Guest Brainsaladsandar Guuuz Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 imao sam i actual fantasy oriđinal, neko mi maznuo, ostala mi samo knjižica Quote
AwakeN Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 Znam da se o misljenjima i ukusima neraspravlja,ali novi Ayreon je,nemogu reci los ali,mnogo slabiji nego The Human Equation ....rekoh sebi,videvsi da ce gitare svirati Michael Romeo,pa ovo ce da bude srpski receno ogromna mast,riff-ovi do jaja i mnogo,mnogo prog-a a kad sam ga preslusao jedva sam osetio debelog da je to on!!!ocekivao sam vise masti a manje Blackmoor's Night fazone a desilo se obrnuto sto nekazem da je lose i opet ponavljam stvar je ukusa ali ja licno bih promenuo naziv albuma u Stream Of Passion 01011001 po zestini...... Quote
vladream Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 jebes ti ovo, danas sam narucio Human Equation original sa bonus DVDjem, nek ide zivot Quote
Yoda Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 I meni je Flight Of Migrator omiljen, ali u celini sa Dream Sequencer-om, zbog odlicne price. Sequencer nije bas metal album, ali mi svejedno prija. Quote
ProgressiveR Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 Znam da se o misljenjima i ukusima neraspravlja,ali novi Ayreon je,nemogu reci los ali,mnogo slabiji nego The Human Equation ....rekoh sebi,videvsi da ce gitare svirati Michael Romeo,pa ovo ce da bude srpski receno ogromna mast,riff-ovi do jaja i mnogo,mnogo prog-a a kad sam ga preslusao jedva sam osetio debelog da je to on!!!ocekivao sam vise masti a manje Blackmoor's Night fazone a desilo se obrnuto sto nekazem da je lose i opet ponavljam stvar je ukusa ali ja licno bih promenuo naziv albuma u Stream Of Passion 01011001 po zestini...... Samo ga slušaj i otkrućeš koliko layera je na albumu, i koliko toga tek treba da čuješ ... a ima i masti. A ima i Romeo-a samo tako ... samo treba pažljivo slušati! Ljudi, hteo sam da plačem kad sam čuo u istoj pesmi Toma, Daniela i Hansija ... e to je VRH Quote
Azizam Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 (edited) Sad sam prešla, "omiljene deonice i pesme" fazu i ceo album teče. (slušam ga već danima i to samo njega) Samo da ovaj dam raport haha. Edited December 5, 2007 by Azizam Quote
Azizam Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 Tekstovi prvih 6 pesama sa prvog diska. Quote
AwakeN Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 Nekazem da nema masti ali ocekivao sam mnogo zategnutije rifove kao sto to radi u Symhony-ju ali mi je blago.....ali opet ponavljam ja volim zesci ton.....a nije da ga nije bilo na prethodnim albumima!!! Quote
ProgressiveR Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 Pa da ... samo je malo opleo po rifovima na "Migratoru" ... inače, Romeo je tu kao solo umetnik Thanx za textove! Quote
Tanya Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 Tekstovi prvih 6 pesama sa prvog diska. Hvala! Mada ipak je bolje kad je lepo podeljeno po ulogama ali ok je i ovo zasada Quote
Apeiron Posted December 5, 2007 Report Posted December 5, 2007 Paaa, ja sam na Ayreon uvek nekako gledao kao na progressive rock projekat. Tacno je, ima tu distorzije s vremena na vreme, ali generalno, atmosfera mi je bitnija od toga koliko je u stvari metal, a koliko nije. Tako da... A Dream Sequencer je najbolji primer, vrh album, a ponajmanje metal. Klavijature su me uvek najvise odusevljavale, pored vokala. A kad smo vec kod vokala na novom, po cenu da se ponovim hiljaditi put, prisustvo Anneke je za par ocena diglo ovaj album Quote
Ayreonaut Posted December 6, 2007 Report Posted December 6, 2007 Nadjoh ovo u divljini : 11. The Truth Is In Here Last night I had that dream again My world was black as night Plagued by visions of a future world Mr L, did you take your meds? I sang about these dreams Warning man of his demise Wasted words that no one heard Won't you please relax? I'll make your bed Today I had that dream again I roamed among the stars On the wings of an amazing flight Mr L, do you feel OK? To a place beyond our time Where the sunlight doesn't warm And colour bleeds into the night We may have to increase your dose today I know the truth is out there Didn't you want to see? I know the truth is in here Why should we believe you? Didn't you want to flee Now I have that dream again I live beneath the waves In a ground of grace and majesty Mr L, can I ease your mind In the distant shadows loom Cold machines rise from the deep In a world once proud and free Would you free your thoughts, let it all abide I hate to have that dream again They live inside my head Feeling everything I feel inside Mr elf can you please be still? They speak to me in dreams They can see all I can see They have always been my guide Gotta hush now, please have another pill I know the truth is out there Why should we believe you? Didn't you want to see I know the truth is here Why should we deceive you? Didn't you want to feel? We are all alone There's no one there You don't have to be afraid Can't you see through this masquerade? We are all alone We are all clones There's no one there I am so scared You don't have to be afraid Last night I had that dream again My world was black as night Plagued by visions of a future world Mr L, would you take your rest? They speak to me in dreams They could see all I can see They have always been my guide Won't you please relax? I'll make your bed I know the truth is out there Why should we believe you? Didn't you want to see Why should we deceive you? I know the truth is in here Why should we believe you? Didn't you want to feel? Neko je umesto Mr. L. stavio Mr. Elf , pa sam morao da ovde ubacim "preradjenu" verziju. Valjda je sad dobro... Quote
Tanya Posted December 6, 2007 Report Posted December 6, 2007 Da, da, otkinula sam se od smeha za to Mr. Elf Inace ima ovde link vec za to i za jos 5 ili 6 pesama, no hvala na trudu enivej Lakse je da tekst ubacis na dark lyrics ili neki slican sajt, pa da samo link ovde postavis, ovako ode pola strane teme na text Quote
Ayreonaut Posted December 7, 2007 Report Posted December 7, 2007 Mr. Elf sam i nasao na darklyrics dot com. Sad je OK. Ispravljeno i dodato jos textova. E, stvarno, ima li zainteresovanih za 01011001 special edition? Da podelimo troskove nekako i narucimo. Quote
ProgressiveR Posted December 7, 2007 Report Posted December 7, 2007 Ja planiram da to uradim ... samo da vidim ho'e li biti para od ovog posla Quote
Tanya Posted December 7, 2007 Report Posted December 7, 2007 Mr. Elf sam i nasao na darklyrics dot com. Sad je OK. Ispravljeno i dodato jos textova. E, stvarno, ima li zainteresovanih za 01011001 special edition? Da podelimo troskove nekako i narucimo. Pa ja sam jedno deset puta napisala ovde da hocu da kupim Quote
DBrave Posted December 9, 2007 Report Posted December 9, 2007 E a kako narucujete te diskove?? Ja hocu da uzmem Avantasia digipack version (sa bonus DVD-jem) kad izadje pa ako neko moze da me uputi u to narucivanje... Quote
Yoda Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 Bas sam se odusevio albumom. Odlicna prica, upozorenje u sta se svi polako pretvaramo. I dobro se naslanja na predjasnje albume. Dobre pesme, sto je i najvaznije, vuku da ga poslusam opet. Sta reci za muzicare... Liga sampiona. Fali samo Russel Sudeci po ovom albumu, 2008.-a ce biti dobra godina. A nije jos ni pocela Quote
Tanya Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 Sta reci za muzicare... Liga sampiona. Fali samo Russel I Damian Quote
Yoda Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 I Damian Stoji. Ali ako tako krenemo sad... Quote
mikki270 Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 (edited) Slusam sada novi AYREON,...nikada im nisam da sansu iako imam albume na kompu (samo sam slusao sa Dickinsonom - into the black hole ... ludilo stvar) i mogu reci da je bas osvezavajuce cuti i ovako nesto!!! Edited December 10, 2007 by mikki270 Quote
Red Viper Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 Slusam sada novi AYREON,...nikada im nisam da sansu iako imam albume na kompu (samo sam slusao sa Dickinsonom - into the black hole ... ludilo stvar) i mogu reci da je bas osvezavajuce cuti i ovako nesto!!! Moj savet,preslusaj The Human Equation! Masterpiece! Quote
Kamaitachi Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 Moj savet,preslusaj The Human Equation! Masterpiece! Nema sta, HOCU!!! Takodje preslusaj i "Into The Electric Castle", "Flight Of The Migrator", a bogami i "The Final Experiment"!A i "Star One" album i live su fenomenalni, ma u principu preslusaj sve sto ima veze sa Arjen Anthony Lucassen-om, neces se zajebati u svakom slucaju Quote
Red Viper Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 Takodje preslusaj i "Into The Electric Castle", "Flight Of The Migrator", a bogami i "The Final Experiment"!A i "Star One" album i live su fenomenalni, ma u principu preslusaj sve sto ima veze sa Arjen Anthony Lucassen-om, neces se zajebati u svakom slucaju E sad si mu objasnio! Sta preslusati od Arjena? SVE!!! Quote
Recommended Posts