Jump to content

Recommended Posts

Posted

to cudo kosta 100 jevreja...delili su ga u slagalicu...ja mislim da ga je izdala izdavacka kuca iz novog sada...samo ne znam koja,zabotravio sam...mislim da ga definitivno ima u novom sadu...nadji izdavaca i verovatno ces naci u nekoj knjizari u ns...

• 4 weeks later...
Posted

Da li neko moze ukratko da mi objasni prijemni za filozofski fakultet, smer: filozofija. Pise se esej i radi se test opste informisanosti, sad pitam se za esej, odakle da spremam, sta ce otprilike biti tj. koji filozofi ili oblasti, da ne dodjem tamo iznenadjen i predam prazan papir...

Dobro bi mi dosao savet nekog filozofa, moze i preko privatnih poruka nije problem...

Hvala...

Posted

Najbolji savet koji možeš da dobiješ je: "Beži odatle glavom bez obzira!" Bez zajebavanja! Bolje ti je da ništa ne upišeš, ako već nemaš drugu ideju. Moj savet ti je da upišeš poljoprivredni ili tehnološko-metalurški. U krajnjem slučaju mašinski, rudarsko-geološki ili veterinarski. Pozdrav :pivopije:

• Upvote 1
Posted (edited)

A filozofija me interesuje, takodje i srpski jezik, tako da bih upisao ono sto me interesuje i sto cu stvarno uciti sa zadovoljstvom (srpski i filozofija), samo da pitam: "Zasto je takva situacija?"

Hvala...

Edited by Aces High
Posted

Упиши нешто од чега ћеш јести, а филозофијом се бави у слободно време.

• Upvote 5
Posted (edited)

Zato što se ne zna ko je luđi - profesori ili studenti. Ne brini brzo ćeš izgubiti želju za filozofijom, jer ćeš morati da se baviš kojekakvim glupostima. Srpski ti je u svakom slučaju bolji izbor. Nađi nešto korisno što te makar malo zanima i time se bavi u životu ("zavoli ono što radiš" umesto "radi ono što voliš"). A ovim zajebancijama možeš da se baviš u slobodno vreme. Nema ništa gore od usijanih srednjoškolskih glava - upropastićete život i sebi i drugima jer ste ubeđeni da ste u pravu, a to što vam je u glavi nema veze sa stvarnim životom. Prijateljski savet - mani se filozofije. Ako možeš, pokušaj da se zainteresuješ za neku od preporučenih oblasti ili nešto slično tome. Ne zaboravi da i posle fakulteta moraš da živiš.

edit: Preteče me undertaker :haha:

Edited by Dead Man Drinking
Posted

stvarno... filozofija na faksu nije ni nalik na onoj u srednjoj, cak sta vise, neprepoznatljiva je. ja sam mislila da nikada necu preboleti sto je nisam upisala, ali prakticno sta god da upises okupirace te. vremenom ces to i zavoleti tako da i neces misliti na fazon sta bi bilo da sam... mozda samo malo u pocetku. :pivopije:

Posted

Hvala na prijateljskim savetima svima, a bas sam dobrih dve godine cvrsto odlucio srpski jezik i onda u cetvrtoj me spopala filozofija, i na kraju ko zna hehe. Verujem vasim savetima i izgleda da je srpski od pocetka bio dobar izbor, no istrazivacu i dalje, mozda se opet nesto promeni...

Hvala jos jednom ljudi...

Posted

Upisujes ono sto ce da ti donese pare (ako to jos volis, tim bolje). Npr razumes se u kompove (ali ne u programiranje), upises administraciju racunara na nekom faxu. Razumes se u politiku, pricljiv si, harizmatican/a upises politicke nauke(mada ni tu nema leba).

Ove fakultete sto je neko preporucio metalurgija, rudarski i ti slicni, su veoma perspektivni fakulteti u ovo vreme, jer ces naci posao gde hoces, ako ne ovde onda u inostranstvu (znam da npr u srbiji skoro da nema geologa (a licno znam da se npr u fabrici cementa popovac traze geolozi i imaju plate preko 100 000 (minimum) i da dovode strance jer u Srbiji nema kadra (svi srbi pobegli za inostranstvo))

Upisujes ono sto ce ti doneti status i hleb, a ne sto volis i sto ces da se zatucas celi zivot...

Posted

Upisujes ono sto ce da ti donese pare

Apsolutni sam protivnik ove ideje, i ako boga znaš nemoj ovako razmišljati pri upisu. Jebeš ti te pare ako ćeš 4 godine protraćiti na nešto što ne voliš, da bi onda (kasno) shvatio da nije sve tako bajno i da nećeš dobiti posao u struci od koga ćeš se naklepat para.

O filozofiji su ti svi lijepo rekli, bježi kako znaš i umiješ, a i volja za filozofijom će te proći brzo svakako. Srpski je definitivno bolja solucija iako ni to nije meni po volji baš, ali naravno, ti si taj koji upisuje. :D

Posted

Apsolutni sam protivnik ove ideje, i ako boga znaš nemoj ovako razmišljati pri upisu. Jebeš ti te pare ako ćeš 4 godine protraćiti na nešto što ne voliš, da bi onda (kasno) shvatio da nije sve tako bajno i da nećeš dobiti posao u struci od koga ćeš se naklepat para.

O filozofiji su ti svi lijepo rekli, bježi kako znaš i umiješ, a i volja za filozofijom će te proći brzo svakako. Srpski je definitivno bolja solucija iako ni to nije meni po volji baš, ali naravno, ti si taj koji upisuje. :D

Izvini nisam se lepo izrazio. Upisuj ono sto ce ti doneti novca (ali pod velikim uslovom da to sto upisujes volis u odredjenoj meri). Npr ja sam upisao IT akademiju (1 godina (nije fax) kao studije) Windows Desktop Software Development( programiranje u C# itd) da bih popunio slobodno vreme ove godine (jer nisam imao love da upisem fax i da placam stan i sve) i dobijem veoma vrednu diplomu Microsoft-a i Cambridge-a. Ove godine upisujem Fakultet Bezbednosti (jer je to isto oblast koju volim (iako sam PC freak)). Nadam se da sam se razjasnio :)

Posted

Par saveta:

- Šta god upisao i radio moraš se truditi da budeš najbolji u tome (tvoj posao je tvoj hobi).

- Zajebi udžbenike idi u knjižaru i pogledaj šta imaju od knjiga iz te oblasti, naročito stranih (udžbenici i skripte su obično loša kopija tih knjiga).

- Raspitaj se po netu i potraži neki forum iz te oblasti (slušaš metal dođeš na yumetal) odatle ćeš dobiti korisne linkove za dalje.

- Nemoj upisivati Višu poslovnu.

- Nemoj upisivati Pravni.

- Kloni se fejsbuka.

- Kloni se kantera.

- Kloni se kladionice.

• Upvote 2
  • 2 weeks later...
Posted

Занима ме да ли може да се добије посао са завршеним ФОН-ом?Урнебесан факултет,школица.

Zasto te to zanima? Mi buduci novinari ionako nikad necemo naci pravi posao bez karanja u mozak :D

Posted

Ok ljudi svako ima svoje misljenje ali moram se SLOZITI SA VAMA.

Moj savet ti je da budes uporan i samouveren.Cuvaj se zamki, ima ih na faxu, ima ih u zivotu.Naravno uvek razmisljaj unapred i ne daj se obeshrabriti:).Eto malo optimizma hehe.

• Upvote 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...