Apeiron Posted January 21, 2002 Report Posted January 21, 2002 Najbolji gothic bend svih vremena. I to jos iz Makedonije. Ko je slusao slozice se, a ko nije, savetujem mu da poslusa. I da, rekao sam gothic, a ne metal. Quote
Lilith Posted February 14, 2002 Report Posted February 14, 2002 da, odlicni su, steta sto su se raspali, pa sada kao Kismet tezgare. Poslednji Koncert su odrzali u decembru 2000. godine u domu omladine. U stvari to je bio kao neki live performance na dve ritam masine, fino odradjeno , samo je malo kratko trajalo. Quote
Apeiron Posted February 17, 2002 Author Report Posted February 17, 2002 quote da, odlicni su, steta sto su se raspali, pa sada kao Kismet tezgare. Poslednji Koncert su odrzali u decembru 2000. godine u domu omladine. U stvari to je bio kao neki live performance na dve ritam masine, fino odradjeno , samo je malo kratko trajalo. Ajde, hvala bogu da je bar neko cuo za njih... A jesi li slusala Anastasiu (makedonsku takodje)??? Quote
aenima Posted March 20, 2002 Report Posted March 20, 2002 Mozak skopskog MIZARA bio je nekadasnji clan Risto Vrtev, kasnije frontmen ARHANGELA. Oni su bez gothic dimenzije i harizme Mizara, ali su imali kvalitetnih pesama. Jos jedan skopski bend je imao dobar zalet ali ne znam da li jos postoje - PADOT NA VIZANTIJA. Quote
Lilith Posted May 3, 2002 Report Posted May 3, 2002 <BLOCKQUOTE><font size=\"1\" face=\"Verdana, Helvetica\">quote da, odlicni su, steta sto su se raspali, pa sada kao Kismet tezgare. Poslednji Koncert su odrzali u decembru 2000. godine u domu omladine. U stvari to je bio kao neki live performance na dve ritam masine, fino odradjeno , samo je malo kratko trajalo. Ajde, hvala bogu da je bar neko cuo za njih... A jesi li slusala Anastasiu (makedonsku takodje)??? Slusala sami umalo da odem na njihov koncert `96, ali nisam :ne: Quote
sanguinia Posted May 6, 2002 Report Posted May 6, 2002 Hm, a gde bi to moglo da se nadje ovde? Po mogucnosti na CDu... ustvari, iskljucivo na CDu. Quote
Gwydion Posted May 7, 2002 Report Posted May 7, 2002 Sta da se nadje? Mizar? Koliko ja znam prvi CD originalno nema na disku vec je sve sto se valja skinuto sa ploce (bas kao i Luna recimo). Matrice Mizara, bar sto se tice prvog albuma, su cuvane u Helidonovom podrumu i kada je jednom prilikom izbila poplava sve je unisteno (zajedno sa nekim matricama EKV i Borghesie). Ako ti bas tolik otreba ja imam drugi na CD-u, a znam ko ima i prvi jako kvalitetno skinut sa ploce na CD pa cu to i onako uskoro za sebe uzimati. BTW, ja sam gledao Mizar na koncertu u Subotici )) Za omi je sto nsiam gledao Aporeu u Kninu, ustvari Aporea je i bila preteca celog tog makedonskog "talasa"... Quote
sanguinia Posted May 7, 2002 Report Posted May 7, 2002 Ma, nije da mi nesto bas *jako* treba... vise sam mislila na neku divlju kompilaciju tipa best of... Mislim, da mi stvarno *treba* jurila bih ploce Quote
Sinner Posted September 3, 2002 Report Posted September 3, 2002 Bivshi pevach Mizar,Risto Vrtev vec 12-13 godina peva i NAJDOBROJ makedonsku grupu Arhangel! Quote
Gwydion Posted September 3, 2002 Report Posted September 3, 2002 Arhangel su vise R'n'R, bar po ona dva albuma koje sam ja cuo. Nego kazi ti meni sta znas o grupama Kiborg i Aleksandria (ili mozda Aleksandra, ne znam sigurno). Kiborg bi trebao da bude neki industrial a Alexandra cistokrvni gothic rock sa zenskim vokalom i t oje sve syo o njima znam. Bio bih ti zahvalan na dodatnim informacijama Quote
403 Posted September 4, 2002 Report Posted September 4, 2002 uuu od Anastasije onaj soundtrack za Before The Rain odlicno Quote
EVIL MORGAN Posted November 26, 2002 Report Posted November 26, 2002 Hmm.. nedavno sam naleteo na mp3 kompilaciju Mi3arova dva albuma i odlepio sam od srece. Definitivno se slazem da su odlicni. Quote
COLD TRINITY 2 Posted November 28, 2002 Report Posted November 28, 2002 pa eto da se ukljucim na kratko jer ne mogu ostati nem ... samo da kazem da je i srbija imala jako dobar pure gothic rock band krajem 80's i pocetkom 90's TRIVALIA iz Nisa ... stariji mozda znaju i imaju neke snimke ... ko nema nek' trazi .... Quote
Guest Itinerant Posted December 16, 2002 Report Posted December 16, 2002 Moji otac je nekad svirao sa Mizar. Ali to je bilo odavno i kratko-1,2 meseci. On je oformio svoji acoustic band-VERITAS. Sta kazete? HAIL! Quote
Kveld Posted February 2, 2003 Report Posted February 2, 2003 Sad cu sve da vas obradujem i da vam kazem da se Mizar ponovo okupljaju , tj Gorazd iz Kismeta , Goran i ostala 2 clana su resili da reizdaju svoja 2 albuma tako da cete sada moci da ih nabavite .Dok ne stignu u Srbiju , pogledajte trecu ili cetvrtu tezgu kod SKC-a mislim da sam tamo videla njihov disk.Ne znam koliko je to dobro sto ce ponovo da sviraju ,nadam se da nece da naprave neko ****nje , ***bi ga para nikad dovoljno .... Quote
Kveld Posted February 21, 2003 Report Posted February 21, 2003 Mozak skopskog MIZARA bio je nekadasnji clan Risto Vrtev, kasnije frontmen ARHANGELA. Oni su bez gothic dimenzije i harizme Mizara, ali su imali kvalitetnih pesama. Jos jedan skopski bend je imao dobar zalet ali ne znam da li jos postoje - PADOT NA VIZANTIJA. Arhangel rulls!Divna muzika, divni textovi,jeste da je Risto zlo ,narkomansko kopile , ali zna zanat.Primetila sam da koristi neke delove svog bivsheg benda u pesmama .. Quote
Bojadin Posted March 5, 2003 Report Posted March 5, 2003 Bio bih zahvalan ako bi neko napisao link gde moze da se procita o okupljanju Mizara. Quote
Kveld Posted March 5, 2003 Report Posted March 5, 2003 http://www.lithiumrecords.com.mk/e2003.htm ne pishe bash o okupljanju vec o reizdanju njihovih albuma , vest o ponovnom okupljanju sam procitala u nekim makedonskim novinama , pa kad sledeci put budem ishla u Skoplje donecu vam primerak istih Quote
Kveld Posted May 7, 2003 Report Posted May 7, 2003 Mizar ce svirati 31.maja u Skoplju na Kaleu (to vam je k'o Kalemegdan samo manje mesto) ,verovatno Goran nece pevati jer se ne pojavljuje na probama vec ce mesto njega za mikrofonom biti Risto Vrtev iz Arhangela ili Goran iz Anastasie. Quote
Bojadin Posted May 25, 2003 Report Posted May 25, 2003 Jel zna mozda neko kako skinuti novu pesmu Mizara sa Lithiumrecords sajta posto mi stalno izbaca access forbiden? A na sajtu tvrde da su navodno mnogi skinuli pesmu? Quote
sanguinia Posted May 26, 2003 Report Posted May 26, 2003 Pa izgleda da je bila na onoj adresi pa su je maknuli. Nisam uspela da je nadjem nigde drugde Quote
Recommended Posts