Guest HEFEST Posted September 6, 2013 Report Posted September 6, 2013 Sta je ovo sunce ti? Mamutski projekat? Quote
Stefan34 Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Vidis minutazu, po ~22 minuta svaka od 4 "faze". Dakle svaka druga "pesma" na listi je verovatno neki interlude sa pricom. Quote
Guest HEFEST Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Opet mu to dodje oko 90 minuta sto je stvarno haos. Ako jos bude dobro, a po ucesnicima ja mislim da ne moze da omane , to ce biti stvarno maratonska uzivancija. Quote
Captain Spaulding Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Jaoj http://store.arjenlucassen.com/preorders.html Quote
Grogi Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Pu! Ne isporučuju kod nas. Đubrad! Izašlo bi 2 cd + DVD + majica 30e, jer smo srecom van EU pa nemamo porez. Quote
Chicken Little 420 Posted October 16, 2013 Report Posted October 16, 2013 http://www.mediaboom.org/397117-ayreon-the-theory-of-everything-2013.html Quote
Guest HEFEST Posted October 22, 2013 Report Posted October 22, 2013 Ovo ne videh do sada zbog pada foruma. Quote
ShinigamY Posted October 22, 2013 Report Posted October 22, 2013 (edited) Preslusao sam, nisam fasciniran na zalost. Nista posebno, nista novo, plus sto smori lista od 40 pesama ... Jedino mi je gotivan Rudessov solo na Progressive Waves, a retko koji njegov solo mi se svidja Edited October 22, 2013 by ShinigаmY Quote
Grogi Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Huh, trebaće vrema da se ovo slegne. Na prvo slušanje mi je odlično ali ima more tema pa zato treba vremena. Quote
azal Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 nekako mi nema ayreon istu car kao nekad. nemam pojma. slusam ovo i kapiram da im bar 5 nekih neo-prog bendova kojih bi pre slusao. Quote
Guest HEFEST Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Ja sam ovde dugo vec pricao da Lucassen ima problema sa inspiracijom i da vise nije ko nekada. Preslusah ceo album i nista me se nije dojmilo. Nabacano i natrpano polusmece progresive. Da je neko drugi ajde, ali od njih se ocekuje klasa na klasama. Quote
Grogi Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 Evo slušam celu nedelju i tek mi je prva pesma, ili prvi set postao poznat. Album je moćan samo treba vremena. Quote
Guest HEFEST Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 Tom racunicom za godinu dana ces vec znati ceo album. Nije vredno tolikog cimanja kada imas bendove koji ti legnu u prvih 10 sekundi slusanja. Quote
Grogi Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 Ha ha, ako ga za godinu dana još slušam znači da je dobar Leglo je i ovo, ali volim da slušam albume u više navrata. Ne volim mass produkciju gde sam potrošač muzike. Ajren nije neko koga treba potceniti i olako otpisivati. Ipak je ovo prog i ovaj album i te kako to dokazuje i volim što nije komercijalno upropašten. Planiram da kupim orginal pa će biti pravo slušanje Quote
Guest HEFEST Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 Pa aj da poslusam jos koji put ko sto kazes. Nekada covek prenagli. Quote
DBrave Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 ovaj album je mozda interesantan nekome ko nije puno slusao Ayreon ranije. Inace, nista novo, bukvalno reciklaza, nista po cemu bi se izdvojio. Samo par momenata je na mene ostavilo utisak, premalo za dupli disk sa ovakvom postavom. kad slusam prog, ocu onaj osecaj iznenadjenja, promene. Tuzno mi je da unapred znam kako ce da izgleda album. Quote
truliandedzombileš! Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 ja ravnodušan. što je najgore, kapiram. loše je koncipirano sve ovo, loše sastavljeno. 42 komadića muzike smaraju, a sve zbog autostoperskog vodiča. debilnost. album uopšte ne teče, nema sklada, nabacano je sve. a i sat i po je previše, dobrih ideja ima, melodija, vokalnih linija (mada me češće iritiraju)... ništa spektakularno, ali standardno ayreon-ovski, neki momenti deluju poznato kao da sam ih čuo već tri puta na prošlim albumima, ali čak i to nije preveliki problem, naviko sam na to kod njega. uglavnom, na sve što je dobro ili prolazno dolazi makar jedan nepotreban momenat. neam neku želju da pljujem, poštujem čoveka, shvatam zašto bi nekom i ovo bilo zanimljivo (nije bez kvaliteta), ali mene od njega interesuje jedino još "star one", koji je konkretniji, zabavniji, svedeniji i manje jebeno teatralan. Quote
ShinigamY Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 http://nocturnemagazine.net/recenzije/1552/ayreon-the-theory-of-everything Procitajte Zokijevu recenziju. To je upravo to sto je on opisao. Ista prica i kod mene. Ne mogu da slusam album na poslu, u busu, u teretani, vec samo kod kuce da sednem, zavalim se, i obratim paznju na album kao celinu a ne pesmu po pesmu, jer album nije tako napisan. Napisan je konceptualno, u stvari je neka vrsta prog rock opere. Da sumiram, nije komercijalan, nije hitican, ali kao celina je jos jedan odlican rad Arjena i to je to. Ko voli Arjena, volece i ovo 1 Quote
Guest HEFEST Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 Zadnjih godina od njega mi slabo sta prolazi. Ona dva solo projekta su abominacija. Jedina stvar koja mi se svidja od njega je ona Pink Beetles, mozda zbog spota i pevljivosti. Quote
truliandedzombileš! Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 pa svaki njegov album je bio konceptualan i rok opera i teatralan do bola... Quote
Recommended Posts