Night's Blood Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Posto sam ja duduk sto se tice racunara treba mi pomoc. Instalirala sam (ni ja sama ne znam zasto) neki Security Centar za koji ne mogu da najdem kljuc a ne mogu ni da ga skinem sa kompa. Navodno mi je pronasao brdo nekih virusa i izmedju ostalog neko sranje koje mi je zakljucalo desktop ikonice. Pomagajte.
feyd Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 format c: pokušaj da nađeš, za početak, tačan naziv softvera koji ti je napravio zbrku.
Night's Blood Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Zar necu izgubiti sve sa C formatiranjem? Sto bi znacilo i da moram ponovo da instaliram sistem.
feyd Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 hočeš, al to je bila šala mala ali moćna tačan naziv softvera pliz?
Night's Blood Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Jbg, bar to znam. Ovako to sranje izgleda, ne mogu da ga skinem, ne mogu da otvorim nista sa desktopa ni preko starta, u sustini izgleda da mi je zakljucano sve na C. A u control panelu ogu da otvorim samo add/remove programs. Trazila sam neke antiviruse, a izgleda da sam se upecala u neciju klopku, a sad vise ne znam ni odakle sam skinula ni sta sam trazila.
feyd Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 pa to ti je deo windowsa, to nije aplikacija koju instaliraš separatno. idi na start/control panel/windows firewall, pa isključi sve što je uključeno. pa da vidimo šta se zbiva
Night's Blood Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Znam da je deo win. zato mi i nije jasno sta se desava. Kad sam krenula da pokrenem instalirani program pokrenuo mi se Security centar. A sad ne mogu nista iz panela da otvorim.
feyd Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 taj prozor, koji je bio otvoren kad si napravila screenshot? pokušaj da restartuješ sistem u safe mode-tu, pa tako eksperimentiši.
Night's Blood Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Nije moj screen shot, nasla sam na netu, posto nisam mogla ni paint da otvorim. Sad cu da probam da pokrenem sistem iz safe mode-a pa da vidim da li mogu da ga skinem.
In The Flesh Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Taj program koji si skinula je jedan veliki virus,izgleda. Probaj da ga maknes sa Dr.Web antivirus tool-om. http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=en Odavde skini program,pa ga instaliraj i pokreni. Najbolje u safe mode-u.
Night's Blood Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Pa i ja sam posle skontala da je izgleda virus, sad skidam program pa cu da probam da sredim to. Hvala oboma.
In The Flesh Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Zahvali se kad (ili ako) sredis komp
Baal Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Ako ne radi to što je ITF preporučio, onda skini Malwarebytes Anti-Malware i pročešljaj računar njime.
necropol Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Definitivno MBAM, skida ovu gamad provereno!
salebghouse Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 lepo su ti predlozili, a ovde imas sve pregledno, korak po korak http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-internet-security-2010
Night's Blood Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 E ovako. Instalirala sam program sto mi je ITF predlozio, posle 3 sata skeniranja nasao je nekoliko gresaka i virusa i stavio ih u karantin. I dalje mi stoji ikonica programa, i kad pokusam da ga skinem sa kompa opet sve zablokira. Do tada sve savrseno radi. Sad cu da skinem taj drugi i da probam da sredim, ako ne uspem, jbg, rusicu sistem i paziti sledeci put. Na greskama se uci.
-Mare Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 (edited) Mali problem. Instalirah na sestrinom kompu W7, ali ne mogu da nadjem drajvere za modem 56k - nema mogucnosti za bilo koju drugu opciju. Ima li neko ideju kako bih mogao da saznam koji je model u pitanju? Conexant je, nista vise od toga ne znam. Kutija je kineska, na njoj nista pametno. EDIT: Postoje li uopste 56k drajveri za W7? Edited February 4, 2010 by najtMare
necropol Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Postoje, al' je cimanje. Bolje za 300 i koji dinar kupi neki modem koji provereno radi na 7 a ovaj baci u djubre.
Guest TužneUši Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 mozda i ima neki 56k modem koji ima win7 driver-e. vjerovatno postoji samo poneki model i to je to ako imas 32-bitni os mislim da mozes da probas bilo koji modem sa bilo kojim drajverima za 2000, xp, vistu, instaliraj i vidi sta se desava. ako taj modem ne radi, probaj da nabavis/posudis par modema raznih proizvodjaca (mislim da imas najbolje sanse sa hard modemom koji ima drajvere za 2000 ili xp ako uspes naci tako nesto, a sto se soft modema tice probaj neke poznate firme tipa us robotics ili lucent, ja sam imao jedan ali sam ga bacio ) ako imas 64-bit mislim da ces losije proci
-Mare Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 32 bit je u pitanju. Imam jos neki svoj matori modem, probacu i sa tim. Ne bih se ja ni zamlacivao time da joj ne treba net za faks. ;\
MissionVao Posted February 8, 2010 Report Posted February 8, 2010 Jel koristi neko CCleaner? Treba mi par saveta npr sta da ne brisem iz njega posto kad sam ga aktivirala po defaultu sistem je prsao sreca pa je bio tek instaliran... cujem da je mega koristan program pogotovo kad stalno instaliras/deinstaliras igrice i sl.
Mist Posted February 9, 2010 Report Posted February 9, 2010 Koristim CCleaner vec godinama i za ovaj program imam samo reci hvale. Inace u polju Windows mi je podeseno ovako, dok mi je u polju Applications sve selektovano i radi, za sada, savrseno...
Recommended Posts