VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 Nesto malo iz drugacijeg ugla.. ZLOCIN BEZ KAZNE (Ubica neba) Rekao si samo: “Zenim se.” I kao lavina iz tvojih ociju da je izletela I slila se na celu mene. Ali, ja ne gorim! Zver u meni ne da da gorim, To mi vatra cini samo oklop. Neka, zen ite se Gospodine. Pa sta? Mislite da me to boli? Ne, ne rezim to ja. To samo ova haljina uska mi je, Pa polako puca. Secate se onda u novembru…. Prestala sam da pusim, Pa sam hleba vise jela I ova mala, crna haljina vise mi ne pase. A, secate se Gospodine… Rekli ste mi: “Doci cu po tebe.” I cekala sam. Sat vremena, dva… I tad sam prestala da pusim. Magla me je unistila Kafana mi izvadila organe Kurve sa bordela izgorele glasne zice A onda se nisi pojavio ti… I ti si mi ubio nebo. A sad mi govorite to. Zenite se? Pa sta? Urlam : “Ne boli me nista.” Pipnite srce. Iscepajte haljinu. Pipnite mi grudi. Osecate li? Nema ga? Tu je, samo ogradjeno vatrom iz vasih ociju. Sada pogledajte dobro svoju saku. Prsti dugi kao u Puskina. Najsavrseniji sklop dirki Sada su puni plikova Opekotina. Zao mi je. Ko vas je terao? Vi cak nepristojni ste. -Molim? -Boli me nesto mnogo, Ali ne znam sta… Bice da je to sto mi je neko ubio nebo.
tovar Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 nesto potpuno novo, ali ipak prepoznatljivo.
miss Penny Lane Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 odlicno, mozda najbolje nesto sto sam ovde procitala u poslednje vreme.
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted November 14, 2006 Author Report Posted November 14, 2006 @lestate- Hvala. Prepoznatljivo? Kao inache?ili kao moj fazon? @moni- hvala!
miss Penny Lane Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 nishta... mogla bi i ja neshto okachit' ... imam ove ispitne radove... blah
Helle Posted November 15, 2006 Report Posted November 15, 2006 Oooo Veronika sve bolje i bolje radove postujesH izvanredno pises, koja povezanost, svaka cHast!
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted November 16, 2006 Author Report Posted November 16, 2006 (edited) snowy- Ne. To je pesma. Pesma nema sinonimiju sa terminom komedija. Edited November 16, 2006 by VeronikaJeOdluchilaDaUmre
Vresište Posted November 17, 2006 Report Posted November 17, 2006 Koeljovica, Tebi su ove prehrambene metafore prerasle u zashtitni znak?
Dark Princess Posted November 19, 2006 Report Posted November 19, 2006 A sad mi govorite to. Zenite se? Pa sta? Urlam : “Ne boli me nista.” Pipnite srce. Iscepajte haljinu. Pipnite mi grudi. Osecate li? Nema ga? Tu je, samo ogradjeno vatrom iz vasih ociju. Ovo mi se posebno svidja.Svaka chast.Odlichna je pesma.
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted November 19, 2006 Author Report Posted November 19, 2006 hvala!!! Divan poptpis, naravno
gavrosaurus Posted November 21, 2006 Report Posted November 21, 2006 Da, ovo skroz dobro je ... Uciniti moglo bi se da uzor ste potrazili u Majakovskome i eksperimentisati odlucili i on uspeo je, pecat Vas na njemu stoji. Vi zbilja pisete sve bolje, draga i hrabrost Vasu cenimo; ima Vatre u Vama i to jos jace od one koja zeli Vas opeci ...
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted November 21, 2006 Author Report Posted November 21, 2006 Heheheh, hvala na autentichnom komentaru :wub:
Crna_Dama Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 Popdseca me na Majakovskog("Oblak u pantalonama",scena u poemi kada ceka Mariju,a ona mu saopstava da se udaje)....Lepo!
gavrosaurus Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 Pa i ne krivim je: Ko je procitao "Oblak u pantalonama" a da ga on nije inpirisao - ili ga nije dobro procitao/la ili sa takvom osobom nesto nije u redu.
Dark Princess Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 Pa i ne krivim je: Ko je procitao "Oblak u pantalonama" a da ga on nije inpirisao - ili ga nije dobro procitao/la ili sa takvom osobom nesto nije u redu. tako je I Veronika,gde si nashla inspiraciju,reci nam...ima li veze s Majakovskim ili?
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted November 23, 2006 Author Report Posted November 23, 2006 Hvala. Pa, recimo da ima veze sa Majakovskim........ali to je uopshte strah..... tipa 'Tu noc kad si se udavala', ne znam, svaka zhenska osoba verujem da ima trip da ce imati takvu ili slichnu situaciju.......
Милица Posted November 28, 2006 Report Posted November 28, 2006 Svidja mi se ovo. I ne znam sta jos da kazem - recimo da su moji utisci opisani u prethodnim postovima...
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted February 3, 2007 Author Report Posted February 3, 2007 (edited) Um...hvala Edited February 3, 2007 by VeronikaJeOdluchilaDaUmre
Recommended Posts