacijama (koje sam do sada pokretao, pa čak i u igri - probao sam samo HAWX)

Posted

Jeste brz, ali nije brži od XP-a, baš sam danas stavio ovu RC verziju i došao do zaključka da je sporiji od XP-a, ali brži od Viste.

Posted

Pazi, ja tvrdim da jeste, jer sam do juče imao XP i istu mašinu, iste aplikacije ... ovo radi brže. Ne znam kakvu mašinu imaš (da li je nova ili starija) ... možda je to razlika. Uglavnom ja sam charmed :D

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...