RNA Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 Ruski bend koji je izdao samo jedan album, ako se ne varam, "Will Of The Gods Is Great Power". Sjajan bend, epic doom, mozda vise epic nego doom, ali odlicna svirka. Album su izdali 1996, a vec sledece godine im je pevac poginuo, pa su promenili ime i zanr. Quote
doombringer Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 Sjajan bend, neko ih kategorizuje kao epic viking doom metal zbog tematike pesama, ali to meni nije ni bitno, jedino je steta sto je produkcija bila malo krsh. Sepulchral Bonfire je vrh, epic doom himna. Quote
doombringer Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 Pa nema nikakv link, bend se raspao 96.-e, pogledaj na doom-metal.com-u ili www.metal-archives.com. Quote
Dowla Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 http://www.metal-archives.com/band.php?id=13927 Bend koji su posle osnovali zove se Tumulus.Bila je tema o njima na avantgadnom metalu... Quote
RNA Posted November 14, 2006 Author Report Posted November 14, 2006 Da, ali su promenili zvuk. Skoro sam citao jedan intervju iz nekog bugarskog zina, kad su svirali u Primorskom. Epic viking kurac palac... sve je to doom. Produkcija jeste bila krs, ali zato muzika... BRATE! Ja sam slucajno uzeo plocu koju je izdao grcki Kyrck Productions i razdusevio se! Quote
Odelo Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 Album je totalno kvlt! Tumulus je zapravo Scald koji je prestao sa radom nakon sto im je pevac poginuo. Sta ja znam, Tumulus mi se s druge strane nesto preterano i ne svidja. Nije bas moja soljica caja. Quote
RNA Posted November 24, 2006 Author Report Posted November 24, 2006 IZgleda da je pokojni im pevac bio glavna snaga koja je vukla na tu epic doom stranu. Quote
DragonHeart Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 Slusam trenutno posle duze vremena reizdanje "Will Of The Gods Is Great Power" i nanovo se odusevljavam. Album i po! Quote
Brock Samson Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 Постоје два бенда под овим именом. Један долази из Русије и свира тај viking/epic doom, док други (и бољи, по мени) долази из Северне Ирске и свира...sludge/doom/grind? Иначе, оба бенда су legit, али је теже наћи ствари од овог ирског бенда. Можда аплоудујем један дан. Quote
LordHypnos Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 (edited) Pevač Scald-a, Agyl čini mi se, faktički je sve sam radio; tekstove, muziku, koncepciju. Tumulus gotovo nema nikakvih dodirnih tačaka sa Scald, ponekad odsviraju neku pesmu, a njihov basista Velingor ima Scald-cover bend. Kako god da se okrene, Scald je bio izvrstan bend i zaista je ogromna šteta što put nije moguće nastaviti... Edited March 22, 2008 by LordHypnos Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 PA ima i Tumulus dosta tih etno epic stvari preporucio mi je ovaj album bash jedan Rus al josh uvek ga ne nadjoh Quote
LordHypnos Posted March 23, 2008 Report Posted March 23, 2008 Ne shvatam na koji album misliš. Kako god, i Tumulus i Scald možeš da nabaviš u Mordor šopu [beograd]. Ako već misliš na mp3... Quote
Angelystor Posted November 8, 2019 Report Posted November 8, 2019 (edited) Soon. Edited November 8, 2019 by Angelystor Quote
Angelystor Posted November 18, 2019 Report Posted November 18, 2019 Bilo stvarno dobro, Čileanac brat muški, respektabilan posao odradio, i generalno ceo bend iznenađujuće usvirano delovao. Malo izmiksan raspored, ali naravno da ceo album pao i onda na kraju za mene mini hladan tuš kada je najavio novu pesmu Malo doduše delovala nezavršeno, vrti se neki lepi doom lead i refren, ali dosta kratka i verovatno samo neka demo verzija. Tako da, deluje da ovo neće skroz biti one-off, nego izgleda se i sprema nešto dalje. Najavljeni i za mart za Up the Hammers u Grčkoj, pa ko se zadesi, topla preporuka da se isprati. 1 Quote
Kumodraski Vo Posted May 15 Report Posted May 15 Novi album u julu https://www.hrrecords.de/SCALD-Ancient-Doom-Metal-SLIPCASE-CD_1 Quote
Recommended Posts