Lunar Posted July 16, 2011 Report Posted July 16, 2011 Чињеница јесте да се тако почиње. Проблем је у томе што послодавци никако не могу да буду сигурни у квалитете оних који дођу да траже посао. Чист пример је Лунар. Једва функционално писмен, а пљује државу. У праву је што пљује, али су разлози погрешни. Да је иоле бистар, псовао би професоре који су допустили да неписмена особа попут њега догура до факултета, уместо да буде послата на занат после 4 године основног образовања. Слично писаније смо имали овде и кад је Мита говорио да је штрајк просветара оправдан, када је поменуо да је његова мајка просветни радник. Боље да је ћутао, само је обрукао рођену мајку. Ако бих са дипломом правника био принуђен да радим на грађевини, то би значило да нисам довољно добар правник, односно да не умем да нађем посао. A pazi sada ovo, još sam državni stipendista, i još imam prosek 9+(mada ostalo mi još par ispita da položim), i još otvaram put ka punoj stipedniji u inostranstvu za master. Još samo da nadjem neki posao... Može se reći da sam lepo dogurao za jednog nepismenog lika, moraš priznati. Ma da sam iole bistar trebao sam da stanem sa školovanjem posle 4 godine osnovnog obrazovanja, i počnem da gulim zanat. Ne kažem ja za sebe da sam nešto mnogo poseban ili pametan, nit ikog ubedjujem da sam ja pisem ili bilo šta tog tipa, ali za jednog huligana u pokušaju iz neke vukojebine, mnogo me podcenjuješ. A da li ste vi sigurni da sve zemlje sa zapada jedva cekaju bas vas,i to apsolutno svakoga od vas,i cim krocite u odredjenu zemlju gde je tako bajno,oni ce vas docekati sa crvenim tepihom i reci "Pa gde si bre srbine,trebas nam ko Trapari picke,od sutra imas brutalan posao obezbedjen i stan od firme!" ? Zapad je primer,posto ogromna vecina ljudi zeli upravo da ode u neku od zemalja EU ili u Ameriku.To da li ce neko ceniti tvoju sposobnost,znanje i diplomu se moze videti samo kroz lovu koju bi eventualno zaradjivao.A ja vas pitam kako mozete biti toliko sigurni da vas posao u inostranstvu samo ceka,i da je dovoljno otici tamo i da ce svi problemi biti reseni?Realno,mnogo je veca verovatnoca da bi ogromna vecina ljudi zavrsila fizikalisuci za minimalac,i u cemu je onda poenta?Mislim,ponasate se kao da ste bogom dani,i eto svi cekaju da daju sansu nesrecnim srbima koje rodjena drzava zajebala.Kako da ne. Ma lupetanje gluposti.Ja ne kazem da poneko moze i uspeti,desi se.Ali ogromna vecina ljudi razmislja u tom pravcu "Brale,zavrsim faks,diplomiram i paljba u inostranstvo gde me ceka siguran posao." Jeste,oce to.Eto naprimer,moj kum zivi u Francuscrnokoj vec 20 godina (nije otisao na muletinu,vec mu tamo zivi jedan deo familije skoro 40 ,moleraj.Jedan moj drugar,koji je zavrsio ekonomski faks u roku,sjajan student,otisao u Nemacku.Bio tamo malo vise od godinu dana,i vratio se.Fizikalisao na gradjevini nekoj za neku crkavicu i dokurcilo mu.Svaki puta kada je nekoga pitao da li postoji mogucnost da jednog dana radi u struci kao odgovor je dobijao salve smeha.I to je to postovanje diplome i znanja?Budimo realni. Ovako verujem da postoje ljudi o kojima ti pričaš, ali to je totalno van konteksta onoga što sam ja pisao. Izgleda da je svako uzeo ono što mu se dopada iz mog teksta i koristio kao bazu argumentovanja i bacanje činjenica. Ja sam rekao da bi voleo da nastavim studiram u inostranstvu, i ne vidim šta je tu loše ako trenutno studiram pod troškom države. Naravno samo studiranje u inostranstvu donosi neke benificije poput inostrane diplome, kontakte, praksa u inostranstvu i sve to može lako da ti omogući da nadješ posao koji će ti omogućiti ono što niko nije mogao da ti omoguću u Srbiji. Naravno ako nepostoji ni jedan kontakt, ni jedna otvorena vrata za posao, vraćam se gde imam nešto i tamo tražim posao, i kao svi se molim nekoj višoj sili da mi omogući da radim, da mogu da živim, a da konstantno ne mislim o dugovima. 2 6
kuruz Posted July 16, 2011 Report Posted July 16, 2011 Ne kažem ja za sebe da sam nešto mnogo poseban ili pametan, nit ikog ubedjujem da sam ja pisem ili bilo šta tog tipa, ali za jednog huligana u pokušaju iz neke vukojebine, mnogo me podcenjuješ. Нек си ми рек'о.
Talvi Posted July 16, 2011 Report Posted July 16, 2011 Nemoj tako, on je rođen u Bg-u i therefore mnogo je zajeban.
kuruz Posted July 16, 2011 Report Posted July 16, 2011 (edited) Сигурно ће се изненадити кад му у иностранству кажу да је из вукојебине Србије. Edited July 16, 2011 by Underkuruz 4 1
sunessence Posted July 16, 2011 Report Posted July 16, 2011 Има ли неког са завршних година Економског? Треба ми што више информација о њиховом мастер програму. Anyone?
oʞɾoƃ Posted July 16, 2011 Report Posted July 16, 2011 Nemoj tako, on je rođen u Bg-u i therefore mnogo je zajeban. Leči drugde svoje bečkerečke komplekse. (ahahah out of fucking nowhere, ali sviđa mi se tema)
lemmy sixx Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 U pravu si.Eto naprimer,ti si svoje komplekse ostavio na groblju. Nemoj tako, on je rođen u Bg-u i therefore mnogo je zajeban. A i ti si mi mnogo zajeban sa tom kombinacijom srpskog i engleskog. 2 2
johnnyzzz Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 (edited) (ahahah out of fucking nowhere, ali sviđa mi se tema) A i ti si mi mnogo zajeban sa tom kombinacijom srpskog i engleskog. Edited July 17, 2011 by johnnyzzz
oʞɾoƃ Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 U pravu si.Eto naprimer,ti si svoje komplekse ostavio na groblju. Ja sam to uradio da bi Kuruz imao jedinu nadu.
Talvi Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Underkuruz, on 27 septembar 2007 - 21:37, said: Играмо очајно, једина нада у дербију нам је комплекс који гробље има.
kuruz Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Haha, nikad se ne bih setio da je na to mislio.
oʞɾoƃ Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 (edited) Na Filološkom podigli cene svih usluga do 400%, biće zanimljivo. Ispitna prijava više nije 50 nego 200, uverenje o diplomiranju nije 5000 nego 9500, upis nije 2000 nego 5000, priznavanje ispita nije 1500 nego 5000... Edited September 21, 2011 by oʞɾoƃ
Andrija Smith Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 Eeeee ali uveli su online prijavljivanje ispita, i time napravili savršeni balans u promjenama.
oʞɾoƃ Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 Eeeee ali uveli su online prijavljivanje ispita, i time napravili savršeni balans u promjenama. Osim što sistem ne radi.
Andrija Smith Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 pa okle im obraza ja pokušavam ali ne mogu da zamislim đe idu te pare, u onu šupu od zgrade sigurno ne. pa neka mi neko reče da je crna gora mafijaška država
Lou Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 Na Filološkom podigli cene svih usluga do 400%, biće zanimljivo. Ispitna prijava više nije 50 nego 200, uverenje o diplomiranju nije 5000 nego 9500, upis nije 2000 nego 5000, priznavanje ispita nije 1500 nego 5000... Priznavanje ispita? Prilikom prenosa? To se plaća? Sramota.
Fapril ethereal Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 devojka moja treba do kraja septembra da diplomira na geografskom fakultetu..troskovi su sledeci: prijava odbrane diplomskog - 4.500din korichenje cetiri primerka dipl rada - 3.200din podizanje diplome - 6.500 din mislim da sam jos jednu stavku izostavio,ne mogu da se setim koju,ali znam da je ona na kraju izracunala da ce je sve kostati oko 16-17 hiljada..
temper Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 (edited) Za kupovinu prijava se onaj majmun iz skriptarnice zajebao. Treba da koštaju 200 din. od januara sledeće godine, ali samo za one koji se nisu prijavili online na vreme (pa je nose na ispit). Ostatak ne bih da komentarišem. Mutni su do bola. 'Bem ti stubove kulture, bolje da zapalimo prokletinju! edit: ulete fapril. Neka ne brine, sve ćemo u pepeo. Edited September 21, 2011 by temper
Andrija Smith Posted September 21, 2011 Report Posted September 21, 2011 Filološki je jedna velika odvratna, neorganizovana šupa. Mada kad vidim kako je stanje na pojedinim katedrama budem srećan sa svojom kakva je da je.
kuruz Posted September 22, 2011 Report Posted September 22, 2011 Код нас средили тоалете, ја онако нешто нигде нисам видео. Као да је султан од Брунеја плаћао. МОЋНИ СМО
NećuDisplejNejm Posted September 22, 2011 Report Posted September 22, 2011 Temper - je l' su prijave sada 50 ili 200? ma zajebao se sigurno, samo da nam kradu pare kako znaju i umeju, sramota. Ako nisi u toku bice plenum 27. od 12h zbog svih sranja koje su nam ove godine napravili što više to bolje
Dead Man Walking Posted September 22, 2011 Report Posted September 22, 2011 Meni samo prijava specijalističkog rada košta 35 000, plus će mi izradu diplome naplatiti najmanje 5 000. S obzirom na te cene odlučio sam ipak da ne diplomiram Realno, taj papir mi ne treba a ne dam zlotvorima pare sve da ih berem s drveta.
Recommended Posts