StarbreakeR Posted November 25, 2006 Report Posted November 25, 2006 S obzirom da ove teme vise nema mogli bi ponovo da je otvorimo, jel...evo da pocnem... Cruachan - Ride On...savrsena balada, ni u jednom trenutku dosadna...odusevljenje ne staje Skyclad - No Strings Attached...Genijalna muzika, genijalni Lyricsi(Sta ces manje od Martina)... Accept - Can't Stand the Night...mozda Udo i nije najbojli za pevanje balada, ali ova je jedna od onih koja je od pocetka do kraja stvarno na mestu... Therion - Seawinds...kad smo vec kod Accepta...jedna od najboljih obrada koja stvarno ume da promeni coveku raspolozenje...zenski vokal joj daje na jacini HammerFall - Glory to the Brave...najbolja, po meni, balada ovog benda...neverovatan pocetak, neverovatan kraj... ... Quote
Гласник смрти Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 Прве које ми падају на памет: Steelheart - She's gone Iron Maiden - Remember tomorrow Manowar - Master of the wind . . . Quote
Valkyrie Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 (edited) Promises - Megadeth Black Sunrise, Chosen few - Kreator Cemetery Gates - Pantera Hysteria, Love Bites - Def Leppard Blood red skies, Before the dawn - Judas Priest Za početak. Kao prve asocijacije. Par "balada" od Bathory... takođe, neke obrade npr. Vader - "I feel you" i Destruction - "The Damned"... ali sve je to za malo širi pojam balade. edit: slovne greške. Edited November 26, 2006 by Valkyrie Quote
ba+a. Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 King Diamond - So Sad Mercyful Fate - Is that you melissa Irina i VI - Mrazevi Alister - Fiction Iron Maiden - Wasting Love Yngwie Malmsteen - You don't remember,i'll never forget Crimson Glory - Lonely Gary Moore - Still Got The Blues ovo mi je prvo palo na pamet Quote
StarbreakeR Posted November 26, 2006 Author Report Posted November 26, 2006 Lepo ste me podsetili na par... Kreator - Everlasting Flame...totalno atipicna Kreator pesma, ipak ima elemente od kojih mi se ledi krv u venama...remek delo King Diamond - So Sad...sve je jasno...jedan je Kralj, a to nije Petar Quote
Dead Man Drinking Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 Accept - Can't stand the night, Breaking up again Savatage - When the crowds are gone, If I go away King Dimond - So sad Mercyful Fate - Is that you Melissa W.A.S.P. - Sleeping (in the fire), The idol Jon Oliva's Pain - Walk alone Quote
Grobodan Posted November 27, 2006 Report Posted November 27, 2006 znao sam sta pise i bez citanja poslednjeg posta elem,MF i King...ako je vama pesma o vestici balada,dobro a i So Sad - ne radi se bas o rastanku u klasicnoj formi mada,jesam pustio suzu na koncertu ja bih se odlucio za HELLOWEEN - Tale HAMMERFALL - Always will be ACCEPT - Cant stand the night JUDAS PRIEST - Before the dawn adolescentski favoriti Quote
StarbreakeR Posted November 27, 2006 Author Report Posted November 27, 2006 W.A.S.P. - Sleeping(In the Fire) Savatage - If I Go Away HammerFall - Never, Ever Helloween - In a Middle of a Heartbeat Quote
Black desire Posted November 27, 2006 Report Posted November 27, 2006 (edited) Ok...evo i mene COF - The Black godess rises (sad ce svi da pocnu...) Therion - Eye of Shiva Amorphis - House of Sleep Mejdeni - Afraid to shoot... Hemmrfoll - Glory to the brave Alogia - Lament MEATLOAF - I WOULD DO ANYTHING FOR LOVE (nije metal al' ko da jeste)... i naravno Anal Cunt - izaberi sam Ehh...zaboravih W.A.S.P. - Sleeping (in the fire) - to je bre baladcina Edited November 27, 2006 by Black desire Quote
StarbreakeR Posted November 27, 2006 Author Report Posted November 27, 2006 Elvenking - Skywards...onako pocinje klasicno akusticno, a zavrsava se opasnim gitarama...syper je... Ensiferum - Tears...nemam reci...stvarno savrsenstvo... Quote
Geozee Posted November 27, 2006 Report Posted November 27, 2006 COB - Angels Don't Kill Blind Guardian - Bard Song Metallica - Fade To Black TestamenT - Return To Serenity Iced Earth - Melancholy Quote
Leshina Posted November 28, 2006 Report Posted November 28, 2006 Iced Earth-Watching over me Apocalyptica-Faraway Alogia-lisce minulih jeseni Dream theater-wait for sleep(mada to i nije bas balada) itd itd itd itd Quote
StarbreakeR Posted November 28, 2006 Author Report Posted November 28, 2006 Skyclad - You Lost my Memory...mozda je manje balada, vise neki mid-tempo...ali ipak ima elemente balade...makar liricke...opet genijalan tekst, genijalna muzika, nista manje od Skyclada Gamma Ray - A While in Dreamland...odlicna pesma, samo Klavir i Kai...Kaiev glas je stvarno fenomenalan na ovoj pesmi... Avantasia - Anywhere...tipicna Edguy balada, klavirski pocetak, gitarski svrsetak ...sve to lepo upakovano u Avantasia atmosferu Nevermore - Dreaming Neon Black...jedna od meni omiljenih...genijalni lyricsi koji idu uz gloomy muziku...fenomenalna atmosfera...gde ces vise! Quote
Dead Man Drinking Posted November 29, 2006 Report Posted November 29, 2006 Kako sam mogao da zaboravim Summer's Rain Savatage rules Quote
Apeiron Posted December 11, 2006 Report Posted December 11, 2006 Queensryche - Killing Words, Someone Else, Silent Lucidity, I Will Remember Pain of Salvation - Oblivion Ocean Crimson Glory - Lonely, Lost Reflection Evergrey - I'm Sorry Conception - Silent Crying Ark - Missing You Annihilator - In the Blood, Innocent Eyes... Kamelot - Don't You Cry Kerber - Poslednja (nije metal, ali boli) Dream Theater - Lifting Shadows off a Dream itd. Napisah ovo skoro na drugom forumu, ali to je ta lista, gore-dole Quote
Geozee Posted December 11, 2006 Report Posted December 11, 2006 Zaboravih Uriah Heep - Lady In Black Quote
Goxy Posted December 12, 2006 Report Posted December 12, 2006 Destruction - "The Damned"... ali sve je to za malo širi pojam balade. The Damned nije njihova pesma vec obrada punk benda Plasmatics kako bilo odlicna je obrada,ali nisam siguran da li je u pitanju balada Quote
White Man Posted December 12, 2006 Report Posted December 12, 2006 (edited) najbolje metal balade? definitivno od OPETH-a: to bid you farewell & harvest brate... Edited December 12, 2006 by Whiteman Quote
Salvation Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 Aaa zeznuo si me Whiteman taman htedoh da kazem "To Bid You Farewell" - jedna od najlepsih pesama svih vremena, po meni. Hmm, let's see... ako preskocim Opeth koji bi mogao da zauzme prvih par mesta, verovatno mi je najomiljenija balada My Kantele od Amorphisa. (u akustichnoj verziji, naravno). Quote
Prisoner of Dreams Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 ANGRA - Reaching Horizons Quote
Recommended Posts