lucassen&co Posted August 27, 2009 Report Posted August 27, 2009 A jbš ga.. Izlgeda da nas hvata seta za prethodnim Arjenovim albumima što je i potpuno razumljivo u nedostatku zvuka na koji smo navikli na novom projektu.. Meni je i dalje GM ok jer volim melanholični zvuk i ono "seku se vene", ali evo pustio sam "Starchild" i skupljam mozak špaklom sa zidova:bigblue:...Ne samo GM, nego i ostali teško da će uzrokovati takav efekat. Svaki kompozitorski genije ima svoje vrhunce, a kod Arjena su to Ayreon opus i naravno ultra, mega, giga Star One.. Teško da će iko ikada, pa i sam Arjen ponoviti takve vanvremenske vrednosti... Quote
Toksa Posted August 27, 2009 Report Posted August 27, 2009 I posle više preslušavanja utisak mi se samo poboljšao. On This Perfect Day je mnogo dobar album. Melodični prog rock, skroz opušten i nosi odličnu atmosferu, a vrhunci su Green and Cream i Over. Ne želim da ga poredim sa Lucassen-ovim ranijim radovima jer mu tako nisam ni prišao. Quote
Grogi Posted August 27, 2009 Report Posted August 27, 2009 Slazem se sa Toksa... album nosi svoj schmekk, opusteniji je, slicno SoP ipak malo drugaciji, svemirskiji. Mislim da bi Damian Wilson malo bolje uskocio u ove stvari, al ko sam ja da se mesam majstoru u posao. Posto je ovo totalno odvojen projekat nemam neke zamerke...sto je naumio to je i uradio. Poslusacu ga jos 10ak puta u full zvuku pa se mozda pojavi nesto novo. Mislim da se u albumu vidi pomalo od svega ranije izdatog, e sad, da li je to Arjenovo lutanje u kreativnosti, trazenje sebe ili zajebancija vreme ce pokazati. Quote
Ајлин Posted August 28, 2009 Report Posted August 28, 2009 Obeshrabrujete me da čak i skinem ovo. Ali skinutiću Zbog ČikeA. Quote
ProgressiveR Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Ništa nećeš propustiti i ako ga ne skineš Quote
Grobodan Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 Evo ga Arjen na last.fmu, postali smo prijatelji Quote
Svart Posted August 30, 2009 Report Posted August 30, 2009 Mnogo je dobar On This Perfect Day, Green and Cream mi je najbolja za sad. Quote
Spastic Ink Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 Pojavio se Bonus DVD kod rusa ! Nek skida ko hoce ! Quote
Tanya Posted September 20, 2009 Report Posted September 20, 2009 (edited) Cisto da dignem temu. guilt machine wallpapers Edited September 20, 2009 by Tanya Quote
AstralliS Posted November 5, 2009 Report Posted November 5, 2009 Koliko je "Actual Fantasy" vanvremenski album Quote
AstralliS Posted November 5, 2009 Report Posted November 5, 2009 I posle tri sata nakon preslušanog albuma, razmišljam samo o tom albumu. Prosto savršeno Quote
lucassen&co Posted November 5, 2009 Report Posted November 5, 2009 Znaš šta je najbolje? Kad ima dosta noviteta, pa potrošiš mesec dana ili više da ih preslušaš (uz tvoje preporuke, uvek ih ima:bigblue:) kako treba i naravno zapostaviš takav klasik kakav je AF. I onda kad ga ponovo staviš u cd plejer:meshuggah:..Nirvana... Quote
AstralliS Posted November 5, 2009 Report Posted November 5, 2009 Haha Sad sam nešto i stopirao to sa preporukama, ajd' da pustim malo i druge da se razmahnu Btw, ja sam danas izabrao Ayreon diskografiju i leže mi samo tako, ali AF me oduvao kao nikad Quote
Necromortum Posted November 30, 2009 Report Posted November 30, 2009 Magično, fantastično.xD To su jedine 2 reči koje mogu da opišu Ayreon.. Arjen je genije! Quote
lucassen&co Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Deo interview - a sa Arjenom: "HELEN/ And now what? surely i don't think you will just rest on your laurels ,what more could be instore in that restless mind of yours ARJEN? ARJEN/ == Ha, you know me! I started working on what may very well become a second Star One album. After the mostly atmospheric Guilt Machine album I feel like making some noise again!" Znao sam, tako je bilo i posle Ambeon - a Ceo interview: http://powerofprog.ning.com/profiles/blogs/a-friendly Quote
Tanya Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Znala sam da radi na necemu novom, ali nisam znala da ce nas bas toliko oduseviti. Star One! Samo da ponovi kombinaciju Russell/Damian i bice extra sigurno (Znam da se retko ponavlja sa vokalima, ali imam pravo da mastam ) Quote
ProgressiveR Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Auuuuuuu! Naježio sam se u momentu! Jej! Quote
Stormlord Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Pa taj sam odgovor cekao. Ista ekipa neka bude i nema promasaja Quote
overlord Posted January 10, 2010 Report Posted January 10, 2010 Po meni nejgenijanije uraden album The Human Equation Quote
chess Posted January 10, 2010 Report Posted January 10, 2010 Slozio bih se,Human Equation je zakon. Quote
Stormlord Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 Evo jos jedna potvrda da je upitanju novi Star One. Ovo je kopija razgovora mene i njega preko face-a sa profila Antologije: Arjen Lucassen January 19 at 10:13pm Report You're welcome, Antologija. And thanks for the big compliment, good to hear you enjoy my music! And I'm happy to tell you that I'm currently working on a new Star One :-) 2 Quote
Guest HEFEST Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 Ugh!!! Ako bude bar 5% onog prvog bice opet klasik. Meni se Guilt Machine uopste ne svidja, a takodje nisam odusevljen ni sa novim Ayreon-om. jednostavno su mi totalno prazni albumi. Posebno GM je spor i nekako jednolican da se smorim posle 10 minuta. Stari albumi su mogli na repeat u beskonacnost. 2 Quote
Tanya Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 Evo jos jedna potvrda da je upitanju novi Star One. Ovo je kopija razgovora mene i njega preko face-a sa profila Antologije: Arjen Lucassen January 19 at 10:13pm Report You're welcome, Antologija. And thanks for the big compliment, good to hear you enjoy my music! And I'm happy to tell you that I'm currently working on a new Star One :-) Tooooooooooooooooo! Hvala na informaciji ulepsao si mi nedelju Quote
Recommended Posts