Генеральный Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 доведи му филм где преводи пољакиња. можда оду заједно. 2
Mist Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 Jedno pitanje za iskusnije kompluterase... Da li postoji neka mogucnost da se operativni sistem (Win 7, npr) boot-uje sa SATA DVD roma, posto ga ne prepoznaje u BIOS-u???
necropol Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 Wtf? Ako ga namestis kao 1st boot device, mora da bootuje (ako disk nije sjeban). Ako ti neki SATA uredjaj ne vidi u biosu (posto, jelte, nema jumperisanja), ili je uredjaj neispravan ili ti je riknula ploca.
bezlichni Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 Ako ti neki SATA uredjaj ne vidi u biosu (posto, jelte, nema jumperisanja), ili je uredjaj neispravan ili ti je riknula ploca. To da je riknula ploca slaba vajda, sumnjam da moze komp da radi. Uredjaj neispravan - mozda. Uredjaj lose povezan - malo vise mozda. Napajanje malo otislo u kurac - vrlo verovatno, ako napajanje malo ode u kurac moze da jebava matematiku dosta. Remeti rad ploce za pocetak.
necropol Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 Jedan ili vise kanala na SATA kontroleru mogu da odu i nikom nista. Nisi napisao da li ti je HDD SATA ili PATA, ako je PATA, proveri u BIOSu da li ti je SATA kontroler uopste ukljucen? Redosled dijagnostike: 1. prestekaj tu opiku na drugi SATA kanal, pa probaj (u slucaju da postoje samo dva, teraj dalje ) 2. isprobaj na toj optici sve druge grane napajanja (i ne libi se da koristis Molex2SATA adapter koji si, verovatno dobio uz MB), a HDD skini sa napajanja tom prilikom 3. isprobaj na tom (ili nekom drugom) kanalu neki drugi SATA uredjaj. Igraj se i sa granama napajanja. Ako uspes da BIOS vidi tu optiku u bilo kojoj kombinaciji, onda je verovatno napajanje, menjaj ga momentalno. Ako BIOS vidi neki drugi SATA uredjaj a optiku ne, bacaj je u djubre i pazari drugu. Ako BIOS i dalje stoji pri tome da konta samo jedan uredjaj (ili ako SATA kontroler i pored enejblovanja ne konta nista), prvo pocni da psujes a onda se zabrini, jerbo ti ploca riknjava for gud.
Mist Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 (edited) Radi se o tome da BIOS jednostavno "ne vidi" dvd rom (u pitanju je Pioneer, noviji), inace sa kompom je sve u redu, pokusacu jos i sa prebacivanjem kablova... EDIT: Probao sam sa zamenom kablova ali i dalje nista... Ovo su inace sve informacije koje dobijamu BIOS-u: BIOS => Boot => 1. Removable Device Disabled Legacy Floppy LS120 ZIP ATAPI MO USB FDD USB ZIP 2. Ide HArd Drive Disabled Maxtor xxxxx 3. Atapi CD Rom Disabled Philips xxxxx 4. Other Boot Device Disabled SCSI/Onboard ATA Boot Device INT18 Device (Network) Edited October 27, 2009 by Mist
Baal Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Koja je ploča? Možda joj je potreban flash biosa.
Mist Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 ^^ U pitanju je asus, ne znam tacno koji model, uglavnom cipset kt600 (stara ~4god) i flesaovana je na najnoviju verziju bios-a...
MissionVao Posted November 6, 2009 Report Posted November 6, 2009 (edited) Pokusavam da startujem Batman igricu, prvo mi je trazio d3dx9_39.dll iako imam DirectX 9 a posle mi je trazio xlive.dll (ja skinem al kaze 'nije to to' ) pa ne znam koja mi to aplikacija fali? Edited November 6, 2009 by MissionVao
Baal Posted November 7, 2009 Report Posted November 7, 2009 Instaliraj nov Directx 9 runtime i Windows Games for LIVE.
Thule Posted November 7, 2009 Report Posted November 7, 2009 ^^ U pitanju je asus, ne znam tacno koji model, uglavnom cipset kt600 (stara ~4god) i flesaovana je na najnoviju verziju bios-a... Možda nisi dobro podesio master/slave odnos, ako imaš još jedan dvd-rom ili cd-rom. Često zna da ne prepozna onaj koji se naknadno priključi.
MissionVao Posted November 7, 2009 Report Posted November 7, 2009 Instaliraj nov Directx 9 runtime i Windows Games for LIVE. Pretpostavila sam da ima veze s Win Games ali mi je uvrnuto sto trazi ta dva kad vec imam RE5 koji zahteva nalog na Win Games i zbog kog imam DirectX9 ili 10, ne secam se. Pa reko ako je ovo neka skenjana verzija Batmana da ne kvarim ostalo zbog nje.
johnnyzzz Posted November 12, 2009 Report Posted November 12, 2009 AAAAAAAAAAAAAAAAAAA DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL!!! ...ništa, samo sam hteo da se pohvalim...
johnnyzzz Posted November 12, 2009 Report Posted November 12, 2009 apendiKs... GWAUSB.SYS - jebem ti beotel, cripto modeme i loše drajvere... ...ništa, samo sam hteo još malo da se hvalim...
Divlji Tigar Posted November 13, 2009 Report Posted November 13, 2009 Sa Rapidserbia foruma. Informacija Vi ste trajno izbačeni sa ovog foruma. Molimo vas da kontaktirate Administratora za više informacija. Ovo je dodeljeno zbog Vaše ip adrese.
ShinigamY Posted November 14, 2009 Report Posted November 14, 2009 Mozda su mislili "Ovo je dodeljeno vasoj ip adresi"...
bezlichni Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Verovatno ih je neko spamovao sa istog ipa. Nego, jel ima neko kojim sluchajem Serial Number za dreamweaver 8 ? Nek mi pusti na pp. Fala.
Stansfield Posted November 22, 2009 Report Posted November 22, 2009 jel moze neko da pomogne? trazim domaci film virtuelna stvarnost a nema ga nigde...... jel moze neko da baci neki link odakle mogu da skinem to? ako zna naravno...... samo molim vas nemojte da mi stavite link nekog sajta na kom treba da se plati sve sto se skine.
Satyr Posted November 24, 2009 Report Posted November 24, 2009 pokusaj na forumfilmovi, tamo sam nalazio dosta nasih filmova
Axeanosilas Posted November 24, 2009 Report Posted November 24, 2009 (edited) jel moze neko da pomogne? trazim domaci film virtuelna stvarnost a nema ga nigde...... jel moze neko da baci neki link odakle mogu da skinem to? ako zna naravno...... samo molim vas nemojte da mi stavite link nekog sajta na kom treba da se plati sve sto se skine. Може, али следећи пут се обрати на подфорум Филм. http://rapidshare.com/files/140482936/VIRTUALNA_STVARNOST.part1.rar http://rapidshare.com/files/140484190/VIRTUALNA_STVARNOST.part2.rar http://rapidshare.com/files/140485382/VIRTUALNA_STVARNOST.part3.rar http://rapidshare.com/files/140486600/VIRTUALNA_STVARNOST.part4.rar http://rapidshare.com/files/140487715/VIRTUALNA_STVARNOST.part5.rar http://rapidshare.com/files/140488983/VIRTUALNA_STVARNOST.part6.rar http://rapidshare.com/files/140481586/VIRTUALNA_STVARNOST.part7.rar Шифра - rapidserbia.com Edited November 24, 2009 by Axeanosilas
-Mare Posted November 24, 2009 Report Posted November 24, 2009 (edited) Ortak je dobio netbook PackardBell ZG5 (bar tako pise, model number), treba da odradi reinstalaciju XP-a. Ne mogu nigde da pronadjem drajvere, ni na samom packardbell.com. Otkucam ZG5 u quicksearch-u, ali se nista ne desava. Ima li neko ideju kako da pronadjem drajvere? Edited November 24, 2009 by Mare^^
Satyr Posted November 25, 2009 Report Posted November 25, 2009 (edited) na oc berza su bas juce-prekljuce pisali nesto o tome, ali nisam ulazio u temu, tako da pogledaj tamo edit pa to si ti postavio tamo ako se ne varam? Edited November 25, 2009 by Satyr
-Mare Posted November 25, 2009 Report Posted November 25, 2009 Ok, to sam i radio - kucao sam i S/N i SNID, ali se nista ne desava. Dok, kad ukucam serijski broj sa primera na sajtu, nadjem taj netbuk bez problema. :/
José Luis Chilavert Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Зна ли неко где може да се нађе и која је оквирна цена Деловог кабла за напајање. Потребан ми је овакав:
vegeta Posted November 28, 2009 Report Posted November 28, 2009 Prodajem aj pod seste generacije 160 gigabajta. ima li zainteresovanih? U pitanju je crna verzija...bacajte ponude...
Recommended Posts