Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

jbg, ja sam dosad kupovao raznorazne komplete svega i svachega i mogu reci da su d'addario trajale duze od ernie ball-a. Ja inache nisam silovatelj zica i gitara, shto pogorshava situaciju za meni omrazene zice :D

jedina 3 kompleta koja su riknjavala pre roka koji im dam da se sjebu ( a to obichno biva na 8 meseci, ali menjam na 4 ) su ernie ball.

Jbg kad imam losheg iskustva sa njima :)

Edited by woochyna
Posted

Ja ne kapiram kako uspevate da vam traju zice po 4-8 meseci, pa nekima i godinu dana. Ja menjam na svkaih mesec dana, desi se nekad i na dva meseca, ali tada bas bas nisu za upotrebu, inace ernie ball stainless steel mada kurac i te grebu ko da su zardjale posle nekog vremena :)

Posted

Ja ne znam na kakav sam komplet Vinci žica naišao ali trajale su mi punih godinu dana. U pitanju su 0.10 žice. Brisao sam ih redovno, ali 3 meseca pre pucanja prestao sam da brišem i počeo intenzivnije da sviram baš da vidim dokle će trajati. Jeste da nisu bile ni za kurac posle godinu dana, ma nisu bile ni za kurac posle 5 meseci ali opet, da ti ne pukne žica godinu dana? :o Wierd :)

Posted (edited)

Не мора да значи, мени су Ernie Ball .010 трајале 11 месеци без пуцања, а свирао сам и гранџ и мјетал и све живо што значи да сам орао онако поштено по њима...

Edited by Шарки
Posted

ko sto rece Jerk, moze i slayer da se tako svira...

Ali ako cemo iskreno meni zice nisu pucele uopste dok nisam poceo da orem BLUZ probaj nesto od SRV-a ili Gary Moora kad mu das po bendingu svakih 3 sekunde i kidanju ritma na cleanu videces ti sta je pucanje, ima ko ja da jedes tanku e zicu 3 za 1 mesec :D

• 1 month later...
Posted

Ernie Ball 10, već duže vreme

Bio sam jednom probao Elixir 10 (koje su toliko debele, da je njihov 10 kao kod ostalih 12) i žice su jako jako dobre. Mana im je cena (oko 20 e) i orgomna tenzija koju prave na vrat, tako da posle njih kotiranje i sređivanje vrata ne gine (bar je tako bilo kod mene)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Na donjim zhicama stoji onaj deblji Zakk Wylde komplet, a gornje 3 zice su sa D'Addario kompleta 13-ki. Znachi neshto ovako:

B - .13

F# - .17

D - .26

A - .36

E - .52

B - .70

Dzh dzh dzh :)

Edited by ogisha007
  • 2 weeks later...
Posted
Hahah to je ono kondom puca cim ga stavim al nije zato sto je losh kondom nego sto mi velik hahahaah

nije nego zato sto ga navlacijo i preko jaja ;)

p.s. sori za oftopik al morala sam

Posted

Ja sam na žalost primoran da sviram Dadarijo, jer nema ničeg boljeg...

Praktično nema ničeg drugog.

A basevi mi svi plaču za nekim normalnim čeličnim žičama, sa ravnomernom tenzijom, što Dadariju nije ni na kraj pameti da napravi.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...