Генеральный Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 nema korupcije na relaciji profesor-studenti, profesori su korektni, niko te ne obara zato što imaš dugu kosu, minđušu u nosu i tako јер си на хемији. мораш да се скинеш са тога. 1 1
KinSlayer Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Pa SI je koliko sam ja upoznat fokusiran na Sistemsko programiranje (hard core C i c++) Pa, sta da ti kazem - nisi upoznat... Na SI-u imas predmet OOP1 - C++ i OOP2 - Java i C#, pre njih imas Programiranje 1 - Pascal, bulova algebra + malo mikrokoda i Programiranje 2 - C. Mislim to su ti predmeti gde bas ucis programske jezike, kasnije imas da ih primenjujes u projektima iz raznih drugim predmeta, naravno, to nisu jedini jezici koje ces imati priliku da sretnes na ETF-u... Cela poenta je sto na ETF-u imas i aplikativno i sistemsko programiranje, dok nigde drugde to nemas. Eto. Btw, ja bih pre upisao IT smer na FON-u nego FIT, jer je to to samo dzabe.
Stolet Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Nema na PMF-u stresa, ako je čovek spreman da se potrudi, uspeće
Rehabilitovani Bagrem Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 ne bih se slozila(hint: user hisara tema => psihoterapija)
El Karnisero Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 Ako ovoj zemlji nesto ne nedostaje,onda su to pravnici i ekonomi.I PR menadzeri sa privatnih fakulteta. Истина.Пун курац менаџера,ретко иритантна "професија".
lemmy sixx Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 Nemoj tako,treba dosta strucnjaka za organizaciju iventova i medijski promousn istih.
lemmy sixx Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 Da,da,u pravu si.Advertajzing.A jebiga,sta ja znam,nisam ja PR menadzer pa da imam toliko razvijen vokabular.
Sugar Overdose Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 (edited) a jebes sve to, ja tek sad shvatam da sa faksom verovatno necu naci nikakav posao, i moracu da se bavim nekim freelance radom... sad mi zao sto nisam dovoljno pametna za neki inzenjering ili tako nesto Edited January 14, 2011 by Sugar Overdose
El Karnisero Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 Не стиче се тај вокабулар тек тако.Мораш посећивати одређене митинге и бити активан на брејнсторминзима.
Rehabilitovani Bagrem Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 Realno. Edukacija,fornikacija
Џејсон Њустед Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Може ли неко да ми каже како студент прве године, на буџету,може да добије студентски кредит? Има ли неке жалбе на одбијање?
Footog Qpoos Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 donosis neka sranja o platama/penzijama svojih staratelja...onda zavisi od velicine tih primanja da li ces dobiti...tako nesto... verovatno i ima neka zalba,al ne verujem da mozes bilo sta da izgrbavis...
Џејсон Њустед Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ma pizdim, klinca mi ladno odbili, predali posteno sva sranja, ionako imam mizeriju od plate, prosek po njusci ukucana 5000, vukovac, budzet.... i na kraju kurac. Znaci, i dalje mora da se lazira, kao i pre dvadeset godina, niko nije imao nikakva primanja, i te sheme... E, jebem drzavu, najcrnje sto znam decu bogatijih od mene koji rutinski dobise.!
kuruz Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Примања су га сјебала. Мораш да штелиш то.
Dead Man Drinking Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Pa čekaj bre. Ako je vukovac zar nije mogao da dobije stipendiju? Nisam 100% siguran kako to ide za prvu godinu, ali znam da su oni koji su dobijali stipendiju u srednjoj, bez problema dobili i na prvoj faksa.
Џејсон Њустед Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ma ni u srednjoj nije dobijao nista, ali sad bi mi bas znacilo. Jbg, prezivecemo i to. Znaci, Kuruze, Crnogorski recept, bez uvrede i zle primisli, prihodi nula dinara i jebi se ministre prosvete? Imao sam osecaj da ta fora nece nikada odumreti...
El Karnisero Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ја знам да је за бодове кад се пријављујеш за дом потребно да имаш приходе до 10 000 по глави,вероватно је тако нешто и овде.Само што се код нас ништа од закона и прописа не поштује,па ни то.
Dead Man Walking Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Prihodi treba da budu 0 da bi imao neke šanse...
Џејсон Њустед Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ko me jebe kad sam naivan, pustio njega da sam podnosi zahtev, kao da nisam studirao i kao da ne zivim u ovoj zemlji.... Vise srece dogodine!
El Karnisero Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 А која је фора после прве године?Ја знам да треба да се има просек од 8.5 па навише,али не знам ништа за приходе. Ја колико видим,баш доста људи то добија,а није да немају шта да једу.
Rehabilitovani Bagrem Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 pusenje kurca je to sto se trazi.
Stolet Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 (edited) Ne moraju prihodi biti 0. Znam da su skoro svi šupčine pa to rade, ali za 6000 ne vredi biti šupčina. Btw imaš obrazac za primedbe na sajtu Ministarstva http://www.ubbad.rs/...i_prigovori.pdf , meni je u prvoj godini srednje žalba uspela. Jbt a skoro sam jedini, usred Novog Sada, usred najbolje gimnazije, imao primanja koja nisu bila 0. Pazi, ako ti klinac bude jako dobar i na faksu, nema te korupcije koja će ga sprečiti da uspe u životu. Tu su uključene i stipendije. Mada evo prijavio sam se za stipendiju fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, i jbt kad izađu rezultati izađe samo lista poena, ništa rezultati testa, ništa prosek, ništa poeni, to tako smrdi na nameštaljku. Ali 13 000 mesečno + besplatan master + gomila drugih pogodnosti, pa eto pokušah i ove godine. EDIT: Za novopečene studente mislim da nema stipendija, samo krediti, ali nisam siguran. Mislim da se pravila mnogo razlikuju za prvu godinu i ostale, jer studenti LADNO dobijaju kredit, skoro bez obzira na prosek i primanja. Nekako mi deluje kao da računaju prosek iz srednje a ne množe ga sa dva Evo npr. ja sam sa prosekom 9.4 ladno dobio kredit (preneo sam jedan ispit, pih) dok sestra sa 4.65 iz srednje nije dobila kredit, i to je debelo iza mene, sa oko 11 poena, dok ja imam nekih 14.7, a sve nam isto što se porodice tiče o.O E da, ako imaš prosek preko 8.5, kredit ne vraćaš, pa ti dođe skroz isto kao i stipendija. Edited January 21, 2011 by Stolet
Dead Man Walking Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ne mora da bude prosek 8.5 da bi dobijao kredit, možda za stipendiju treba. Za kredit treba da su ti primanja što manja a ako po završetku školovanja budeš imao prosek preko 8.5 možeš da vraćaš samo pola od kredita ili da ga ne vraćaš uopšte, tako je nešto bilo.
Stolet Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Ne mora da bude prosek 8.5 da bi dobijao kredit, možda za stipendiju treba. Za kredit treba da su ti primanja što manja a ako po završetku školovanja budeš imao prosek preko 8.5 možeš da vraćaš samo pola od kredita ili da ga ne vraćaš uopšte, tako je nešto bilo. Sa 8.5 ne vraćaš uopšte, na to sam mislio. A za stipendiju ti treba 8.5 i svi položeni ispiti. Btw svima koji su iznad 8.5 savetujem da traže još nešto sem državne stipendije, pošto se sa prosecima iznad 8.5-9 može svašta lepo naći. Ali budite spremni na lavinu 'studenata' sa kojekakvih jadnih privatnih fakulteta koji imaju proseke 10.0 i prebacuju se na državne bez problema. E to nam ubija obrazovni sistem.
Recommended Posts