Jump to content

Sta studirate?


chatjunkie

Recommended Posts

Ако су тачне приче које круже (а више ме ништа не чуди), данас је код мене експлодирала бомба :haha:

 

А нека курва и неки шиптар (стварно је шиптар) хоће ујутру да донесу петицију за прекид блокаде (у свим тим условима какви су), да студенти потписују. Живо ме занима да ли ће се живи вратити кући :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

То је било на филозофском. То са бакљом. А и нема везе с везом то што причају за те анархисте. Тј, не воде они уопште. Можда се неко од њих запатио међу тим студентима што блокирају, и то је то. За те скинсе се прича да су ангажовани од стране ректората.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zna li neko kolike su školarine po evropskim fakultetima, za njihove studente? Kad se već žalimo na naše, da vidimo kako stojimo u poređenju sa Evropom. Tu ne bih računao baš baš prestižne fakultete tipa Oxford/Cambridge, zna se da se za to prodaje duša :) Nego, ovako - kod nas na hemiji na PMF-u je školarina oko 110 000 dinara, znači 1100E za domaće, a 5000E za strane studente (ozbiljno), dok evo npr. za Helsinki, opet smaram za master, ali 4000E za strane studente, a 2000E za studente iz EU. Napominjem da je to po rangu 9. univerzitet u Evropi. I ne treba da se bune ljudi? :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

У Немачкој и Аустрији је ваљда 500€ семестар. Њима су, колико се сећам, хтели да повећају школарину пре пар година, али биле су гадне демонстрације и студенти се нису дали. Студије у Европи су кудикамо доступније него овде, али генерално гледано, у целом свету су високе школарине проблем.

Share this post


Link to post
Share on other sites

код нас и није баш тако.

 

Kako gde. B)

 

Nije dovoljno porediti samo cene da bi se stekla slika o položaju studenata. Uporedite i upisne kvote, kriterijume profesora, obim i težinu gradiva itd. Kod nas bi trebalo još podići školarine, da se razni idioti okane ideje da treba da studiraju i da počnu da se bave jednostavnim poslovima.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

WTF!

Кад би се, на пример, захтевала чиста година за упис наредне и увело правило да ако паднеш један испит 3 пута губиш право за студирање на том факултету (или у тој области), а притом квалитет наставе и професора довели на потребан ниво, не би могао свако да се зајебава са студијама. Озбиљност свих страна на првом месту! Ово стање је пресипање из шупљег у празно - незаинтересовани студенти, незаинтересовани професори, незаинтересована држава.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ех, да си ти мени жива и здрава. Ја имам 18 предмета, плус све предиспитне обавезе које морам да одрадим да бих на испит могао да изађем. Ок, може да се извуче 3 предмета по року, али тешко када два рока скупа трају месец и по дана. А још све испите у року набију да ти буду у размаку од три дана, уместо да лепо распореде.

Edited by Јарослав

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...