Grobodan Posted November 22, 2006 Report Posted November 22, 2006 Setih se ovog kultnog benda pre neki dan kad mi je prijatelj zatrazio da mu srezem,pa ajde da obnovimo temu... Pocetak im se vezuje za kultnu Metal massacre kompilaciju na kojoj su ucestvovali sa Screams from the grave (po meni,njihova najbolja pesma) i Original Abattoir demo. 1985 izlazi kultni Vicious Attack za Combat,album kojim su usli u anale thrash metala.Da ne duzim mnogo,klasik. Izdavacka kuca,ponesena uspehom,ih pritiska da promene stil,bend izdaje The Only Safe Place,koji je melodicniji i sporiji od prvenca(po meni,i dosta losiji),i tu je negde dosao i raspad. Oko 1998. bend se ponovo okuplja,izlazi live album No sleep till Kalamazoo,pocinje snimanje albuma Evil Incarnate,koji nesrecnim slucajem biva kompletno izbrisan u studiju Bend izgleda nije zainteresovan da snimi ponovo album,i kako stvari stoje,nema nista od njih.Steta,jer par pesama sa Evil I se nalaze na pomenutom lajvu i savim dobro zvuce. eto,ako nista,nabavite obavezno prvi album ako ih niste slusali. Quote
RNA Posted November 22, 2006 Report Posted November 22, 2006 Iako govorimo o dobrom bendu, meni su oni ipak znacajniji zbog specificnih veza koje su imali sa Agent Steel, a zapravo su bili preteca tog benda. Naime, Dzon Sajriis je svirao gitaru, mislim bas na onoj pesmi koja je izasla na "Metal Massacre" kompilaciji, a u originalnoj pstavi je bio i Huan Garsija. Mozda sam pobrkao, posto znam da je Dzon bio pre njih clan benda Sceptre, a u jednom od njih je pevao, a u drugom svirao gitaru. Prvi album benda "Vicious Attack" je zapravo demo snimak koji su oni bili snimili sa pesmama za ceo album, ali cobat nije hteo nista da menja, ili mozda pak da ulaze dodatan novac u pravo snimanje. Quote
Grobodan Posted November 23, 2006 Author Report Posted November 23, 2006 ne,ne,to za agent steel clanove si u pravu,nema greske. to za album nisam znao,doduse.njih izdavacke kuce izjebase i za prvi i za drugi album,bog te!ko znamsta bi bilo od njih da je bilo bolje... Quote
RNA Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 Dobio sam intervju sa Stivom Gejnsom i u tom intervjuu on je izjavio da su onih 8 pesama koje su zavrsila na "Vicious Attack" samo demo verzije koje su oni slali izdavackim kucama. Combat su valjda mislili da je ono dovoljno dobro da se izda, a automatski je i manje ulaganja. Quote
Grobodan Posted November 23, 2006 Author Report Posted November 23, 2006 o,kad izadje taj novi Vault,misim da ce to biti najbolja skupina intervjua ikad!!!kakva imena si sve pomenuo,uh...jedva cekam! Quote
RNA Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 Ah, ne, Abattoir i Evil Dead su za 7. broj. Za njega takodje imam i Xentrix, Hydra Vein, Exhorder, Fallen Angel, Massacre (floridski), Mortem, Mercenary (Bay Area) i Ripping Corpse, a jos ni 6. nisam zavrsio, ali sutra idem da radim naslovnicu (a na njoj Tankard, to je planirano jos pre 2 godine). Quote
Grobodan Posted November 23, 2006 Author Report Posted November 23, 2006 idi bre,bosko,nadam se da ce ti ta sedmica izaci brzo!Mortem,Massacre...jebote!!! cim izadje novi broj da me zoves,to valjda znas i sam Quote
Angelystor Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 Screeeeeeaaaams from the graaaaaaveeeeeeee........ Chim negde chujem za ovaj bend il neko spomene odmah se setim ove spidashice..strashna pesma. Anyway..mjuza benda uopste nije daleko od Agent Steela, barem na Vicious Attacku, dok je Safe Place vishe neki heavy, malko smorniji, a i Gainesov vokal je mnogo "zabavniji".. Quote
RNA Posted November 24, 2006 Report Posted November 24, 2006 Inace, zanimljivo je da je Stivov brat svirao bas u Stryper. Quote
Divlji Tigar Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Danas sam dobio albume: "The Only Safe Place " "Vicious Attack" Mnogo mi se svidjaju pesme. Za pocetak izdvajam "Vicious Attack". Quote
RNA Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Зачудио сам се колико је други албум мелодичнији. Али, "No Sleep 'Til Kalamazoo" је такође сјајан. Нисам оечкивао тако добру свирку. Quote
Bata Trokrilni Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 Izvinjavam se, ali ovo thrasha nije videlo. Prvi album je dibidus u retro heavy fazonu ala Motorhead, tako da se obrada Ae of Spades savršeno uklapa. Drugi album je nešo melodičniji i raznovrsniji, ali i dalje heavy, možda heavy/speed. Quote
Divlji Tigar Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 (edited) Ovaj bend spad u US Power/Speed i kao takav može bili na Heavy ili na Thrash podforumu, ali bolje da je ovde. Edited June 13, 2009 by Divlji Tigar Quote
M-16 Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 (edited) Verovatno su ovde zbog njihove veze sa Angel Steel-om. Meni su oni speed metal, ali se slažem da bi ova tema mogla biti i na heavy podforumu. Sve u svemu, sjajan bend, naročito prva 2 albuma Edited June 13, 2009 by M-16 Quote
Divlji Tigar Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 Pa samo imaju dva albuma. Meni je drugi za trunku bolji. "Under My Skin" je fenomenalna pesma. Quote
M-16 Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 (edited) Sad se setih, hvala na ispravci. Zaboravio sam da No sleep till Kalamazoo nije studijski album. Mora pod hitno da obnovim gradivo Edited June 13, 2009 by M-16 Quote
Bata Trokrilni Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 Ima na drugom elemenata US powera, ne sporim, ali je prvi album čist Motorhead na steroidima. Onaj pravi retro heavy zvuk sa punk prizvukom. To što imaju veze sa Agent Steel-om ne znači da su im i po zvuku slični. Agent Steel je znatno žešći, pravi thrash/speed. Quote
M-16 Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 Meni je celokupna atmosfera na Skeptics Apocalypse slična Abattoir-u Quote
Bata Trokrilni Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 Pa sad, atmosfera... Dovoljno je uporediti samo dva elementa - bubanj i vokale, pa videti u čemu je razlika. Quote
M-16 Posted June 13, 2009 Report Posted June 13, 2009 (edited) Pa, Cyriis i Garcia su valjda bili članovi Abattoir-a, tako da je logično da su preneli nešto iz Abattoir-a u Angel Steel. Narvno da se muzika razlikuje, jer je AS uvek vukao više na thrash Edited June 13, 2009 by M-16 Quote
Recommended Posts