lemmy sixx Posted June 14, 2010 Report Posted June 14, 2010 BIOS sam vec resetovao,nikakva vajda.Kao sto rekoh,memoriju sam isprobao.To nije problem.Mislio sam da mozda problem moze biti i optika,ali ni to nije.Ostalo sto ste naveli jos nisam testirao,videcu kada dodjem sa posla...i nakon sto zabari odrade problem toto genere.
oʞɾoƃ Posted June 15, 2010 Report Posted June 15, 2010 Rekao bih da je do napajanja. +1, ako se restartuje u nedogled bez stizanja do boot-a, 95% šanse da je napajanje. Pogotovo imajući u vidu kvalitet onoga što se ugrađuje ovde u konfiguracije.
lemmy sixx Posted June 15, 2010 Report Posted June 15, 2010 Nisam ja uzimao gotovu konfiguraciju covece,nisam blesav valjda.Ali je napajanje bilo fabricko na kucistu,znaci rikavela brate.
Rehabilitovani Bagrem Posted June 15, 2010 Report Posted June 15, 2010 uhakovo mi tesha komp jebote,odoh na neki sajt i pocelo mi da baguje,vidite ovo
Guest HEFEST Posted June 16, 2010 Report Posted June 16, 2010 Da li neko zna kako moze da se podesi u Outlook-u 2007. da poruke vece od 5 MB ne download-uje nego da ih sacuva samo na njihovoj eunet mail stranici. Neko mi je rekao da je to moguce, ali ja nesto ne vidim opciju.
Guest TužneUši Posted June 17, 2010 Report Posted June 17, 2010 iskreno, ne zvuci mi moguce posto je poenta upravo da se velike poruke skinu i obrisu da ne bi presao kvotu na serveru ti hoces bas suprotno od toga sto za mene nema bas nekog smisla; ali ne znam pouzdano da ne moze, samo se vodim komon sensom
Guest HEFEST Posted June 17, 2010 Report Posted June 17, 2010 (edited) Komon sens naseg preduzeceta je takav da nama treba to zato sto nam Outlook cesto zakoci prilikom prijema velikih poruka, a dobijamo brdo mejlova. Na taj nacin bi ubrzali proces. Te velike poruke na serveru mozemo kasnije da obrisemo ukoliko se pokazu kao nepotrebne. Nadjoh program Mail Magic Monitor, ali on je mator i ne podrzava Outlook nego samo Outlook Express 4 i 5. Pa onda nadjoh jos brdo nekih programa koje cu danas da isprobavam. Ti programi se zakace na POP server i onda mozes da selektujes sta ti se svidja pre nego sto skines poruku svojim programom(u ovom slucaju Outlook 2007). Mrzim ove dial-up govnarije!!!! Mrzim eunet. Mrzim Outlook. Sve je to tako nepotrebno. Edited June 17, 2010 by HEFEST
dimmu1 Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 skinuh snimak velike cetvorke iz bugarske i htedoh sada da ga narezem,ali ne lezi vraze eto ti problema.kada se snimak oznaci pise da je tacno 8.00gb ali kada se treba rezati izbaci da je 8.30gb i ne mogu da ga narezem na dual layer dvd.. posto znam da se dabl lejeri ne mogu overbrnovati jel postoji neki drugi nacin da se ovaj snimak nareze na dabl lejer?
voodoo_ Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 Provuci ga kroz DVD Shrink i izbaci nepotrebne staze, ako postoje.
dimmu1 Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 (edited) ne mogu otvoriti preko dvd shrinka fajl je .mkv Edited June 28, 2010 by dimmu1
voodoo_ Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 Aha. Skini ovo. Startuj MKVmerge GUI. Idi "add" i dodaj film na listu. Onda idi na karticu "Global", uključi "Enable splitting", "after this size = 8142M". Udri "start muxing", izbaciće ti dva dela, nareži prvi (veći).
serblackbeard Posted July 2, 2010 Report Posted July 2, 2010 Ја баш сад прикачих microlab M-800 2.1 звучнике. 2600 кинте. Врхунски за ове паре.
Zoidberg Posted July 6, 2010 Report Posted July 6, 2010 (edited) Ja i dalje muku mucim sa paljenjem kompa...Menj'o sam kablove, stavljao jumper, kurac, palac, uvek isto...Medjutim, kad god mi se pali kompjuter kad ocita ono na pocetku izbaci ovo: Marvell 88SE61xx Adapter - BIOS Version 1.1.8.1.64.Adapter 1 Disks Information: No hard disk detected! Da maticna ne pravi problem? Inace, konfiguracija je sledeca: Asus P5K Pro, C2D E8200, WD AAKS 320GB, CM RealPower M620, Geil BD 2x2GB, GB4850... Edited July 6, 2010 by Zoidberg
voodoo_ Posted July 6, 2010 Report Posted July 6, 2010 S obzirom da se radi o Intel P35 ploči, SATA kontroler je integrisan u čipset, ATA podrška je izvedena preko odvojenog Marvell kontrolera. Eventualno je možda ASUS ubacio i dodatni SATA kontroler da poveća broj portova, pošto je P35 ograničen na ne znam koliko tačno (4 ili 5 komada verovatno). E sad, da li ti imaš SATA ili ATA disk? U oba slučaja, apdejtuj BIOS na ploči. U drugom slučaju, ako ga i dalje ne vidi, jebiga. U prvom, prikači hard na neki od prvih portova (SATA 0, 1 itd) tako da disk radi preko kontrolera u čipsetu, a ne preko Marvella. U stvari nisam razumeo šta te tačno muči. Ne butuje se operativni sistem, ili ti samo smeta ta poruka na startovanju, a sistem se svejedno butuje?
oʞɾoƃ Posted July 6, 2010 Report Posted July 6, 2010 To je poruka koja se prikazuje kad se očitavaju eSATA diskovi u toku boot-a, najnormalnija pojava na svim iole modernim ASUS pločama. Nema veze sa diskovima koji su "unutra".
Zoidberg Posted July 7, 2010 Report Posted July 7, 2010 S obzirom da se radi o Intel P35 ploči, SATA kontroler je integrisan u čipset, ATA podrška je izvedena preko odvojenog Marvell kontrolera. Eventualno je možda ASUS ubacio i dodatni SATA kontroler da poveća broj portova, pošto je P35 ograničen na ne znam koliko tačno (4 ili 5 komada verovatno). E sad, da li ti imaš SATA ili ATA disk? U oba slučaja, apdejtuj BIOS na ploči. U drugom slučaju, ako ga i dalje ne vidi, jebiga. U prvom, prikači hard na neki od prvih portova (SATA 0, 1 itd) tako da disk radi preko kontrolera u čipsetu, a ne preko Marvella. U stvari nisam razumeo šta te tačno muči. Ne butuje se operativni sistem, ili ti samo smeta ta poruka na startovanju, a sistem se svejedno butuje? HDD je SATA. Probao sam ga stekam u razlicite SATA portove i isti slucaj. A ova poruka da nema hard diskova, samo se pokaze i nastavlja dalje. Inace, kad upalim komp (ponekad) izleti poruka za koju sam pre pitao ,Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key, i stoji na tome, pa ga moram restartovati (nekad i vise puta) i onda se upali normalno. Ovo stvarno nem pojma zasto izbacuje, u BIOS-u je sve namesteno kako treba sto se Boot menija tice... To je poruka koja se prikazuje kad se očitavaju eSATA diskovi u toku boot-a, najnormalnija pojava na svim iole modernim ASUS pločama. Nema veze sa diskovima koji su "unutra". A ok, ja rek'o da mi HDD ne crkava polako
Dead Man Walking Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Ljudi pomagajte. Ne mogu da kucam u login polja na bilo kom sajtu, yumetal, facebook, yahoo, google, msn... Postavim kursor, kucam i ništa se ne dešava. Kao što vidite ovde normalno radi ili u bili kom drugom programu. Koristim mozilu al je ista stvar i u IE. Obrisao sam cookije i sve što mi je palo na pamet, skenirao malwarebytes-om i avastom... Brisao firefox instalirao ga opet... Jedino windows da brišem...
kuruz Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Јутјуб зајебава, не ради фулскрин. Клип крене нормално, кликнем да иде преко целог екрана и онда цео монитор побели, а звук се и даље чује. Притиснем ескејп, опет све у реду, видео нормално иде у прозорчету.
Dead Man Walking Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Jebo te youtube moje je sad hitnije!
salebghouse Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 (edited) @dead man- a opera? evo ti dobre prilike da je isprobas Edited July 10, 2010 by salebghouse
Dead Man Walking Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 U Operi jedino radi al' mi to nije od neke utehe jer mi Firefox treba zbog Firebug plugin-a. Takođe ne radi ni u Safariju. Sad sam skinuo ad-aware da probam nešto naći sa njim.
Zoidberg Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Da pitam ja nesto...Imam onaj koncert Big 4 iz Sofije, HD je snimak i negde je oko 8.5GB, treba to da srezem drugu na 2 dvd diska, pa me zanima kako to podeliti. Moze li to da se zapakuje u arhivu i podeli preko hjsplita ili ima neki bolji nacin? Necu da se jebavam sa nekim programima za editovanje videa pa sa njim da secem to...Znam da postoji dual (s)layer dvd, al' njemu treba ovako.
Dead Man Walking Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Ja sam rešio ovo moje pomoću ad-awarea. Što se tiče videa. Ja bih ti preporučio da kupiš dvd od 8.5 GB i narežeš lepo komplet. Ako hoćeš od 4.5 onda ga podeli pomoću win rar-a i gotovo
Recommended Posts