BodyRemover Posted June 11, 2003 Report Posted June 11, 2003 Vadim temu iz naftalina... Najavljeno je da ce MI3AP nastupiti na EXIT 03 festivalu. Sqpimo neku ekipu pa da palimo poz Quote
Gwydion Posted June 12, 2003 Report Posted June 12, 2003 Da, Mizar svira na Exit-u, ja cu naraqvno biti tamo, a evo kako Mizar najavljuju u Hrvatskoj gde sviraju 30. juna: _____________________________________________________________ MIZAR - Pocesna strelba - terasa Aquariusa 30.6.2003. MIZAR (Makedonija) ponedjeljak, 30.06.2003. Terasa kluba Aquarius Mizar poslije 12 godina pauze, u godini kad obiljezava svoj 20. rodjendan, je opet na nogama. Za razliku od politicara koji bezuspjesno godinama pronalaze treci put, muzicari iz trenutno 3 najjaca makedonska sastava, nastalih iz MIZARA: ANASTASIA, KISMET i ARHANGEL ostvaruju TRECE OTKROVLJENJE (trece otkrivanje), povratak akcije koji su Mizar osnovali prije 20 godina, tada pod imenom MAKEDONSKA STRELJBA. Rijec Mizar predstavlja spoj istoka i zapada, krsanstva i islama, zvijezda nade. Zvijezda Mizar je bila vodic putnicima kroz pustinju. Kao nikad u ranijim fazama MIZARA, sada su na jednom mjestu svi clanovi koji su dolazili i odlazili u razlicitim periodima u legendaran bend. Vokalni duo sada cine dvojica najvecih makedonskih rok glazbenika: - Risto Vrtev - ARHANGEL, Mizar - Goran Trajkovski - ANASTASIJA, Mizar ostatak postave cine: Zlatko Origanski (gitara) - ANASTASIJA, Mizar Gorazd Capovski (gitara) - KISMET, Mizar Ilija Stojanovski (bas) - KISMET, Mizar Zarko Stojanovski (bubanj) - Mizar Na velikom koncertu u Skoplju 31.5. nastupaju jos mnogi priznati makedonski glazbenici za koje se jos ne zna hoce li nastupiti na oprostajnom koncertu u Hrvatskoj, 30.6. u Aquariusu. Na Skopskom koncertu ce prvih 1000 posjetitelja dobiti poklon LP - "Svjat Dreams" Nedavno je pusten novi spot grupe Mizar za pjesmu "Pocesna strelba" (Pocasna paljba) koja je za samo jedan dan postala najbolja pjesma u zadnjih 12 godina u Makedoniji, sto najbolje govori o velicini Mizara. Albumi "Mizar" i "Svjat Dreams" su reizdani na CDu a u Hrvatskoj i Sloveniji se izdanja mogu naci u radnjama Dallas Recordsa. Ulaznice ce se uskoro naci u pretprodaji po 65 kn, na dan koncerta u Aquariusu ce kostati 80 kn Quote
sanguinia Posted June 12, 2003 Report Posted June 12, 2003 ...Na Skopskom koncertu ce prvih 1000posjetitelja dobiti poklon LP - "Svjat Dreams" ... Poklon LP?! *Vinil* ?! Ah, sto nisam bila tamo... Quote
Kveld Posted June 14, 2003 Report Posted June 14, 2003 Nisam ni ja bila , ali uteshicu se na Exitu ,upravo sam kupila kartu...paaaaaaaa ,vidimo se tamo Quote
Gwydion Posted June 19, 2003 Report Posted June 19, 2003 OK, pa ako neko dolazi vec na Exit neka se javi ... prosle godine bo Arsen, ove godine nadam se da ce vas biti vise Quote
Bojadin Posted June 22, 2003 Report Posted June 22, 2003 Ko zeli moze da skine pesmu Pocesna strelba na muzika.co.yu Quote
Gwydion Posted June 28, 2003 Report Posted June 28, 2003 OK, ako je neko ovde iz Novog Sada, Zrenjanina i sl u pobedeljak na In radiu, 106,3, od 20,00 do 22,00 predstavljam Mizar. Radio dopire do navedenih mesta, plus Becej, Backa Palanka i sl, pa ako neko zeli i u prilici je moze me slusati Quote
Frankenchrist Posted July 3, 2003 Report Posted July 3, 2003 ne znam dali ste primetili, ali kad napiste MI3AP( sto bi kao trebalo da bude napisano cirilicom) slovo I je latinicno. Mada verujem da to vec znate.... Quote
Gwydion Posted July 7, 2003 Report Posted July 7, 2003 Da li je neko bio? Bilo je najavljeno za pola sedam ali je tada tek pocela tonska nakon koje su u zabuni mnogi otisli. Koncert je poceo negde pre osam i bio je odlican... Quote
BodyRemover Posted July 8, 2003 Report Posted July 8, 2003 Ja sam u startu kasnio 15ak min, pa me jos panduracija startovala i drkala 10ak min. Trceci stigoh do main stage kad mi ortakinja rece "gotovo". Ja se izbedachio i taman krenuo negde plakati kad neka riba pridje i kaze "rekose da ce se odmah vratiti". Ja : "jipiiii"! Najbolja svirka na "exit"-u 100%. Krvario sam svih sat ipo koliko su svirali. Basista im je veliki majstor! Ostalo bez reci... Bolje nema. Voleo bih ih opet videti vise nego ista. Hail, krenuse mi suze... Quote
Guest moon_dance Posted July 8, 2003 Report Posted July 8, 2003 koja energija!ljudi su se jedino zalili sto nije bilo nikakvog kontakta sa publikom,ali sto kaze moj drug-"zar treba da pricaju viceve?"... neverovatno!!! Quote
Guest moon_dance Posted July 8, 2003 Report Posted July 8, 2003 kazu da bi tako zvucao mrak kada bi usao u dan... Quote
Kveld Posted July 8, 2003 Report Posted July 8, 2003 oh , bilo je neopisivo ,pamticu ovaj koncert godinama......stvarno , umalo se nisam rasplakala tamo , ne znam shta da kazem , bilo je , najblaze recheno , impresivno ,svirali su najdepresivnije moguce stvari (posebno mi je drago shto su svirali Maglu ,ta mi je omiljena)....a i imali su kontakt s publikom tj sa mojom malenkoshcu koja je davila basistu a i par likova je uzelo autograme.....ok Goranovo ponashanje je bilo, recimo , chudno , imala sam utisak da je na nechemu zeshcem shto nije ni vazno , verovatno je samo lud.....#*%@ dobar koncert ,*@#% dobar bend!!!! Quote
Neuromanser Posted July 8, 2003 Report Posted July 8, 2003 Jaoooooooo!!!Ej ja sam se TAKO odushevila!!!!Bila sam sad na EXITu (posebno i najvishe da chujem bash Mizar!) i DIVNO,DIVNO,DIVNO!!!! Nemam ni jedan cd i nisam slushala ali sad kad sam chula...AAAAAHHHHHH!!! Koliko imaju albuma?? Il moze neko da mi nareze?? (iz bg naravno) Placam kako treba... MOLIM VAS!!!!!!!!!!! Quote
Agarth Posted September 2, 2003 Report Posted September 2, 2003 Sta da se nadje? Mizar? Koliko ja znam prvi CD originalno nema na disku vec je sve sto se valja skinuto sa ploce (bas kao i Luna recimo). Matrice Mizara, bar sto se tice prvog albuma, su cuvane u Helidonovom podrumu i kada je jednom prilikom izbila poplava sve je unisteno (zajedno sa nekim matricamaEKV i Borghesie). Ako ti bas tolik otreba ja imam drugi na CD-u, a znam ko ima i prvi jako kvalitetno skinut sa ploce na CD pa cu to i onako uskoro za sebe uzimati. BTW, ja sam gledao Mizar na koncertu u Subotici )) Za omi je sto nsiam gledao Aporeu u Kninu, ustvari Aporea je i bila preteca celog tog makedonskog "talasa"... Ja imam 1 CD Mizara - "Svedozba". Na njemu je ja mislim, valjda prvi album? (Devojka od bronza, Dozdot, Uninije... jel to to?) Imaju i neke bonus stvari: Svjat Dreams, Cifte Camce, Veligden... Quote
Agarth Posted September 2, 2003 Report Posted September 2, 2003 NAJBOLJI BEND SA OVIH (sirih) PROSTORA! TACKA. Quote
miss Penny Lane Posted September 15, 2003 Report Posted September 15, 2003 imam samo tri reci:devojka od bronza Quote
CrniBombarder Posted September 19, 2003 Report Posted September 19, 2003 МИЗАР је сигурно најачи састав те врсте.Почевши од музике која је ствара сјајну атмосферу коју употпуњује ГЛАС.Мислим да би најбоље било попети се на врх неке планинчине,сам ноћу, и на врху слушати МИЗАР до свитања.Све песме су сјајне али су Свјат Дримс,и то демо,затим ,,Ускрс" и Градот е Нем најбоље.Ако неком треба имам Свједоџбу,први албум под именом МИЗАР + неки снимци уживо + Свјат Дримс Демо, и други албум Свјат Дримс у мп3. Да ли неко зна где се МИЗАР може наћи на касети и да ли неко има текстове другуг албума? Quote
Apeiron Posted November 11, 2003 Author Report Posted November 11, 2003 Ja sam ove godine isao na EXIT i vukao se tamo dva dana, samo da bi njih gledao... i vredelo je!!!!!! Nestvaran koncert!!!!!!!! Quote
CrniBombarder Posted November 24, 2003 Report Posted November 24, 2003 Prica se da ce B92 izdati njihove albume (reizdati) (ne znam koliko imaju izdanja). Искрено се надам да ће та прича да се обистини,али док то не будем слушао у свом касеташу нећу веровати. Успут одакле ти вест? Quote
Dark Alen Posted April 27, 2004 Report Posted April 27, 2004 svjat dreams rulez...etno mit gothic...zakon...nije ni prvi album loš...projekti kismet...npr wake up gods su isto ok,a anastacia...je ok etno elektronika...super sve Quote
goThic Posted April 27, 2004 Report Posted April 27, 2004 NAJBOLJI BEND SA OVIH (sirih) PROSTORA! TACKA. Agreed! Quote
BodyRemover Posted June 26, 2004 Report Posted June 26, 2004 procitao sam apeironovu izjavu za exit... sokantno, ja sam hteo da isecem vene na kiti kada dok sam slusao/gledao konc. skandalozno dobar nastup!!! poz Quote
CrniBombarder Posted June 26, 2004 Report Posted June 26, 2004 sokantno, ja sam hteo da isecem vene na kiti kada dok sam slusao/gledao konc. skandalozno dobar nastup!!! Па није ваљда да је било баш толико добро? Немој тако да причаш било је оних који нису успели да оду. Успут има ли ко неку информацију о новом албуму? Gwydion је својевремено написао(у поруци која је завршила као KiA у прелазу на нови сервер)да исти тек што није готов или тако некако,а ,,Почесна Стрелба" је од кад изашла. Quote
Recommended Posts