lemmy sixx Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Imadem problem:komp se ne pali,nakon svakog startovanja se non-stop restartuje.Dakle bez prestanka se restartuje,stalno se vrti u krug,sve dok ga ne ugasim.Nemam pojma sta se desilo,komp je radio sasvim normalno,ja otisao na dve nedelje,vratio se kuci i pojavio se taj problem.Kuleri rade normalno,temperatura oko 40 stepeni,dakle normalno,nisam primetio neki problem toto genere sa hardware-om...eventualno podmazivanje procesora...nisam jos nikada naisao na ovakav problem,ima neko resenje?
Zoidberg Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 (edited) To se i cimeru desilo nedavno,isto tako iz cista mira, resenje - reinstall Windowsa... Edited June 14, 2010 by Zoidberg
lemmy sixx Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Ne stigne nigde.Cim ga ukljucim restartuje se.Ne stigne ni do logo screena-od maticne,ne mogu ni u BIOS uci.Tako da reinstall nista ne resava.
Guest TužneUši Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 (edited) Da li ti se komp restartuje kad se digne sistem ili pre nego sto se digne? Ako da - verovatno imas bsod - reinstaliraj prvo vindoz i potrudi se da intaliras provereno dobre drajvere Ako ne - biti dosta stvari uzrocnik ali lako se otklanja sistemom eliminacije - izvadis neku komponentu pustis da se butuje sistem i da radi dok\ako se ne restartuje to moze biti memorija, riknula graficka, riknulo napajanje (manje verovatno) i riknula maticna (jos manje verovatno) nesto tipa tv kartica ili zvucna ne mogu da uzrokuju restartovanje na hardverskoj bazi ali od losih drajvera moze da ti rikne sistem i da dobijes neku random bsod varijantu imao sam ja ovakav problem par puta, jednom bila riknula memorija, drugi put riknulo napajanje edit: sporo sam pisao post pa ste mi izupadali Edited June 14, 2010 by TužneUši
BLAGOJE Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 povadi i pocisti komp,samo se pazi kreatura koje ce ti izlijetati iz kucista.
MissionVao Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 @Lemmy: da li pre reseta sve sto ispisuje izgleda kao dok je radio ili imas neke nove poruke? Meni se tako jednom resetovao u nedogled jer sam bila razmestala SATA kablove Ali to bi ti bilo vrlo ocigledno. @Tuzne usi: pa kaze da se resetuje pre maticne, znaci ubedljivo pre sistema.
Guest TužneUši Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 da, samo ja sam odgovarao na onaj njegov prvobitni post pre nego sto je postovao tu dodatnu informaciju; a ucinio je to dok sam ja pisao svoj poslednji post koji sam dugo pisao jer me nesto omelo, znaci uleteo mi je.
lemmy sixx Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Ma ne pise nista,ne stigne ni do logo screen-a,rekoh vec.Prvi puta se desilo kada sam ga upalio prvi puta nakon sto sam se vratio kuci.Upalio ga,radio normalno nekih 15-20 minuta,i onda je zabo.Tada je poceo da se restartuje non stop,znaci pri samom paljenju.Upali se,i pocne da se restartuje sam od sebe u nedogled.Tako je kenjao par sati,i onda je proradio,radio mi normalno ceo sledeci dan,i juce ponovo ista prica sa restartovanjem. Nisam razmestao niti cackao ista.
MissionVao Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Je*i ga sad, to zvuci suvise napredno za moje skromno iskustvo Mada su mi se desavale podjednako 'misteriozne' stvari a uzroci su bili sata kablovi, kontakt HDa sa kucistem i sl... @TuzneUsi: izvini, kolektivno los tajming
Guest TužneUši Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 e pa, vreme je da procackas ili nosis u servis ako imas garanciju, ne brini verovatno nije nista strasno, ali problemi tog tipa nemaju instant resenje nego je potrebno posvetiti malo vremena
Baal Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Probaj prvo neku drugu memoriju, ili sa jednim stikom ako imaš dva ili više, a ako nije ni to, onda probaj drugo napajanje.
lemmy sixx Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Memorije sam vec isprobavao,sa njima je sve ok.Ali napajanje nisam,vrlo moguce da je u tome problem.Toto genere naravno.
BLAGOJE Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 lemi bolan uzmi od majke usisivac natakni cetkasti nastavak usisaj govno,ocisti kulere starom cetkicom za zube i to je to.priznaj,koliko godina je proslo od kad si zadnji put ocistio komp?ako nastavi sa sranjem,povadi sve konektore,cetkicom ocisti i to je to.eventualno povadi i mis i tastaturu,ocisti dzekove,ako su usb probaj druge portove.
Guest TužneUši Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 (edited) kaze da mu se ne pregreva kuler na procu, a i random obrazac po kojem mu se restartuje komp govori da nije u pitanju pregrevanje a ako nije memorija onda je ili napanje ili graficka (graficke oce da riknu a i memorija na njima oce da rikne i simptomi su upravo ovakvi) ili maticna da se nesto sjebala (malo verovatno) nema cetvrto edit: lemmy, opisi molim te na koji si nacin proverio memoriju? jesi li koristio metod koji je baal opisao? jesi li koristio neki program? jesi li pustio komp da radi neki duzi period sa nekim opterecenjem? Edited June 14, 2010 by TužneUši
lemmy sixx Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 @ivory Komp nisam cistio godinu dana,priznajem da je katastrofa prljav,ali sigurno nije do toga.Kuleri sljakaju savrseno,temperatura kompa je normalna...ali ajde,probacu da ga i ocistim,ako nista drugo barem ce biti cist sada. @tuzne usi Memoriju sam proverio kako baal rece,a i donosio sam je ovde na posao,turao ih obe posebno u jedan komp,i sljaka sve bez problema.Mislim i ja da je u pitanju napajanje,a ako je graficka jebem li ga uzecu novu,nece skoditi,i onako uskoro izlazi Witcher 2.
BLAGOJE Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 nemora uopste ga pregrijeva zbog gliba,vec da kontakti ne rade kako valja,pa uoste ne dolazis do biosa.ocisti kontakte,obavezno magistrale na ploci,ja sam ubijedjen da ce ti to rijesiti problem.
kuruz Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Пробај сваку компоненту, мени се пре десетак дана дешавало исто због интегрисане мрежне која је цркла.
BLAGOJE Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 kuruze majke ti kako si onda je disejblovo kad nisi mogao doc do biosa?sta,cupao si je sa maticne?
kuruz Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Могао сам да дођем до БИОС - а, али систем би се рестартовао чим би се подигао, некад и пре тога. Видим да је и њему први пут радио рачунар 15 - 20 минута, тако је и мени.
lemmy sixx Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 Ma isprobacu sve sto je preostalo i cao.Ja reko da neko ima instant resenje,ali moracu jedan po jedan sektor izgleda.Da ne dodje do zabune per multa.
necropol Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 CEKAJ! Prvo resetuj BIOS dzamperom ili vadjenjem baterije i kratkim spajanjem kontakata. Onda pod obavezzno drugo, provereno ispravno napajanje i to bez ukljucenih hardova, optike i dodatnih kartica ako ih imas. Posle toga na red dolaze memorije i graficka. Ako nije nista od toga, pozdravi se sa plocom.
Recommended Posts