Stolet Posted October 19, 2016 Report Posted October 19, 2016 Nekro post od mene Najbolji serijal ikad, a ova igra mi je favorit, uz prvi Rome. Ako kojim slučajem neko bilo ko još uvek ponekad zaigra, preporučujem vam Stainless Steel mod, igra jeste stara 10-ak godina ali mod je fantastičan. Istorijski precizniji, mnogo mnogo više jedinica, veća mapa, mnogo više gradova (ima i Beograda, koji je ubačen kao city, dok je većina balkanskih gradova u obliku tvrđave prisutna na mapi), sve nacije iz Kingdoms i još neke nove objedinjene u veliku kampanju; mapa ide skroooz na istok do iza Kaspijskog jezera, mislim da je jedan od najistočnijih gradova Urgench, koji je u Uzbekistanu. Omiljeni su mi Litvanci, u Kingdoms su meh, ali ovde je Vilnius kao paganski grad često meta pokrštavanja, svi vas okolo mrze haha. U jednom trenutku ima opcija da se konvertuje u 'rišćanstvo, što se glatko odbija svaki put, pa bude 'Crusade called - Vilnius' Ili trenutak u kome se pojavi Tevtonski red sa njihovih par stackova elitnih jedinica ispred jednog od vaših gradova Inače su mi najjadnije nacije omiljene za igru. U Rome mi je to bila Parthia, ovde je jako teško izabrati, ali litvanska kampanja je dosta dosta teška. Crusader States kampanja je zanimljiva - otprilike kraljevstvo Jerusalim, počinje se sa tri grada, uz Jerusalim dobijete Antioh i Edesu. Okolo sve muslimani, prva meta za džihad je uvek Jerusalim. Dobra je vest što su od početka dostupne izuzetno zajebane jedinice, ali vaša elita su teška konjica i dobro oklopljeni vitezovi, dok će vas Turci/Fatimidi (Egipćani) mučiti lakom skirmish konjicom i od toga ćete poludeti Bez pozivanja krusade na egipatske/turske gradove nisam siguran da je moguće preći tu kampanju. Eto počeo sam jednu kampanju sa Škotima na very hard, igru sam prešao otprilike sa svakom nacijom i nikad mi nije dosadila, replay value je ogroman. Engleze sam toliko izgazio da sam i sebe iznenadio, odbio sam i trade rights ponudu na početku, igram 'viteški', ne sklapam dilove sa neprijateljima, ne izdajem saveznike, puštam zarobljenike, sve to što učini kampanju težom Jedino papu ne poštujem, trenutno sam ekskomuniciran jer sam nastavio da ratujem sa Englezima (koji su započeli rat opsadom Edinburga), pa onda i sa Francuzima, a papa(k) mi je sve vreme govorio da prestanem. Posle 20-ak turnova Englezi su nestali sa mape. Naravno, igra tera da je igrač uvek u ratu pa su mi Francuzi odmah došli u Caen na opsadu, pa sam i sa njima zaratio. Tu mi je legenda general od 10 zvezdica poginuo pošto ga je pogodio kamen iz katapulta, prvi ispaljen Ako igrate, igrajte modove, ja preporučujem taj, nije bez razloga najveći. Vanila igra je bila odlična, ali modovi za Kingdoms su ono što je najbolje i realno su deset puta bolji od osnovne igre 1
Recommended Posts