Andrija Smith Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 jbg, to je kad se chesto preshtimavate (tj Danilo) samo da shtim stoji na djitri i lagano je, najgora stvar koju sam radio svojim gitarama je bila prechesta promena shtima (iz e u A - nirvana, pa korn ) Koje žice to mogu da izdrže, podeli tajnu s nama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 mislim da sam tad koristio dean markley signature series, moguce 10-52 ne secam se, nisam to preterano dugo raio buduci da sam u roku od par meseci nabavio sedmozichanu djitru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 sedmozichanu djitru Link to comment Share on other sites More sharing options...
le100 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Ernie Ball Hybrid Slinky (9-46), jer mi jednostavno ne pucaju nikad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Kad svirash u E Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 ja kad stimujem gitaru kad dodjem do E kazem e do kurca i spustim u H. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 kako treba nastimati zice da bi stim bio u H ili u A? posto ja znam samo one standardne stimove i ovo mi je uvek bilo nepoznato,a nikako da se setim da pitam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 S T I M E R Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 imam ja stimer na procesoru ali sam pitao da se otkuca redosled tipa kao E A D G B E . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 elem shestozichana (prva zica ka poslednjoj) D - d a f C G D (odatle ide u drop C) C# - c# g# e H F# C# (moze drop H) C - c g d# B F C (poneko i dropuje u H - h f# d A E H (drop A) A - a e c G D A (ne znam nikog ko je dropovao u G ) sedmozichane najcheshce idu e h g D A E H ja sam shtmovao d a f C G D A (ponekad dropovao u G) dalje nisam ishao Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 hvala vuce Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 .... C - c g d# B F C (poneko i dropuje u .... imolejsn. jos samo ludi mastodonov drop A fali ovom spisku: A G C F A D i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obsessed by cruelty Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Користим Д Адарио десетку, ал ћу следеће да купим Ерни Бол-ове, хвале их људи доста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnaLizator Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 13-ke (4 pletene, dve gole varijanta), C# / drop H - u zavisnosti od benda i pesme... Od marki sta naleti, a da nije oFender Buljet Na drugoj gej Blatokaster za Metalike gitari drzim neke mrsave 11-ke, stim ide od E do drop C, po potrebi...od doticnih ili Dadarijo ili Erni Bol... Na akustari opet DaDarijo mislim neke lude 12-ke (sa pletenom tricom), bilo jedno pakovanje u Mitrosu, vise ih nema nidje (kao ni vecine ostalih kompleta koje volim,vec postaje kriticno)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Murray Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Ne bas ove, ali tako neke I sada kada uzmem novu gitaru uzecu Ernie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 GHS rula Link to comment Share on other sites More sharing options...
NećuDisplejNejm Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 imam ja jedno pitanjce, verovatno ce zvucati glupo xD elem, imam klasicnu gitaru, sa plasticnim zicama. ono sto mene zanima jeste koliko bi bilo pametno da kupim zice za akusticnu, znaci metalne ili prevucene metalom(koje god da se koriste za akustaru) i namontiram ih na ovaj moj krsh? kontam da moze, ali bolje ja da proverim sa nekim ko se za razliku od mene razume u sve to Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 imam ja jedno pitanjce, verovatno ce zvucati glupo xD elem, imam klasicnu gitaru, sa plasticnim zicama. ono sto mene zanima jeste koliko bi bilo pametno da kupim zice za akusticnu, znaci metalne ili prevucene metalom(koje god da se koriste za akustaru) i namontiram ih na ovaj moj krsh? kontam da moze, ali bolje ja da proverim sa nekim ko se za razliku od mene razume u sve to Sve moze,naravno,ali da li je pametno,nije.Bog odavno rece,zice za klasicnu,na klasicnu,zice za akusticnu,na akusticnu,zasto pametovati. A i nije bas da nema nigde da se kupe zice za klasicnu. Klasicna nema sipku u vratu,mnogo bi bila veca tenzija,odnosno zategnutost,koja bi povukla vrat,pa bi i akcija skocila,deformisala bi se vremenom.Drugo nut je urezan za plasticne zice,ove donje tri bi plivale u urezima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranis Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Zaobidjite Dean Markley NickelSteel Electric signature series zice... Ubedljivo najgore zice koje sam imao... - uzasna intonacija - nikakav tuning stability - mutan nebalansiran zvuk sa previshe low enda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLAGOJE Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 danlop. za klasu iznad ostalih.uzeh ovu hevi kor seriju i preodusevljen sam,sa apsolutno svim.i ne namjeravam ikako vise da mijenjam brend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tHe NecromasteR Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 erni bol desetke (za sve od E do D), i erni bol trinaest (za sve od D do A). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirus Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 za bass od 4 zice. roto sound 105 50. D shtim provereno.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uroš S. Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Je l' može neko da mi da preporuku za dobre žice za električnu gitaru? Uglavnom E štim koristim. Uzeo sam skoro Dunlopove heavy core seriju, i mogu reći da su golo govno, najtanja E žica mi je pukla za 5 dana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Svakom gode drugachije zice. Ja volim Dunlop, nikada mi nisu pucale, dok su mi Ernie Ball riknjavale u par navrata. Dean Markley sam voleo kao klinac, posle sam GHS furao. Zavisilo je od cene i toga da li je u prodavnici postojao komplet kakav meni treba xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
PajatheTrut Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Имам управо апсолутно дефинитивно исти проблем са данлопима . Користим их у Д штиму и најтања Е ми је пуцала после две недеље. У Митросу имају Дадарио деветке жице,оне су одличне за Е штим ,и планирам да се вратим на њих кад попуцају ова данлоп срања. Јако дуго су читаве ако не мењаш штим често. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts