Jump to content

Recommended Posts

Posted
osecam da cete kad se zavrsiti taj spomenik dam okacite tablu ispred ulaska u zitishte na kojojce pishe - Welcome to the home of Rocky Balboa :) :) :) :)

Ћути, даћеш им идеју..

Posted

@ Natasha:

Nisam mislio da je FON tezi fakultet, nego da se teze upisuje zbog velike konkurencije (MENADZMENT ZA SVE !!!) pre svega i solidnog prijemnog. Sto se tice fona i etf-a... tezine tu ne mogu da se porede nikako, fon je strebacki faks i nista vise dok na etfu osim strebanja i memorisanja trebaju jos i neke druge stvari. Licno kapiram da bi meni fon bio tezi nego etf zbog toga, a cinjenica da je i etf sada srezan sto se tice gradiva i sistema ispita ga cini jos laksim.

i da ne zaboravim da kazem, fon je sranje.

Posted (edited)

stvarno? koja si godina?

i kaze se 06 :razz:

edit: sad videh da si 88 i da si brucoš. srećno sa opštom :)

Edited by Natasha!
Posted

Ja sam se dvoumio i upisao VETŠ. :lol:

SI je odličan smer na ETFu, ja ga nisam upisao zato što znam da ne bih mogao da ga završim.. A o RAF-u sam čuo sve najbolje, samo ako upišeš RAF pripremi se na puno matematike. ;)

Posted
Ja sam se dvoumio i upisao VETŠ. :lol:

SI je odličan smer na ETFu, ja ga nisam upisao zato što znam da ne bih mogao da ga završim.. A o RAF-u sam čuo sve najbolje, samo ako upišeš RAF pripremi se na puno matematike. ;)

Matematika? Moooooze, samo da nema mnogo fizike :)

Posted

Ja sam iz istog razloga izbegavao ETF (zbog fizike), dok nisam 'teo da dajem preko 2700e za godinu na RAFu. ;)

Posted

Mogao si da upises Odsek za racunarsku tehniku i informatiku na ETF. FIzike uopste nemas osim na prvoj godini jer je ona zajednicka za sve smerove a matematike imas veoma malo, a i od matematike najteze sto iams to su algoritmi

Posted (edited)
Po mnogima je Matematicki najtezi mada ne znam zasto al ajde.Sto bi rekla moja profanka iz mate u srednjoj - svaka formula u fizici (a time i u elektrotehnici) se radi pomocu izvoda i intergrala.Ja pre neki dan pogledao neku knjigu iz OET-a sa ETF-a (valjda je bio OET ne secam se dobro) znaci skoro svaka formula je integral i to prosecne tezine da ne kazem lakseg tipa.
Хе, хе... Да, има пуно интеграла, али нису тешки. Проблем настаје онда када треба да уочиш ШТА да интегралиш. :opusteno:

@BaalBehrit

То што се тиче СИ-а: зависи. Људи који заврше СИ на ЕТФ-у добијају диплому инжењера софтвера, а не инжењера електротехнике, тако да ми уопште није јасно зашто тај смер постоји на ЕТФ-у. Капирам да су им биле потребне паре и разлог за опремање неколико фенси учионица.Што се самог тог смера тиче - завршио би га, веруј ми. Од математике, физике, ОЕТ-а и сличних предмета имају једно велико НИШТА: једино што би могло да буде проблем је пуно програмирања, мада и тога немају ништа више од људи са РТИ-а. Дакле, ја не бих могла да завршим тај смер јер мрррррзим програмирање, али неко ко воли програмирање стварно не би требало да има проблема.

Edited by Emelin
Posted
naprotiv. obično oni koji ga ispuše (da izvineš) na ETFu odu na FON. FON je neuporedivo lakši dok su OET i još neke predmeti na ETFu zaista teški i ljudi obnavljaju godine zbog njih. a FON se laganica završi u roku. znam ljude koji su FON upisali jer nisu mogli da izdrže na ETFu... jer, ipak je ETF, da se glupo izrazim, baja fakultet i mnogo ga je teže završiti...

A ja znam ljude koji su upisali VETS zato sto nisu mogli da izdrze na FON-u. Znam ljude koji su sa MASINCA presli na FON. Ne prebacuju se oni zato sto je faks tezak, nego zato sto su neradnici. Neko se na kraju opameti i krene da uci, a neko batali studiranje.

Tezina gradiva je obrnuto proporcionalna tvojoj zainteresovanosti za datu materiju. Stoga, svako uporedjivanje fakulteta je besmisleno.

Nisam mislio da je FON tezi fakultet, nego da se teze upisuje zbog velike konkurencije (MENADZMENT ZA SVE !!!) pre svega i solidnog prijemnog. Sto se tice fona i etf-a... tezine tu ne mogu da se porede nikako, fon je strebacki faks i nista vise dok na etfu osim strebanja i memorisanja trebaju jos i neke druge stvari. Licno kapiram da bi meni fon bio tezi nego etf zbog toga, a cinjenica da je i etf sada srezan sto se tice gradiva i sistema ispita ga cini jos laksim.

FON se vodi kao tehnicki fakultet i to DRZAVNI. Tacno je da je organizacija rada popularizovana zadnjih godina do granica nebuloze i da ima 5000 Kurica, Trendova i sl. koji to forsiraju, ALI primarnu poziciju na polju kvaliteta nastave iz te oblasti zauzima FON. Nije menadzment jedina stvar koja se tamo uci.

Koja je razlika izmedju ETF-a i FON-a? Jednostavno. Hoces da pravis hardware kad porastes? Idi na ETF. Ili 'oces da pravis programe? U tom slucaju idi na FON.

Poenta svega je- kad se uci, nije tesko. Uciti, ne zbog samog ispita, ocene, bombona, whatever,nego zbog znanja, koje ce ti donositi hleb na sto. Naravno da moze da se muva na FON-u ( uostalom, kao i na svakom faksu). Naravno da mogu i ja da ga pljujem, ali necu...

Posted
Koja je razlika izmedju ETF-a i FON-a? Jednostavno. Hoces da pravis hardware kad porastes? Idi na ETF. Ili 'oces da pravis programe? U tom slucaju idi na FON.
:) "Idi, momče, na zapad"... Hoćeš da programiraš? Upiši MATF, eventualno RAF.

Uf, zamalo da počnem da raspravljam o FON-u i sličnim... fakuletetima... :P

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...