Milan Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 fair enough, ako je tako neka leti, tu je windows mama onda, nabacis i picis.
BLAGOJE Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 problem je sto ne kapiram da ne mogu da naprave OS koji uz dodatnih sat dva moze da proadi za najosnovnije stvari tipa net,filmovi,muzika,vec moras da zavrsis IT da bi se uopste bakcao sa njim.
Milan Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 Ma, pusti to, probas, ispizdis, vratis se na ono sto ti zavrsava pos'o, pa kad se oladis probas ponovo ili zaboravis skroz. Nisam nikad bio u fazonu da bilo kome preporucujem sta da koristi od os-a, par puta sam se opek'o i batalio, toliko stvari moze da krene naopako, nekom ne odgovara ovo, a sto mi ne radi ovo, koje je ovo sranje...Ubuntu je dobar os, problem je sto moras malo da se iscimas bas za to sto si naveo (treba instalirati kodeke i flashove i jave i ta cuda, a to ljude smori i batale). Ali prednost linuxa je sto se i tome moze doskociti, ja koristim sad Linux Mint My link koji je zasnovan na ubuntu-u ali su resili problem sa kodecima i tim sranjima, cim ga instaliras imas sve sto treba za te osnovne stvari, tako da ja za 1h dobijem savrseno upotrebljiv sistem, ali do toga sam dosao sa dosta hit/miss situacija jer sam malo fanatik "sta? neces da radis, e sad cu ti jebat mater" da ne smaram vise, ako nisi spreman da malo "zaprljas ruke" onda ne preporucujem.
voodoo_ Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 Pa za osnovne stvari ti i ne traži šifru, samo kad hoćeš da brljaš po sistemskim podešavanjima i van svog korisničkog foldera. Dakle pritisni Alt+F2, ukucaj gnome-terminal, pa u njemu sudo passwd root, pa upiši svoju šifru, pa onda upiši novu šifru, pa uradi logout, pa se uloguj sa usernameom root i tim novim passwordom, i onda imaš totalnu kontrolu.
BLAGOJE Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 evo dolazi mi drug sa IT koji je radio za njih pa dako mi objasni sta i kako.
BLAGOJE Posted April 17, 2010 Report Posted April 17, 2010 elem,izgleda je do kernela na novom ubuntu-u ali je na meni misteriozan nacin sam jutros proradio.uplasio se 7mice koja je u medjuvremenu skinuta i narezana,ali ce preteci da stoji u steku ako ovaj pocne da zajebava opet. a koja je fora sa javom i ubuntuom?
Milan Posted April 17, 2010 Report Posted April 17, 2010 Haha, sa javom, nista bezveze, moras je samo instalirati, najbolje instalirati sa ubuntu restricted extras, a moze i posebno naravno, ali ova restricted extras fora je super, resis problem sa audio/video kodecima i flashom oma
BLAGOJE Posted April 17, 2010 Report Posted April 17, 2010 uradjeno odma'.hvala za restricted preporuku,sad sve sljaka kao ludo.konacno malo promjene,bill gates me jebe u zdrav mozak jos od 1992ge sa pola godine pauze kad predjoh na macosx.
Milan Posted April 17, 2010 Report Posted April 17, 2010 brao! cepaj samo, mislim da se neces razocarati, dobra roba je ubuntu.
BLAGOJE Posted April 17, 2010 Report Posted April 17, 2010 uz ogromno nerviranje zbog ovog tripa sa mrezom plus sto nerviranje je celzi izgubio plus nerviranje zbog moderatorske tiranije uspjeh nekako da provalim sto je srao mrezu i rjesenje: sve je super kad ne ulazis u xp.ako butujes xp pa posle toga udjes u ubuntu nece da prepozna mrezu.jedini nacin je da istekas komplet komp iz struje.jebemliga ako to ima ikakve logike ali je tako.
Господин Граул Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 Ivory, koji je problem sa mrežom, možda ja mogu da pomognem. Jel u pitanju ethernet il wireless, il je neki usb modem? Šta je sa javom?
BLAGOJE Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 sbb kablovski koji je dijeljen preko rutera pa u moj komp preko mrezne karte,firewire port.toliko znam o tome.
Господин Граул Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 Firewire?? ili možda: NIkad u životu nisam čuo da neko veže net preko firewire, da postoji mrežna karta sa firewire ulazom. Jesi siguran?
BLAGOJE Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 Firewire?? ili možda: NIkad u životu nisam čuo da neko veže net preko firewire, da postoji mrežna karta sa firewire ulazom. Jesi siguran? ova slika.ja misljah da je to firewire,moze bit' da sam se zajeb;o.
Господин Граул Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 To je ethernet, utp kabl. Ne znam, nemoguće je da ti to ne radi samo u Linuxu. Jel uopšte primećuje karticu? Ako je konta ikako, uđi desnim klikom na mrežnu ikonicu u trayu na edit connections , pa edit, u IPv4 settings da li je omogućen DHCP. Uostalom, te mrežne karte koštaju 200-300 dinara, najviše 500, pa ako ništa ne pomogne...
BLAGOJE Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 konta u winu i u ubuntu-u regularno,samo kad iz win restartujem komp pa udjem u ubuntu onda je ne prepoznaje,kaze mi da sam istekao kabal.kad istekam komp iz struje i upalim opet regularno radi.a u ipv4 setingzu mi kaze automatic dhcp.
voodoo_ Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 A disable pa enable LAN konekcije u Windowsu?
Nisko_Se_Mazim Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 Verovatno te zajebava musicavi Network Manager Probaj da ubijes isti pa vidi da li radi http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=527365
BLAGOJE Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 vudu: cek,cek,win radi regularno kako god obrnes,samo je frka ovako kao sto sam rekao,tako da nijeam to probao. jakuza: eo sad cu vidim,fala.
-Mare Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Treba mi dvd rezac, pazarim ortaku. 3000din je gornja granica, imate li neke preporuke?
-Mare Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 I ja sam mu to rekao, ali covek insistira. Uzecu mu ovaj Samsung za 20e sto imam ja - bar znam da valja.
necropol Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Treba mi dvd rezac, pazarim ortaku. 3000din je gornja granica, imate li neke preporuke? Ako mu je bas do bacanja para, onda Plextor.
voodoo_ Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Plextorovi rezači su suvi prosek već jedno pet godina.
Recommended Posts