MudriPanj Posted February 25, 2006 Report Posted February 25, 2006 Aporea je bio muzicko pravoslavni projekt, mada danas o tome ne pise na Anastasijinom sajtu recimo, sve sa potenciranje njihovih pravoslavnih duhovnika i sl. jel mu to dodje neka tradicionalna crkvena muzika ili nesto drukse? Kolik ose ja secam, Autopsia je imala neke snimke jos 1981. ili 82. Laibach su nastali nesto kasnije. ok Quote
Gwydion Posted February 25, 2006 Report Posted February 25, 2006 jel mu to dodje neka tradicionalna crkvena muzika ili nesto drukse? ok Pa da, ono sto bi danas nazvali sarcal-traditional, tako da su isli nekih nekih 10 god pre ovog sto sad rade po svetu. Quote
CrniBombarder Posted February 26, 2006 Report Posted February 26, 2006 ja sam jednom cuo da su mizar i laibach bili u kontaktu i da su cak jednom zajednicki nastupali, jel to istina? Па у принципу било је сарадње.`85 је Мизар свирао као предгрупа на југословенској турнеји коју су тада заједно радили Лајбах и Дисциплина,тако да се може рећи да су били у контакту и наступали заједно. Quote
doombringer Posted February 26, 2006 Report Posted February 26, 2006 Imam neki dokumentarac o Laibach-u iz 93. god., gde se kaze da su nastali 80-e, a vide se neke njihove akcije iz 81. Quote
Gwydion Posted February 26, 2006 Report Posted February 26, 2006 Imam neki dokumentarac o Laibach-u iz 93. god., gde se kaze da su nastali 80-e, a vide se neke njihove akcije iz 81. Postoji t afama da su Laibach bili zabranjivani pa su prvi nastup imali tek 1982. Mada, mozda je to samo fabrikovanje istorije? Znas, jednom sam usao u SKUC-u u pogresnu sobu i tamo ije bilo vise ljudi u odelima i sa brkovima. Deloval isu kao seljacka verzija G-17. Ja pomislio neka opstinsk ainspekcija, al mi Almira rekla da su to NSK i Laibach. Ja njima jednostavno nista ne verujem. Sta su mogli pokrali su od drugih, pa tako i od Autopsie koja je i dan danas mnogo bolji bend nego sto su Laibach oni ikada bili. Ili Mizar koji su, ako nista drugo, bili iskreniji i originalniji od Laibach. Quote
doombringer Posted February 27, 2006 Report Posted February 27, 2006 Znam da LAIBACH nije originalan bend, i znam da su imidz maznuli od THROBBING GRISTLE, ali su mi OK. MIZAR mi se uvek vise svidjao jer sam ja konzervativni rocker, da ne citiram K. Apartman i ono "Ja sam samo jedan rocker". Salim se...... Quote
CrniBombarder Posted May 13, 2006 Report Posted May 13, 2006 Вечерас(у Скопљу): НОВА МАКЕДОНСКА СТРЕЛБА 13 МАЈ УНИВЕРЗАЛНА САЛА ПОЧ. 18 Ч МИЗАР vs ГОРАН ТАНЕВСКИ PHANTASMAGORIA (CRO) 2L-8 (GR) ISTOK (SCG) FAULT (BG) LA COLONIE VOLVOX (MK) PMG KOLEKTIV (MK) ONE OF US (MK) ЦЕНА 300 ДЕН (ПРЕТПРОДАЖБА) 350 ДЕН (НА ВРАТА) Но поента овог није `е л` иде неко,него wtf бре Таневски?Повратак у Мизар или мислим шта?(У ово мамурно јутро,су ми све могуће опције у глави.) Питам за случај да је неко евентуално у току са тим или ако јужњаци наврате,па да ме(нас) просветле. Иначе,ако се неко(попут мене) потајно надао њиховом свраћању на Егзит,ништа од тога.Нису их звали.педери. Quote
Zen Posted May 14, 2006 Report Posted May 14, 2006 Bila sam sticajem okolnosti na koncertu Mizara na jednom egzitu. Iskreno, pre toga nisam ni znala za njih. Dobar zanak mo je bio to sto se moja draga drugarica totalno odusevila sto oni sviraju, pa rekoh idsem s njom da 'isposhtujem' E pala sam na dupe! Mnoogo su mi se dopali Support .. Jos jedan dokaz da treba slusati prijatelje Quote
macka Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 Koncert Mizara je najbolji koncert na kom sam bila u zivotu... Quote
CrniBombarder Posted May 17, 2006 Report Posted May 17, 2006 You can say that again. Офтопик,конза песма у потпису.(`беш ми све нисам видео тему о ложењу на потписе.) Quote
Omegahedron Posted June 4, 2006 Report Posted June 4, 2006 ja sam bila dva puta do sada na njihovom certu, jednom na exitu i drugi put kod nas u akademiji. Zanimljiv i odlican bend, takodje njihova predgrupa istok (u 'demiji) je za svaku pohvalu! , prijatno su me iznenadili...duhovna , nekako spiritualna muzika da neko ne zna nesto vise o tom bendu? poz Quote
Sugar Overdose Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 kako mi se svidela ona pesmica 1762,awww Quote
Zaznojni Vozac FAP-a Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Toliko je dobrih pesama.....Meni je naj Dom,bas sa Svjat Dreams.... Quote
CrniBombarder Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Занимљиво је да је ,,Дом" песма коју је радио Вртев(први певач Мизара и фронтмен Архангела) и да(барем мени) некако одудара од осталих.Ваљда нема тог етно призвука,па због тога. Quote
Apeiron Posted June 21, 2006 Author Report Posted June 21, 2006 Bez mnogo razmisljanja: Glas i Pocasna Strelba. Quote
Baba Dzonga Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 Ja sam (relativno) kasno saznala za njih tako mi je ovo sada muzicko otkrice godine FANTASTICNI su, stvarno se ne secam kad sam poslednji put naletela ne nesto sto me toliko odusevilo... Znaci nenormalno dobro... Quote
CrniBombarder Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 У последње време ,,Армакедон"+,,Of Mice and Men"(због текста) и све више ,,Свјат Dreams" у односу на ,,Свјат Dreams"(демо),кажем у последње време јер је све врх. Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 kakva fanovska distanciranost od realnosti.... nista posebno, chak i monotono, satro makedonski block Out, samo mnogo klasa ispod....ultimativni prosek, samo nemojte ubedjivati mnogo u suprotno..... Quote
Odelo Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 Poređenje Mizar - Block Out jednostavno ne stoji. Dva potpuno različita benda po mnogočemu. Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 grubo okvirno slicnost postoji, uzmi neko ekstremnije poredjenje pa vidi shta je blize i shvatices shta hocu da kazem.... Quote
Odelo Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 Ja te brale, i dalje ništa ne kontam, pošto sad zapravo ništa nisi ni rekao. ''Gruba okvirna'' sličnost - gde? Nije da sam sad neki fundamentalni fan Mizara, al' ono, ajde to malo konkretnije objasni... Quote
CrniBombarder Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 (edited) satro makedonski block Out, samo mnogo klasa ispod....ultimativni prosek, Дечко,због тебе је и уведен термин ,,Лупа к`о Максим по дивизији",да би се користио у нормалном свету,пошто си ти,што се каже,велика мера која је непрактична за употребу у свакодневном животу када је лупање у питању. Block Out и Мизар,па то само дегени(без намере да икога увредим) са Понија могу да извале. Бићу кратак Мизар је дарк(ако ниси извалио налази се у ГЕИ делу),BO није(налази се у Хард делу). Мизар има елемената етна(или како год),BO нема,није ни близу. Нећу те убеђивати,јер једноставно ниси ни близу реалности по поређењу. Edited June 23, 2006 by CrniBombarder Quote
Blacksunray Verb Delikvent Posted June 24, 2006 Report Posted June 24, 2006 jadan si sa takvim satro uvredama.... mnogo si se uhvatio za to, a argument je neki loshe uklopljen etno koD ovih i podela na ovom forumu.... ne mislim ni ja da su isti, al' da se ne ponavljam.... poenta je da je bend jako nekreativan i muzicki vrlo tanak shto ne vidite, naravno.... Quote
Recommended Posts