Шарки Posted February 4, 2007 Report Posted February 4, 2007 Задњи пут сам мењао жице за акустару cca. 2005. године. А једва чекам да се отарасим ових Rotosound жица са SG-ja и да купим чика Ернија.
Herr_Wolf Posted February 4, 2007 Report Posted February 4, 2007 Sta bre socijalu?? Rotosound komplet za bas kosta 3 i nesto hiljade!
Duke Of Borca Posted February 5, 2007 Report Posted February 5, 2007 Jebiga za gitaru je 350 kinti haha
Ikhabot Posted February 5, 2007 Report Posted February 5, 2007 Rotos su 380din kod marića, rotoreds za vežbu su dobre. Za snimanje i svirke - blue steel
blackbite Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 Sticajem okolnosti trenutno vozim ghs boomers 09,5 - 44, za sad imam pozitivne utiske, videcemo jos kako ce se pokazati.
abraxas Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 Debljina zica ima utjecaj na ton koji zelis! Sivram sa 0,8 Jako fin zvuk Ovisi sta zelis svirati. Zelis li grublje stvari,onda 1,2 mm
überg33k Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 Да ли неко зна да ли у нашем економски развијеном главном граду могу да се нађу жице за седможичану гитару? До сад сам се некако сналазио па довлачио из иностранства. У Марићу има да се купе појединачно жице, ал најдебља што има је 56 што је много танко за велику БЕ жицу. Нема ни у артисту, ни у митросу, а у скај из приниципа не идем (а не верујем ни тамо да има). И кад смо код тога, идеалан комплет за седможичану је Blue Steel 10-60 IMHO. Ето. Поздрав!
Herr_Wolf Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 E, vidi da nema u Liri, to ti je u bloku 19.
überg33k Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 E, vidi da nema u Liri, to ti je u bloku 19. Био пре недељу дана, прво су ме погледали чудно, па ми онда рекли да нема.
Fiery Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 U Liri su lopovi svi do jednog i nema svrhe ici tamo.
Trooper_srbija Posted February 11, 2007 Report Posted February 11, 2007 GHS su stvarno najbolje, najduze zadrzavaju pravi zvuk i do jaja su jeftine, a oko pucanja, mislim da je to stvar gitariste i gitare, to nema veze sa zicama(osim u sluchaju ako zica ima feler) dakle, stavish GHS i bole te uvo u dupe gde ih uzimas u artistu? koja cena bile su oko 400 i nesto jedno vreme
Painkiller_JP Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Ja sam po prvi put uzeo u Artistu neke DR i mogu vam reci da super rade i mislim da cu ih ubuduce kupovati
TarKalion Posted February 14, 2007 Report Posted February 14, 2007 Ma najbolje zice,ali ubedljivo najbolje za gitaru su Ernie Ball. Custom gauge ili slick za 0.09 Mada ja koristim 0.10 Heavy Bodom.One su bolje ako volite tvrdji zvuk. Znaci cim stavis zice i nastimujes instrument,one se vise ne opustaju!!!!!Mozes bukvalno da ih stavih pola sata pre svirke i da budes miran!!!
Mamlaz Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 (edited) Koristim 15-ice da mi ne bi pucale dok bendujem u solazi. Trebalo mi je dva dana da se naviknem na njih kada sam ih stavio prvi put, ali sada mogu da stignem Petrucija kako oces. Edited February 19, 2007 by Mamlaz
Painkiller_JP Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 15-ice to postoji??? Ja sam imao isti problem,ali mislim da su ti dosta 11-ce,mada ja i kad sam se spustio na 10-tke nisam imao problem ( samo malo osećaja ) doduše ja sam u E štimu.
Nazzgul Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Kako da montiram glave na plasticne zice, ili kako da stavim najlon na akustaru?! Ne svidja mi se zvuk metalnih zica..previse je ostar, piskav, nikakav
Tomislav Sawyer Posted February 28, 2007 Report Posted February 28, 2007 Ma najbolje zice,ali ubedljivo najbolje za gitaru su Ernie Ball. Znaci cim stavis zice i nastimujes instrument,one se vise ne opustaju!!!!!Mozes bukvalno da ih stavih pola sata pre svirke i da budes miran!!! `Bem li ga, stvarno je tako. Odlicne su.
Vuk Posted March 2, 2007 Report Posted March 2, 2007 ghs za mene. Za malo vishi shtim TNT 10-52 - uzasno prijatne i meke ( za moje prste ) i jebeno traju. za dublje zakk wylde 10-60 kako bi bilo basno a opet meko za solo ne znam koliko sad koshtaju, jer sam ih uzimao malo pre novaka, ovih dana idem da dokupljujem, ali su jeftine, 500-600 dinara na zelenjaku
Dushan S Posted March 3, 2007 Report Posted March 3, 2007 Kako da montiram glave na plasticne zice, ili kako da stavim najlon na akustaru?! Ne svidja mi se zvuk metalnih zica..previse je ostar, piskav, nikakav Pretpostavljam da znaš da na ono što zovu "Acoustic guitar" idu samo metalne žice a na ono što zovu classical guitar idu plastične? Nije svejedno!
ABN AMRO Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Blue Steel - uzeh njih preko bare, jesu li cemu?
Vuk Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 meni nisu bile ali ima ljudi koji se kunu u njih. Probaj, pa sudi. Ionako si ih platio
MudriPanj Posted March 11, 2007 Report Posted March 11, 2007 Kako da montiram glave na plasticne zice, ili kako da stavim najlon na akustaru?! Ne svidja mi se zvuk metalnih zica..previse je ostar, piskav, nikakav uhmm.. nikako mislim fizicki je moguce ali nema smisla jer neces dobiti nista priblizno nekom upotrebljivom zvuku konstrukcija akusticne djitre(tu se u srpskom jeziku kao i u engleskom misli na gitaru na koju idu metalne, gitare na koju idu najlonske su klasicna i flamenko gitara...ipak mnogo ljudi grijesi i sve svode pod 'akusticna gitara') je previse robusna za mlohave i njezne najlonske zice, nema tu one rezonancije koju ima klasicna koja je mnogo 'lakse' konstrukcije-tanje, lakse i mekse drvo, manje drveta zbog prostije konstrukcije itd... moguce je postici neke rezultate stavljanjem metalnih zica na klasicnu, ali to je rizicno, zato sto metalne puno vise vuku i moze doci do gadnih deformacija probavaj razne zice, mozes dobiti vrlo tople i mellow zvukove i sa metalnim zicama
Srdjan_wtf Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 KOristim dadario 11-tice! Sviram u E shtimu nekad u dropped D... A poshto imam procesor kad sviram Death Metal(shto je jako, jako chesto) na procesoru namestim death distorziju, stavim na whammy 4 tona nize da mi spusti i VOILA! Ali je meni lichno, bolje i lakse kad sviram na petnaesticama u b ili a shtimu... Malo je tvrdje ali bolji je feeling kad odsvirash pesmu...
Recommended Posts