Schneider Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Evo sad došla, rekao im čovek da dođu u subotu XD kakav haos od fakulteta. Čovek je od 10 do 18h ispitao samo 40 studenata. Cek malo mi nelogicno bio sam na ispitu ispitano je 50tak ljudi sigurno sa starim generacijima.I ne lici na Radosavljevica da prekine ispit uopste prosli put je do 8 trajalo al je zavrsio. Ej mojne tako, buraz mi asistent na metodologiji. Nikola Jovic ti buraz? Asistent za primer, nema sta, stvarno je hteo da pomogne smatram da sam ispit polozio i zahvaljuci njemu jer se trudio maksimlno da objasni al ljudi nisu hteli da slusaju pa se posle bune kad ne poloze. Je l' Besic predaje metodologiju? Nema vece legende na BU od njega Meni su sad na prvoj godini najveci smor bili Istorija politickih teorija 1 i 2 kod dekana Vujacica, oba puta dosao u 9 ujutru, prvi odgovarao u pola 11 uvece, drugi u pola 7 popodne. Pazi Besic predaje samo N smeru i taj ispit se kod njega samo zove Metodolgija i smesan je skroz,polozi svako, sto se uostalom moze reci za ceo N smer, najveca prolaznost ubedljivo na celom faxu.Dakle metodologija se kod Besica lako polaze, pitaj bilo kog sa N smera,ljudi se cak i ne secaju ispita.. Socijalnom, politikolosskom, i medjunarodnom predaje gospodin ispod: http://www.fpn.bg.ac.rs/nastavnici-i-saradnici/redovni-profesori/dr-ivan-radosavljevic/ Kod njega je samo sex, ko je polozio, zna da je nesto napravio na faxu.Najtezi ispit bez premca i sta jos da kazem, treba doci i videti;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oak Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Cek malo mi nelogicno bio sam na ispitu ispitano je 50tak ljudi sigurno sa starim generacijima.I ne lici na Radosavljevica da prekine ispit uopste prosli put je do 8 trajalo al je zavrsio. Nije ovo metodologija, uvod u filozofiju valjda, nemam pojma ko je profesor, samo da je sestra došla besna ko ris. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ej mojne tako, buraz mi asistent na metodologiji. Асистент, велиш? Од декана, преко рачуноводствених до шалтерских радника, то је најгора позиција коју можеш имати на нашим факултетима. Не знаш ко те више зајебава - студенти или професори, а мораш да радиш к'о коњ. Није ни чудо што их половина полуди док докторира (Фор д рекорд, нисам на ФПН-у, тако да немам појма о којим људима причате. Ово је генерализовано и врло применљиво на цео образовни систем у "држави" Србији) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Mudro zboris. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rehabilitovani Bagrem Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Pa naravno da asistenti polude kad kopilad od profesora dobijaju 120 hiljada mesecno+dodatne novce za master studije+doktorske+ projekte a ne odrze ni pola casova. Profesori su zasticeni kao beli medvedi.Bas mi je komsija asistent na ekonomskom i na doktorskim studijama.I prica koja su to kopilad od profesora i fakultetske birokratije.A to samo oslikava stanje zemlje.I onda se bune sto se vozila gsp-a raspadaju a profesori drkaju kurceve za 200 iljada mesecno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ih, nije bas da profesori ne rade nista, niti da tolike plate imaju. Doduse, mozda zavisi od fakulteta do fakulteta, a i odnos asistent-profesor je ipak uvek stvar njih dvoje, tako da zavisi dosta i od profesora pojedinacno. Ali, svejedno, asistenti moraju bas da se sabiju od posla dok ne doktoriraju, i ogroman deo posla vezanog za predmete koje drze je na njima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 (edited) Није толики проблем ни у тих двеста хиљада, јер, будимо реални, свако од њих може да оде ван и ради, било на факултету, било у индустрији, за много веће новце. Проблем је оном другом делу што си навео, да не испуњавају своје обавезе, што на крају доводи до тога да студенти чекају 6 и више сати. Чињеница је да има и лоших профеосра и асистената и студената, али негде се ред мора увести. Највећи проблем је што људи не схватају да, као и све остало, и наставни план и методе рада морају да се мењају у складу са потребама. Јок, они и даље терају по своме, па док не дотерају цара до дувара. Ја сам током целог школовања увек имао много више добрих наставника него ових других, али ми је јасно да сам ту имао среће колико сам тежак. Просто ми је невероватно када чујем како је на другим факултетима и школама. Ја стварно не бих знао како да реагујем после 6 сати чекања на испит (и да ми након тога још каже дођи сутра!). Edited June 23, 2011 by Dead Man Drinking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rehabilitovani Bagrem Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Pa naravno da nije da su svi takvi bukavlizujem stvari.Ali puno je takvih. Kod mene recimo na masinskom u bg-u doktoranti moraju da drze predavanja a pare za to dobijaju profesori!Sto uzgred i znaci da na doktorske ne moze da ide niko ko radi na drugom mestu od 9-17h. Sve u svemu profesor treba da ima fiksnu platu i radno vreme od 8 sati dnevno na ovaj ili onaj nacin a ne ovako za 5 casova nedeljno + 1-2sata konsultacija dobijaju zvanicno 120 000. Cale mi je bio profesor na filoloskom i to je ispunjavao i vise,ali se secam da su drugi profani mrzeli i da obave tih 5 casova predavanja nedeljno i da su uvaljilavali asistentima. Prosto raspad sistema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Kod nas je česta praksa da se zakaže ispit u jedno vreme za više predmeta koje predaje jedan profesor (jer je on tada slobodan jelte). Onda se u jednu učionicu sa oko 30 mesta sakupi stotinjak studenata pa se profesor hvata za glavu i smišlja u tom trenutku kako će i šta će. Što je najgore svaki put izgleda kao da se iznenadio kako se sad to desilo. Pa onda ide, vi na jednu stranu, vi na drugu, vi napolje pa dođite za sat vremena... A najjače mi je kad mi je drug pričao da je kod njih ista stvar, a najgore im je bilo iz predmeta "Osnovi organizacije" na VPŠ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srlandand Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Pazi Besic predaje samo N smeru i taj ispit se kod njega samo zove Metodolgija i smesan je skroz,polozi svako, sto se uostalom moze reci za ceo N smer, najveca prolaznost ubedljivo na celom faxu.Dakle metodologija se kod Besica lako polaze, pitaj bilo kog sa N smera,ljudi se cak i ne secaju ispita.. Socijalnom, politikolosskom, i medjunarodnom predaje gospodin ispod: http://www.fpn.bg.ac...-radosavljevic/ Kod njega je samo sex, ko je polozio, zna da je nesto napravio na faxu.Najtezi ispit bez premca i sta jos da kazem, treba doci i videti;). Sreca pa sam N Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маузер Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 PArdon, nema zvanje asistenta ali po ugovoru jos obavlja posao istog. Inace je zaposljen na institutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iron will Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Уписао историју у НС. Буџет. Да се и ја мало хвалим... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Sačekaj da završiš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@K@ Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 A ko će tek dočekati pemziju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Уписао историју у НС. Буџет. Да се и ја мало хвалим... dva moja ortaka su isto upisala istoriju na filozofskom sad, jedan je na budzetu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 tri moja ortaka su isto upisala istoriju na filozofskom sad, dva su na budzetu, dva nisu. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Dva moja testisa su upasana u gaće, jedan niže, jedan više. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fapril ethereal Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 jednom ortaku sto je upisao istoriju i upao na budzet,stalno ispadaju testisi iz gaca..sad vise nije na budzetu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 a sta je bilo sa testisima? mora da su se osusili ipak treba platiti skolarinu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@K@ Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Мелинда је кинки модераторица. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Strahuje za naše testise, da se ne osuše od studiranja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rehabilitovani Bagrem Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Zakon verovatnoce kaze da pored toliko normalnih i primerenih moderatora moramo imati i jednog devijantnog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Strahuje za naše testise, da se ne osuše od studiranja. Ma jok strahujem samo za one koje studiraju istoriju na budzetu, ali sada vise nisu na budzetu Eto sta se desi kada covek pokaze svoja osecanja na forumu, odmah pomisle ljudi da sam eto tako... kinki... devijantna Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@K@ Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Па и ја само показах своје осете, и шта ми је остало - сухи тестиси који полако одлазе у историју, самофинансирајући... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Ја се вратих на библиотекарство. Изгледа да ми је суђено... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts