Tanya Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Elected samples Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 *note*Ovaj tekst pisem samo sa znanjem zvuka Ayerona *note* Za ovu grupu sam cuo nedavno , tacnije pre mesec dva. I posle velikog razmisljanja odakle da pocnem da slusam ovu grupu, poceo sam od The Human Equitation , i vec posle prvog slusanja odusevio me je album. Prvo sto sam primetio kod ovog benda je dobra koncept iza albuma , koji mi na prvi pogled nije izgledao tako dobro sve dok nisma uzeo lyrics i uz njega preslusao ceo album ponovo. Zadivio sma se kako je odlicno mesto i tekst za koju emociju odlucio da stavi i ceo taj koncept (flashes before your eyes), pojavljivnaje emocija koji su bili potisnuti , u borbi za zivot i smrt u komi naseg glavnog karaktera. A sve ovo izgleda jos lepse samim tim sto se odlicna kompanija ljudi pojavljuje kao guest vocalists. Ovaj album je prava rec progresivnosti, ako se album pusti od pocetka do kraja(kako je i namenjen) , imamo dva sata kvalitetnog zuvak u kome svako moze da nadje nesto. Pocevsi od growla , clean akusticnih gitara, pa sve do sintisajzera, ceo album cini jendu neverovatnu celinu. Ja sma samo cuo ovaj album, i u skorije vreme planiram da downloudujem 01011001 , zna li neko koji album je mozda najbolji od Ayerona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WITCH84 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Ja nesto nisam upoznata sa radom ovog coveka,ali ono sto sam cula mi se izuzetno dopada.Stream of Passion cesto slusam,posto inace volim bendove sa zenskim vokalom.A negde sam procitala da je radio i sa Lanom Lane.Jel to istina?Ja tu zenu obozavam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Ne postoji najbolji album, svaki je priča z asebe, a opet svaki je deo jedne veelike priče Sedi i slušaj redom, od prvih albuma, da rasteš zajedno sa rastom Ayreona i da ispratiš priču koja se svuda provlači Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Hmmm da, svi albumi su zapravo jedna prica koja se sa 01011001 nazalost zavrsava. Jeste Lana Lane radila sa njim Marija, tako da slobodno nabavljaj albume i slusaj. Ayreon je MNOGO bolji od Stream of Passion. Na svim albumima su gostovali predivni vokali, sto muski sto zenski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayreonaut Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Ja nesto nisam upoznata sa radom ovog coveka,ali ono sto sam cula mi se izuzetno dopada.Stream of Passion cesto slusam,posto inace volim bendove sa zenskim vokalom.A negde sam procitala da je radio i sa Lanom Lane.Jel to istina?Ja tu zenu obozavam. Evo i mog doprinosa širenju dobre muzike... Ayreon@Wikipedia srBska (Warning! Spoilers included! ) Lana Lejn se pojavila na duplom Universal Migrator albumu. A sve ovo izgleda jos lepse samim tim sto se odlicna kompanija ljudi pojavljuje kao guest vocalists. Bruce Dickinson, Fabio Lione, James LaBrie, Hansi Kursch, Damian Wilson, Mikael Akerfeldt, Tom Englund... Boles'! Cela lista. zna li neko koji album je mozda najbolji od Ayerona? Ako više voliš power-prog oslušni Flight Of the Migrator (Dickinson, Lione, Kotipelto). Mada, mislim da si sa Human Equation ubo u centar. Mislim da je to najbolje smućkan album, u prog smislu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lithium Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 ja neshto preterano ne slusham Ayreon...ali zato STREEEAAAM OF PASSION:))) oni su tako divan bend:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markomrki Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 trebala bi da kazes obrnuto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Ayreon (VS Avantasia) 2008 Elected E.P. 01. Elected 02. E=mc2 (Acoustic Live Version) 03. Ride the Comet 04. Day Six- Childhood (Piano Version) http://rapidshare.com/files/109970127/Ayreontasia.rar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Jao hvala za link, zaboravila sam i da potrazim to. Joj Alice Cooper my love Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 ma nista sad je otprilike skor u davanju linkova 100-5 za tebe :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Jao hvala za link, zaboravila sam i da potrazim to. Joj Alice Cooper my love Pa kad više nećeš da ideš na blog ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Ma nije to do bloga ne idem nigde Skidam samo anime, zapostavila sam muziku skroz... Tj skidam ono sto se predlozi na temi o kultovima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Ayreon (VS Avantasia) 2008 Elected E.P. 01. Elected 02. E=mc2 (Acoustic Live Version) 03. Ride the Comet 04. Day Six- Childhood (Piano Version) http://rapidshare.com/files/109970127/Ayreontasia.rar U jbt... Hvala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Kako mrzim unistavanje pesama kao sto je uradjeno ovom prilikom na Day Six Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 E kolega, vidiš kako si bio dobar pa opravio na Vikipediji članak o čika-Lucasenu Svaka čaS' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayreonaut Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Kako mrzim unistavanje pesama kao sto je uradjeno ovom prilikom na Day Six Slažem se, Tanya. Previše je slobode dao Marjani. Previše solira. Uz to, njen glas uopšte ne ide uz tu pesmu. Nema onog osećanja. E=MC2 ne zvuči loše u akustičnoj verziji. E kolega, vidiš kako si bio dobar pa opravio na Vikipediji članak o čika-Lucasenu icon_smile.gif Svaka čaS' Hehe, all for the community. Spreading the good word...or sound... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Eeeee! Otkud ti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lithium Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 trebala bi da kazes obrnuto jbg, ukus je jedna vrlo relativna stvar... gotivim i ayreon, ali mi stream vishe odgovara:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 "Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, e taj nije ništa uradio, i shvatiće kad-tad da ne zna šta je hlad" Slušaj Ayreon redom ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lithium Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 pa slusham...ali mi se vishe svidja stream of passion...chak mi se i ambeon vishe svidja:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayreonaut Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 "Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, e taj nije ništa uradio, i shvatiće kad-tad da ne zna šta je hlad" Nemoj tako, Zorane. Nekim ljudima je previše ovaj "bosanski lonac" koji Arjen pravi na svakom Ayreon albumu (orgulje, didžeridu, gudači, i flauta na jednom albumu?!?). Neko voli samo klot pasulj Got it? ali mi se vishe svidja stream of passion...chak mi se i ambeon vishe svidja:) SOP i Ambeon su lepo žanrovski definisani. Symphonic metal, odnosno folk/prog metal. Mada je Arjen sam sebe plagirao na nekoliko pesama sa Ambeon projekta. Neke muzičke teme se ponavljaju sa Dream Sequencera. Mislim da su SOP i Ambeon dobri za ulazak u Arjenov svet, bliži su mainstreamu. Ali, onaj ko se zadrži samo na tome, nije ni svestan šta propušta. Karma, keep up the good work! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lithium Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 ew, ljudi kao da me pogreshno razumeju...ja nisam rekla da ne volim Ayreon!!! niti sam rekla bilo shta protiv, zato shto stvarno volim da slusham (khm, pazhljiviji posmatrachi vide moj potpis. valjda.)...samo vishe volim ova dva benda:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayreonaut Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 ew, ljudi kao da me pogreshno razumeju...ja nisam rekla da ne volim Ayreon!!! niti sam rekla bilo shta protiv, zato shto stvarno volim da slusham (khm, pazhljiviji posmatrachi vide moj potpis. valjda.)...samo vishe volim ova dva benda:) Ovo je meni upućeno? WTF sam uradio? Kapiram da slušaš sve od Arjena. Još rekoh, keep up the good work... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lithium Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 ma nije tebi, nego sam chitala postove u nazad pa mi se uchinilo da sam pogreshno shvacjena:))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts